Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Magyar politikai korcsma

2009.02.06. 17:28 | Proszektura | 15 komment

Címkék: mszp kóka mdf fodor dávid jános ibolya gábor horn károly herényik

Az Antalli ökörség, akarom mondani örökség végre beérett az MDF jóvoltából.  Történelmi esemény történt. Eltörölték a haláladót. Legalább is részben.

Az MDF ma hozzám is bedobott szórólapján jogos büszkeséggel adta tudtul, hogy a rendszerváltozás végre beteljesedett, ezentúl kevesebb öröklési illetéket kell majd fizetni. Ingyen lesz enyém anyám használt mosógépe, tíz éves tévéje, és a Révai lexikonja.

Kinek köszönhető ez, na mit gondolnak, kinek?

Bingó! Naná, hogy az MDF-nek.

Azért valljuk be őszintén, hogy ez a párt még egyáltalán létezik, a jó öreg Herényi frakcióvezető úr elévülhetetlen érdeme. (Legfeljebb az érdemdús cselekedeteinek jogi megítélése évül el.)

Igaz, időnként rezgett a léc, de ő csírájában fojtott el minden lázadást Dávid Ibolya elnök asszony ellen, nem válogatva az eszközökben. Herényi mindig tudta, mikor kell a törvények betűje helyett a törvények szellemét alkalmazni.

Herényiről jut eszembe, azt mondja a páciens, doktor úr, tessék engem azonnal kiherélni.

- Kiherélni?

- Igen, jól értette, kiherélni!

- Biztosan ezt akarja?

- Igen, tessék engem azonnal kiherélni! Esküvőre készülök, ragaszkodom hozzá!

Oké, az orvos a nagy unszolásra elvégzi az operációt.  De azért utóbb kíváncsiságból csak megkérdezi, miért akarta ezt a műtétet mégis a kedves páciens ennyire?

- Az az igazság doktor úr, hogy egy zsidó lányt fogok feleségül venni, és ezt a herélést neki szántam meglepetésnek. Tudja náluk ez egy olyan hagyomány.

Mire a doktor: de uram, az, amire ön gondol, az nem herélés, hanem metélés!

Doktor úr, önnek ördöge van, most hogy mondja, tényleg ez a helyes kifejezés!

Dávid Ibolya egyik kedvenc szavajárása szerint a magyar politikai elit, akarom mondani élet olyan, mint egy nagy politikai homokozó. Na, természetesen az MDF kivételével.

Nekem meg, bár nem vagyok egy kiköpött Dávid Ibolya, sőt talán még a Balatont sem tudnám egyhuzamban átúszni, az a benyomásom, a magyar politika inkább egy nagy dzsuvás külvárosi kocsmára hasonlít, semmint egy óvodára. Ahol az emberek jól beisznak a kannás borból meg a cseresznye-esszenciával készült szeszesitalból, aztán persze hőbörögnek, össze-vissza beszélnek mindenféle hülyeségeket.

Ebben a nagy politikai talponállóban néhány féldeci elfogyasztása után azt mondja például államtitkár haverjának nagy röhécselés közben egy volt ifjú szoci potentát, a Dunába lőtt emberekkel kapcsolatos megemlékezés előtt: ők már biztosan nem fáztak. Egy másik erre rátromfol, amikor kijelenti: az utcai rablásokat kivétel nélkül cigányok követik el. Ezt onnan tudja, hogy az illetők szoktak dicsekedni ezzel. Aztán megszólal a söntéspult mellől egy harmadik úriember is: a dagadtak, meg a cigányok itt ne énekeljenek. Hogy a félreértéseket elkerüljük, idézzük egészen pontosan a velejéig baloldali polgármester úr szavait: „azt megértettem, hogy elhízott és roma származású fellépőket nem támogat képviselő úr, tehát ezt így fejtettem én meg, a magam részéről nem akarnék ennél poénosabb megfogalmazást szánni, majd felkérjük a szervezőket, hogy erre figyeljenek oda, tehát, hogy ilyen fellépők ne legyenek”

Szóval borban az igazság. Vagyis, ha valaki nem szeretné, hogy az igazi énjét megismerjék, az inkább ne járjon politikai kocsmába, s ne igyon.

Mint teszem azt Horn Gábor, aki szintén kis borozgatás után olyasmiket mondott az MSZP vezérkaráról, hogy ez kemény, ez a csapat, kemény... Ugyanekkor Gyurcsányról is tett valami megjegyzést, de azt már elfelejtettem.

Kóka János úr, aki pedig a politikai italboltban mindennek szem és fültanúja volt, miközben jól láthatóan észlelte, hogy a Hír tv veszi az egészet, mégsem lökte oldalba a kocsmacimboráját, hogy bazmeg Gábor, fogd már be a kereplődet, ehelyett csak kárörvendően vigyorgott. Egy riválissal kevesebb, gondolhatta tán megelégedetten.

Nagy kár, hogy Fodor Gábor nem iszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr21926967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIKUNYA 2009.02.06. 22:09:24

az azért elég ironikus volt, hogy pont akkor plakátolták ki az egész országot egy koporsóval és mdf logóval, amikor immár ötödször zárták ki a prát felét demokratikusan és a minimális kopogtatócédulát sem tudták a fradiban összeszedni. a felszínes szemlélődőnek is azt üzenik: megígértük, eltöröltük: magunkat!

Ralesk 2009.02.06. 22:35:12

Megcsináltuk.
Eltemettük.

Magyar Demokrata Fórum

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.06. 23:07:14

Na melyik linkre gondoltam, hogy idekívánkozik??

S. Annyi 2009.02.06. 23:09:45

Mi köze ennek az MDF-nak Antallhoz? 1.
Mi érett be? 2.
Semmit sem csináltak, csak tolták a maszop szekerét.
A kurva anyjukat a rühös bandájának!

trewq 2009.02.06. 23:45:41

Valaki örököl egy 20 millás lakást, semmit sem fizet, ha meg az adózott pénzéből (szja+tb több mint a nettó) vesz egy ugyanilyet, 6 % illetéket fizettetnek vele.

prometheus_X 2009.02.06. 23:48:29

Az MDF olyan mint egy rühes kóbormacska. Egyrészről bárkinek odapucsít, másrészről a rühei hamarosan felzabálják és megdöglik.

gitáros 2009.02.07. 01:24:36

@A Nép - Te vagy!: végre egyszer kihagytad, már k. uncsi...

Kopi3.14 2009.02.07. 01:37:34

@S. Annyi:
1. megy.
2 csipkebokor, :D

Azért én mégisi nkább a homokozóra szavaznék, mert a kocsmában valamiben legalább megfáradnak a jónépek, illetve minimum egy ember doglozik. plusz az is homokozójelleg, hogy add vissza a lapátom, de az én testvérem erősebb, illetve néha valakinek sikerül egy kis macskaszart, kutyapisit kikaparnia. majd gyorsan körbedobálják vele egymást. Bár ez már nem óvodás tünet, azóta fejlődtek.

Hanzy · http://bblogja.blog.hu 2009.02.07. 01:59:07

Halkan kérdezem meg, a "mindenki buzi, aki nem, az meg buzi"i hozzáállás mellett értitek, miről szólt a szórólap...? Esetleg szüleitek élnek...? Elmagyarázom... Lassan, mert hideg...
Egykoron (a törvénymódosítás előtt...), ha meghalt apád s anyád, a fájdalmad mellé még jött az állam, fizess azért, mert árva lettél, s a nyakadba szakadt a család lakása/háza... Sok normális (adózott jövedelemből élő...) fiatal szembesült azzal, nem elég, hogy meghaltak szülei, még az állam is jött, és egy átlagos seggnyaló (fidesz/mszp, mikor melyik segg áll fény felé...) negyedéves fizetését vitte el a nagy büdös semmiért...
Nem egy ismerősöm örökölt, majd eladta az örökségét, hogy az állam jussát meg tudja fizetni... Most ezt dobték ki, értelmes határokhoz kötve.
Kár, hogy 386 emberből 10nek van csak ennyi esze. De ez az országos átlag is, és az igazán kár...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.02.07. 02:52:06

@S. Annyi: Ha már összehozták nekik az 5%-ot, ez volt a minimum. Csak ne reklámoznák magukat ellenzékiként. Meg mondjuk konzervatívként se.

'Ezt onnan tudja, hogy az illetők szoktak dicsekedni ezzel.'

Mindig megkérdezik az elkövetőket, mivel ránézésre nem egyértelmű.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.07. 07:31:10

azért én az össze közül még az mdf-et tartom valamire.

szobatars 2009.02.07. 08:41:30

@Ezt is NÉZD meg, ÖCSISAJT!......: fura ízlésed van...de ez egy szabad ország.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.07. 09:49:47

@gitáros:

Te meg kisszerű, humortalan gyűlölködő.

LÉGY ERŐS!

Nem a te szórakoztatásod céljából terjesztem amit szoktam. Tehát közöd hozzá: 0

Kivéve, hogy érted is van, mint mindenkiért, pedig sokkal könnyebb lenne nem foglakoznom vele. Haszna annak lehet belőle, akinek hajandósága van gondolkozni. Nekem magamnak nem. At képzeled az a mindennél fontosabb, nehogy egy már látott linkkkel találkozzon a szemed? Micsoda sötétség!

serwer 2009.02.07. 10:04:30

"Az MDF ma hozzám is bedobott szórólapján jogos büszkeséggel adta tudtul"

beszkennelné valaki, én nem kaptam :(
süti beállítások módosítása