Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kiknek égjen az arca?

2009.03.23. 15:26 | Proszektura | 1 komment

Címkék: csaba péter dr. draskovics kaya legfőbb bárándy ügyész tojásdobálás ibrahim schlecht

Az MSZP elnöke – és egyelőre még Magyarország miniszterelnöke - szerint az állam egyes intézményei, különösen a bíróságok és az ügyészségek bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei, kimondott vagy sugallt elvárásai szerint jár el.

Mindezt a pártjának azon a kongresszusán fogalmazta meg, ahol a tőle már megszokott meglehetősen dodonai módon a miniszterelnöki tisztségtől való visszalépését is - vastapssal kísérve! - bejelentette. Ez a bíróságokat, ügyészségeket, „egyes intézményeket”érintő pártelnöki kritika sem tekinthető kevésbé talányosnak. Hiszen az olyan kifejezések, mint „bizonyos döntései”, „azt az érzést keltik”, „döntéshozók egy része”, nyilvánvalóan arra szolgáltak, hogy a túlzó általánosító képet árnyaltabbá tegyék, hogy a közmondásos fehérneműt tényleg csak annak tényleges tulajdonosa, vagyis akit illet, az öltse magára. (Az exlex-miniszterelnök úr mindenesetre megígérte, később konkrét példákkal is fog majd szolgálni.)

Érdekes, hogy valami oknál fogva ezt az inget mind az ügyészi, mind a bírósági vezetők mégis azonnal teljes egészében magukra vették.

A legfőbb ügyész nagy magabiztossággal sietett leszögezni, hogy az ügyészség minden ügyben politikai befolyástól mentesen jár el, és egész tevékenységével a jogállam, a Magyar Köztársaság demokratikus értékrendjének megerősítésére törekszik.

Az OIT pedig úgy reagált, hogy nem tudja értelmezni a „leköszönő miniszterelnök kijelentéseit”, és azokat visszautasítja, kommentálni nem kívánja.

Tavaly nyáron az m1 Este című műsorában Draskovics Tibor igazságügyi miniszter fogalmazott úgy, miszerint elfogadhatatlan, hogy bárki "eljátssza velünk azt a komédiát, hogy ő úgy gondolta, másokat tojások százaival megdobálni elfogadható magatartás". Ezt senki komolyan nem gondolhatta. A tízmillió közül egy sincs, aki ezt komolyan gondolja. A jognak a tízmillió pártján kell lenni, és ott is fog állni.

A tojásdobálókkal kapcsolatban született ítéletet kommentálva kijelentette, „A jogászok túlnyomó többségével együtt nekem is ég az arcom, amikor azt hallom, hogy az emberek a bíróság szerint komolyan gondolhatták: a erőszakos, mások méltóságát sértő magatartás jogszerű és elfogadható.”  

Ezek szerint ez az arcégési kórtünet-együttes igen elterjedett bizonyos jogászi körökben. Többnyire igazságügyi vagy leendő igazságügyi minisztereket támad meg. Ha jól emlékszem, annak idején, még 2001-ben éppen egyik sztárügyvédünk panaszkodta tele a médiát ilyesmivel, a Kaya Ibrahim, Josip Tot, Schlecht Csaba féle fiktív cégeladási esetek kapcsán, amikor is a Főügyészség a nyomozást megszüntette. Az ügyvéd úr akkor úgy nyilatkozott, hogy az egész szakma miatt ég az arca. "Úgy tűnik, hogy Magyarországon vannak olyanok, akik hivatalból ártatlanok. Ez ugyanis 2-8 évig terjedő büntetéssel terhelhető komoly bűncselekménynek számít."

Mit tesz isten, ezt követően hamarosan belőle is igazságügyi miniszter lett

Magyar Bálint SZDSZ-es politikus a Fővárosi Főügyészség határozatára durvábban reagált, neki nem csak az arca égett, amikor azt mondta, hogy az eljárás az igazságszolgáltatás szégyene, hiszen a Fidesz barátainak esetében a rendőrség és az ügyészség bűnüldözés helyett inkább bűnpártolással foglalkozik. Orbán Viktor barátai szennyesének tisztára mosása folyik.  Ennek az eljárásnak az az üzenete, fűzte hozzá, hogy Magyarországon megszűnt a törvény előtti egyenlőség, és ha valaki a Fidesz barátai közé tartozik, akkor jelentős köztartozással rendelkező cégeit következmények nélkül fantomizálhatja. A Schlecht-ügyben Polt Pétertől lefelé az igazságszolgáltatás teljes gépezete hülyének tetteti magát. A rendőrség jelszavát, miszerint "szolgálunk és védünk", ennek az ügynek a fényében meg lehetne változtatni: "a Fidesz barátait szolgáljuk és védjük" - mondta.

Magyar Bálintból ezt követően szintén miniszter lett, csak nem igazságügyi miniszter, hanem oktatási…

Visszatérve az igazságszolgáltatás politikusi megítéléséhez, most legújabban tehát az MSZP nagy többséggel újjáválasztott elnöke látta úgy, hogy az ügyészség, biróság részrehajló, vagyis az állam egyes intézményei, különösen a bíróságok és az ügyészségek bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei, kimondott vagy sugallt elvárásai szerint jár el.

Egyelőre Gyurcsány olyasmit viszont nem állított, hogy ennek következtében neki is lángolna az arca, de iiyesféle vegetatív idegrendszeri tünetekkel más sem jelentkezett a miniszterelnöki felszólalás kapcsán.

Úgy látszik, most éppen senki sem akar igazságügyi miniszter lenni. Sőt még másmilyen sem.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr491020337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes a hibás 2009.03.24. 12:58:55

A mi GyurcsányunkMeggyes egy trójai faló. A szocik küldték a Fideszbe, belülről rohaszt. Ez az én meggyőződésem. Az Új tulajdonosi program lemásolása is gyanús volt már, de Gyurcsány hétvégi beszólása megerősített ebben a hitemben. Mit mondott Gyurcsány?…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.03.24. 10:48:30

Ajánlom mindenki figyelmébe: www.esztergom.hu/wps/portal/aktualis?docid=FNEI-7NXJEU

Na most akkor kettős a mérce?

"Esztergom Város Önkormányzata tiltakozik az ellen a politikai megrendelésre indult eljárás miatt, amit a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indított a Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottság tagjai és a Polgármesteri Hivatal köztisztviselője ellen. Az Önkormányzatnak az az álláspontja, hogy az eljárás politikai megrendelésre folytatott boszorkányüldözés. Célja a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői karának megfélemlítése, ezen keresztül a demokratikus önkormányzati intézmény bénítása."

El kéne dönteni házon belül, hogy ki és kit irányít! :)
süti beállítások módosítása