Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Társadalmi összefogás

2009.02.11. 20:36 | Proszektura | 5 komment

Címkék: sajtó polgármester csoportos conan doyle garázdaság hevesi őrmester kommnadósok zupás

A sajtó a rendőrségi tájékoztatást kritikátlanul átvéve, azt adta hírül, hogy az elmúlt szombaton délelőtt egy ismeretlen nő telefonált a Hevesi Rendőrkapitányságra, miszerint a városban a Dankó utcában tömegverekedés zajlik. A járőrök a helyszínre érkezve semmilyen jogsértő cselekményt nem észleltek. Negyedóra elteltével ugyanaz a nő ismét bejelentette a verekedést. A zsaruk megint kimentek, s ekkor az utca közepén hirtelen egy 20-30 fős, botokkal, kerti szerszámokkal felfegyverkezett tömeg körbeállta szolgálati gépkocsijukat. A társaság egyik tagja odalépett a jármű vezetőoldali ablakához és megakadályozta a rendőrt az ablak felhúzásában. A férfi kérdőre vonta a bent ülő két rendőrt. Egy pár nappal korábbi intézkedés sérelmeztek, amikor is körözött személyeket kerestek az egyenruhások a városban. A tömeg életveszélyesen megfenyegette a rendőröket, majd öklükkel verték a kocsit, továbbá egy lapáttal is a jármű szélvédője felé ütöttek. Ekkor a járőrök segítséget kértek. A kiérkező "megerősített rendőri erők" a bűncselekmény elkövetőit elfogták, 8 embert állítottak elő a rendőrkapitányságra, ellenük - őrizetbe vételük mellett - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az ismertetett történés képtelensége akár még egy szimpla törzszászlósi logikával is belátható, nem kell hozzá Sir Arthur Conan Doyle-nak lenni. Sajnos – úgy tűnik - a hazai sajtó képviselőnek többsége viszont még egy őrmester szellem szintjét sem éri el. Főleg, ha romákról van szó.

Senki sem kérdezte meg, hogy ha egy cigány tömegverekedésről érkezik bejelentés, akkor miért két tapasztalatlan fiatal rendőrt, köztük egy nőt küldtek ki a helyszínre, egyetlen gépjárművel?

2007 nyarán a hevesi búcsúban semmilyen komolyabb balhéról nem érkezett bejelentés, mégis mintegy tizenöt, húsz kommandós rendőr rohanta le az ott szórakozó romákat.

Miként lehet az, hogy a hirtelen, a semmiből orvul megjelenő felfegyverzett harmincfős cigány tömeg – amelyiknek állítólag kifejezetten a rendőrök tőrbe csalása volt a célja - semmilyen kárt nem okozott abban az egy szem járőrautóban és annak két utasában? A tőrbe csalás a hatóság szerint is „csupán” abból állt, hogy az autót körbevették, és „a társaság egyik tagja odalépett a jármű vezetőoldali ablakához és megakadályozta a rendőrt az ablak felhúzásában.” (?) Majd jött állítólag a kérdőre vonás, fenyegetőzés, kocsi ököllel verése, s lapáttal a szélvédő felé (!) ütés.

Tény, hogy a rendőrök a helyszínről sértetlenül eltávozhattak, ebben őket senki sem akadályozta meg, vagyis az állítólagos tömeg állítólagos támadásának ukmukfukk vége lett. Miért kellett volna mégis segítséget hívniuk?

Nem az lehet inkább az igazság tisztelt, a rendőrök szavait szentírásként kezelő zsurnaliszta kollegák, hogy a járőrökön esett szóbeli sérelem megtorlása volt a cél, s ezért jelent ott meg több tucatnyi kommandós és rendőr, válogatás nélkül végigverve a cigánysort?

Nem érdekelte a sajtót az a furcsaság sem, hogy miként olvadt az állítólagos harmincfős támadó tömeg az utólagos büntetőeljárásban néhány emberré? A nyomozó ügyészség már csak hat személy ellen indított eljárást, akik közül a bíróság mindössze kettőnek rendelte el a letartóztatását. Mi alapon válogatták ki éppen ezt a hatot? Hová lettek az állítólagos támadó eszközök, botok, kerti szerszámok? Miért nem foglalták le azokat? Ha ilyen eszközök valóban voltak náluk, miért mégis csak kézzel ütötték kíméletesen a járművet? Milyen sérülések keletkeztek a rendőrautón? Hogyan lehet úgymond „nem hagyni” egy ablak felhúzását, mekkora fizikai erő kell ehhez?

Azt sem kérdezte meg senki, hogy ha valóban rendőrökre támadtak a cigányok, miért garázdaság miatt indult ellenük eljárás? Miért nem hívatalos személy elleni erőszai miatt.

A sajtónak nyújtott rendőri tájékoztatásban az eset előzménye, a szombatra virradó éjjeli cigánytelepi rendkívül sérelmes durva rendőri akció ismertetése nem szerepelt. Amennyiben a romákat megkérdezték volna, ők alighanem elpanaszolták volna, hogy előző éjszaka a Dankó utca környékén legalább tucatnyi kommandós-ruhába öltözött sí-maszkos rendőr öt-hat családi házba erőszakkal ajtó és ablakbetöréssel behatolt, s a lakásokat áramtalanítva, nagy erejű reflektorokkal világítva. Az akció során a bent lakókat a kiskorú gyerekeikkel, csecsemőkkel együtt kizavarták, durván szidalmazták, bántalmazták, berendezési tárgyaikat megrongáltak. Állítólagos a „Karaj” becenevű körözött személyt keresték.

A sajtó minden kérdezősködés nélkül szolgaian bekajálta a rendőrség életszerűtlen verzióját, a hevesi polgármester pedig mindezek hatása alatt úgy reagált, hogy nyílt levelet írt a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének, amelyikben Heves többségi békés lakosai nevében a teljes cigány lakosságot tette felelőssé a történtekért, sőt a jogállamiságot rajtuk kérte számon, miközben álszent módon a cigányok hibájából elmaradt összefogás fontosságát emlegette. „Külön felhívom a figyelmét, hogy Heves város Képviselő-testülete együttműködést ajánlott és várt el Önöktől a békés együttélés biztosítására.”

Akad még, aki emlékszik a kádári időkre? Amikor, ha a cigányokkal baj volt, az akkori potentátok tanácselnökök, párttitkárok azt hangoztatták: „elvtársak a cigánykérdés megoldása érdekében széleskörű társadalmi összefogásra van szükség-”

Az akkor hangoztatott lózungnak tűnő szöveg időközben valósággá vált. Nyugodtan kijelenthetjük, a széleskörű társadalmi összefogás napjainkra immáron a cigánykérdésben megvalósult. 

Azzal a kis szépséghibával, hogy nem a cigányok mellett, hanem a cigányok ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr42937676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lanyi 2009.02.11. 20:53:34

Aki ezt írta, egy hülye...

2009.02.12. 07:39:16

Jó lenne, ha Olaszliszkáról, Kiskunlacházáról és a Veszprémben történtekröl is ilyen szorgalmasan irnál! Ja közlöm veled, hogy Bencze J. ORFK vezetöje is elmondta mindezt amit leirtál. Igaz nem igy kerekitette ki, mint te. Ugye az nem baj, ha én neki és nem neked hiszek?

Acmee 2009.02.12. 08:40:12

"hogy a járőrökön esett szóbeli sérelem megtorlása volt a cél, s ezért jelent ott meg több tucatnyi kommandós és rendőr, válogatás nélkül végigverve a cigánysort"

Srác! Kicsit kapj az agyadhoz! Gondolkozz kicsit! A mindennapi életből tudjuk, hogy a cigányság között ("faji" alapon (utálom ezt, de csak így lehet megfogalmazni) nagyon szoros az összefogás! Ergo, ha valakit keres a rendőrség, akkor a feltehető tartózkodási helyének környezetét is ellenőrizni kell, pont az összefogás miatt. Akár a szomszédnál, de akár a szomszéd utcában is bármely házban megbújhat az illető. A rajtaütést pedig Te hogy képzelnéd el? Szépen bekopogunk, h "Jóestét, legyenek mán' szívesek előadni az a karaj gyereket". Aztán megy a telefon a rejtegetőknek. Mire odaérsz, a csácsi már hét határon túl. Lehet, hogy voltak túlkapások, nem tagadom.
DE!!! Mi a gecit képzel magáról a cigányság, hogy a rajtuk esett sérelmeket MEGTOROLJA A RENDŐRÖKÖN???? Bazmeg, ha engem az éjjel közepén kikergetnek ok nélkül a házmaból, utána talán feljelentést teszek, stb., megpróbálom a hivatalos útvonalat (még ha szinte reménytelen is). Ha a cigányság így akar egy sérelemre reagálni, akkor ne csodálkozzon rajta, hogy következőleg a rendőr ütéssel indít "csak a nyugi kedvéért". Ha az erőszak a cigányság nyelvezete, akkor így kell velük "beszélni"!!! Ők erőszakosak a magyarokkal, erőszakosak a rendőrökkel, mi lesz a következő?? Igen, mindenkivel "úgy kell beszélni, ahogy ért". Eddig megpróbáltuk az értelmes beszédet, segélyeket, iskoláztatást. Láthatóan megbukott a rendszer, így "kénytelenek leszünk" a közöttük megfigyelhető "kommunikációs" módszereket alkalmazni (két "csálád" tömegverekedése bármilyen kis nézeteltérés miatt). Oké, akkor ezután, ha egy cigány elüt egy gyereket, akkor ér meglincselni??

Amúgy pedig nézz meg egy rajtaütést pl. drogdílereken! Ugyanígy zajlik. Csak éppen a "magyarság" körében nem jellemző a bűnözők bújtatása (maximum családi körben, nem telep/falu szinten)!! Kicsit a fejükhöz kaphatnának már a szuper "jogvédők", hogy a cigánysággal európai szinten probléma van, nem csak itthon!! Pl. a finnek ugyanilyen módszerekkel próbálták a cigánykérdést kezelni, mint mi. Gazdagabbak, több pénzt voltak képesek belerakni, mégsem sikerült! Végre térjetek észhez b+, tűzzel-vassal kell ezeket kultúrára tanítani, számtalanszor bizonyították, hogy maguktól nem akarnak. Ha itt akarnak élni, akkor márpedig integrálódniuk kell! Ha ez máshogy nem megy, erőszakkal!

Tapmancs 2009.02.12. 09:14:01

A cikk szokás szerint nagy hülyeség ahogy van, ezért azzal érdemben nem is kívánok foglalkozni. Egyébként egy helyi cigányember nyilatkozott valamelyik tv-nek hogy tőrbe csalták a rendőröket. No comment. Ha meg végigverik a cigánysort, csak örülünk neki, mert nem veszett el minden remény.

Kiegészítésül annyit, hogy az ablak felhűzűsűnak megakadályozásához semekkora erő nem kell, elég ha az ujjadat becsípeted vele, vissza fog menni néhány centit, vagy teljesen lehúzódik. Becsípődés elleni védelem minden kocsiban van.

herr_herry 2009.02.12. 11:25:06

@Tapmancs: Ebben tuti biztos vagy? Akkor próbáld ki az én kocsimmal, nem sok ujjad fog megmaradni :)

Jaj Proszektúra, 100ból 99 ember cigányellenes, ezekkel a cikkekkel csak ingerled őket! Ez mostanáben nagyon nem menő :)
süti beállítások módosítása