Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Törvényjavaslatok fatolvaj cigányok ellen

2009.01.07. 14:49 | Proszektura | 13 komment

Címkék: jobbik cigányok rendőrök országház fatolvaj zsaruk fakabátok füzesabonyi

A törvénymódosítási javaslataim apropóját jelentő történet Füzesabony közelében egy faluban esett meg még éppen újév napján a koraesti órákban.

V Róbert és társa M Károly kerékpárral kimentek a B község határában található kiserdőbe fát lopni. Az általuk eltulajdonítani kívánt fa mennyisége mintegy 1-1,5 m3 lehetett.

Mindeközben több füzesabonyi rendőr érkezett három személygépkocsival a helyszínre.

V Róberték a fát és kerékpárjaikat hátrahagyva futásnak eredtek. Vagyis hivatalos zsargonban megfogalmazva, agresszív elszaladásukkal a rendőrség jogszerű intézkedésének a sikerét akadályozták. A kissé még szilveszteri eredetű italszagot árasztó fakabátok üldözőbe vették, elfogták és megbilincselték a lopási kísérleten tetten ért elkövetőket. Rugdosták, és ütötték őket, miközben olyan és ehhez hasonló kijelentések hangzottak el, hogy „rohadt, büdös cigányok, meg kéne nektek dögleni.”

Aztán a földre térdepeltetett romákat kényszerítették, hogy mondják azt: „szar ember vagyok.”  Egyikük a pisztolyát is elővette és V Róbertnek a halántékához szorította, M Károlynak pedig a szájába nyomta, hogy kiszedje belőlük, kik voltak még esetleg a társaik.

Ezután a kis közjáték után beszállították őket a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol az egyik rendőr megkérdezte V Róberttől, hogy: „Mit hozott a Jézuska?”, s amikor azt válaszolta, hogy semmit, akkor őt a zsaru ököllel gyomron ütötte.

A vérző arcsérüléseket is elszenvedő V Róbertet és M Károlyt este hat óra körül engedték el, s miután pénz nem volt náluk gyalog kellett hazamenniük a Füzesabonyból mintegy öt kilométerre lévő B-i lakásukra.

A konklúziók levonása előtt ki kell hangsúlyozni, hogy mindezeket csupán az a gonosz elvetemült fatolvaj V. Róbert állítja.  Vagyis könnyen meglehet, hogy nem is mond igazat. Saját magát verte véresre az erdőben, s utólag csak kitalálta ezt az átlátszó magyarázatot. De az is lehet, hogy egymást ruházták meg a M. Károllyal, a sógorával falopás közben, s csak rá akarják fogni a szegény ártatlan hekusokra.

De tételezzük fel, hogy mindez igaz.  És akkor mi van? Helyesen jártak-e el a rendőrök?

Mi az hogy, nagyon is!

Próbáljuk csak meg feltenni ezt a kérdést akárhol, mondjuk például a tv2 reggeli mokka műsorában, hogy megverhetik-e a rendőrök a fatolvaj cigányokat? A válaszolók döntő többsége szerint ez percig sem lehet vitás.

Úgyhogy nyugodtan kijelenthető, hogy a társadalmi közfelfogás a rendőrök ilyetén hozzáállását támogatja, sőt igényli. A hazai maradi törvények viszont egyelőre sajnálatos módon nem tolerálják ezt az egyre inkább terjedő gyakorlatot. Éppen ideje már, hogy odafönt a Parlamentben a tisztelt képviselő urak is észrevegyék, hogy a Büntető Törvénykönyv elavult és módosításra szorul! Itt is alapvető szemléletváltozásra van szükség!

Új tényállásokat kellene alkotni, és új szankciókat. Fa-lopás elnevezéssel szükség lenne egy olyan önálló bűncselekményre a Btk-ban, amely közvetlenül a hazaárulás után következne, messze megelőzve a milliárdos korrupciós ügyeket is. Szankcióként pedig cigányok esetében újra be kéne vezetni a deresre húzást, kalodába zárást és a botozást. A verésre használatos pálcza szükség esetén helyettesíthető lenne akár baseballütővel is. Sulyosabb esetekben pedig jöhetne a kézlevágás.

Csak remélni lehet, hogy a Jobbik, ha végre bejut az Országházba, felkarolja ezeket a nemes reformgondolatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr16863505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.01.07. 16:02:18

Egyetértek Elemér, ez volt az eddigi legjobb cikked. Illetve lett volna, ha nem ironikusan értetted volna.
Vagyük már észre hogy a jelenlegi büntetések nem rettentik el a tolvaj cigányokat, ellenben a deresre húzás, botozás, kalodába zárás elrettentené, különösképp ha forgalmas helyen történik. Kézlevágás is oké, de csak többszörösen visszaesőknél.

Akkor talán gondolkodnának mielőtt 90 éves öregasszonyokat ölnek pár ezresért, illetve óvódavezetőnek ütik ki a fogait ok nélkül, kislányokat gyilkolnak és kényszerítenek prostitúcióra, rettegésben tartanak becsületes, dolgos öregembereket... a sort folytathatnám, de nem folytatom. Tudja mindenki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.07. 17:47:09

Ez gondolom egy Swift-féle szerény javaslat akar lenni...

Vidéki 2009.01.07. 18:37:54

Egyik dolog, hogy mit állítanak a tolvaj cigányok.
Talán rendőrök verzióját is meg kellene hallgatni.
Kinek higgyünk?
A szerző a tolvaj cigányok állításaiban jobban hisz, mint az ügyben eljáró rendőrök verziójában. Miért? Talán a szívére hallgat és az ilyet súg neki?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.01.07. 19:13:33

Én azt írtam, hogy ha megkérdeznék az embereket, hogy meg lehet-e verni a fatolvaj cigányokat, a többség azt mondaná, hogy igen. Én éppen azt írtam, hogy az adott esetben a sértette állítják a bántalmazást, s nem biztos, hogy igaz.

Tapmancs 2009.01.07. 19:57:56

@Proszektura: Nem biztos hogy igaz, de olyan cinikusan írod hogy csak a hülye nem jön rá hogy hogy érted:

"Saját magát verte véresre az erdőben, s utólag csak kitalálta ezt az átlátszó magyarázatot. De az is lehet, hogy egymást ruházták meg a M. Károllyal, a sógorával falopás közben, s csak rá akarják fogni a szegény ártatlan hekusokra."

Egyébként én elhiszem hogy a zsaruk picsázták ki őket, de nehogy már a tolvajokat védjük. A rendőrök is emberek, nekik is tele lehet mindenük a véget nem érő cigánybűnözéssel. Most elkapta őket az indulat. És nyilván tudják hogy a cigány csak az erőszakból ért.

molaris 2009.01.07. 20:35:39

Szobrot nekik fószerkám. Szobrot, életnagyságút , bronzból. Az olvadt brozba mátogatni Őket, és a vékony rétegek tökéletesek lesznek;- utána a fa is megmarad.
Másfél köbi erdei fát két bicajjal elszállítani? Ez sem semmi.
Valami itt nem stimmel, mert az több mint egy tonna! Ilyen jó erőben vannak hiperőegmentált szegényeink?:):):):)

molaris 2009.01.07. 20:36:54

hiperőegmentált=hiperpegmentált

slamblog · http://slam.blog.hu 2009.01.07. 21:59:26

Ez régen is működöt a csendőr jól elverte a tolvaj cigányt és utánna egy pár hónapig nem lopott. Nem tudom miért a bűnözőket kell védeni, gondolom a rendőröknek is elgeük volt már belőle, hogy elkapják, beviszik, kiengedik és nem történik semmi. A tolvajok meg röhögnek rajtuk

Vidéki 2009.01.07. 23:19:13

Ha a szerzőnek két biciklivel sikerülne másfél köbméter fát elszállítani, jobban hinnék leírt történetének valóságtartalmában.

molaris 2009.01.08. 01:52:24

@molaris:
Azért is.
hiperőegmentált= hiperpegmentált=hiperpigmentált.
Írtam volna nyírségi dakotát!

magyar-magyar szótár 2009.01.08. 09:30:45

Jó, és akkor a Honvédséget kűűűdik rá azokra a jajdebecsöületess hűjdemotyórr káeftékre, akik hajléktalanok nevére alapított cégekkel vásároltatnak föl erdőbirtokosságban (közös ám oszthatatlan tulajdonban) lévő erdőket, majd ez a kamucég "megbízza őket" a kitermeléssel és ekkor a királycsávók szemberöhögik a NEFAG vagy kiskunsági erdészet embereit, hogy ugyanmár, ők csak szakipari [favágó] dógozók. Az erdőfelügyelőség meg perelheti a kamucéget.

Namost, az ilyen tokkalvonóval ellopott erdők tolvajait... hogy is kéne verni? Ezek kultúrcsávók, akár a Bárándy iroda megfizetésére is lenne pénzük.. ha beperelnék őket...

hú, most látom, hogy" előzetesemoderációt követően". a jól van, most már mindegy... betyár egy proszektúrablog ez, ha annyira kemény, hogy komment csak előzetesmoderációtkövetően.. hm..

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.01.08. 15:14:45

blog.hu/user/108356
Kedves kommenrtelő, a fene se érti, amit írtál. Milyen előzetes moderációról vizionálsz?

Mr. Acid 2009.02.07. 21:50:31

Kissé későn értem ide, de: erdőkkel, fákkal foglalkozom. Nagyon szép és jó, hogy a "hiperpigmentált" szegényemberek nyomorukban tarolnak le teljes erdőtagokat, hiszen ezzel "alig" okoznak kárt.
Hát egy túróst. Egy akácos 30 éves korára (ált.) lesz vágásérett. Mondjuk a kisebbségiek 15 éves kortól elkezdik lopni, s 2-3 fűtési szezon alatt el is lopják. Akkor pusztán 17-18 évnyi munkát tettek értelmetlenné. A fatolvajlás legalább olyan súlyos bűncselekmény, mint a betörés, vagy az utcai lopás. Én a rendőrökkel értek egyet.
süti beállítások módosítása