Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Amíg élek, remélek

2009.05.11. 20:50 | Proszektura | 3 komment

Címkék: györgy wass spiró albert zsidózás hírstart

Érdekes kérdést tett fel a Hírstart internetes portál az olvasóinak. Mi a véleménye arról, hogy Spiró György szerepelt a magyarérettségi tételei között?

A kérdésre eddig közel 12.000 szavazatot adtak le, akik közül 21,9 % látta úgy, hogy Spíró kiváló író, ellenben 44,7 % szavazott arra, hogy nincs helye a magyar irodalomban. Míg a maradék 33,5 % pedig azzal dicsekedett, hogy nem is ismeri.

Na most én ezt sokkal megdöbbentőbb hírnek tartom annál is, mint, hogy a Jobbik országos népszerűsége immáron tartósan öt százalék felett van, sőt valamelyik időközi választáson 20 % közeli eredménnyel kacérkodott.

Valójában ugyanis nem is az az egyharmad a riasztó, aki azt sem tudja ki ez a Spíró nevezetű ürge. Hiszen lehet, hogy ez az egyharmad ugyanígy nem ismeri mondjuk Petőfit, Aranyt, József Attilát, Radnótit sem. Vagy esetleg azt gondolja róluk, hogy valamelyik túlélőshow celebjei.

Ami számomra leginkább döbbenetes, az az, hogy a voksolóknak majdnem fele úgy ítélte meg, Spírónak egyáltalán nincs helye a magyar irodalomban.

Az persze a kérdésfeltevők provokatív ostobaságát is jelzi, hogy más alternatívát nem is hagytak. Ugyanis az egyáltalán nem korrekt, hogy a kiváló írói minősítést el nem fogadóknak csak az a válaszlehetőségük marad, hogy akkor kizárják őt a hazai irodalomból. Miért kéne nekem kizárnom csak azért valakit, mert nem az a véleményem róla, hogy kiváló?

A feltett kérdés egyébként sincs szinkronban a lehetséges válaszlehetőségekkel, ugyanis nem afelől tudakozódnak, hogy van-e helye a Parnasszuson, hanem, hogy arról mi a véleményünk, hogy szerepelt a magyarérettségi tételek között. Ez utóbbiról pedig akkor is lehet elutasító álláspontunk, ha Spírót jó, ne adj isten, kiváló írónak tartjuk. Például mert nem helyeseljük élő emberek szerepeltetését.

Kíváncsi lennék egyébként, hogy ha hasonló kontextusban azt a kérdést tették volna fel a Hírstart olvasóinak, hogy mi a véleményük Wass Albert íróról, milyen százalékos arányban válaszolták volna azt, hogy nincs helye a magyar irodalomban.

De hasonlóan jó kérdés lenne az is, hogy kiről nevezne el inkább Magyar Gárda zászlóaljat, Spiróról, vagy Wass Albertról?

Szerintem ennek az egész közvélemény-kutatásnak a kiagyalói jól tudták, hogy a felmérésük mögött bizonyos rejtett zsidózás is meghúzódik.  A Spiróval kapcsolatos kérdés őszintébben akár úgy is elhangozhatott volna, mi a véleménye arról, hogy egy zsidó író szerepelt a magyarérettségi tételek között.

Egy zsidó. A magyar érettségi tételei között!

Valószínűleg akkor ez a 44 % az ötvenet is meghaladta volna.

Vagy mégsem?

Dum spiro, spero.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr141115811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.05.12. 07:57:22

@tripanek: Nyomatékosan kérem, hogy mielőtt hozzászól, vegye be a gyógyszerét!

molaris 2009.05.12. 19:50:41

@Proszektura:
Elmentek otthonról? Nem Radnótit fikázták. Spirót sem a zsidósága miatt. Ha valaki hülye az hülye. Spiró hülye.
süti beállítások módosítása