Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Van másik

2009.07.14. 10:25 | Proszektura | 6 komment

Szép ez a nagy nekibuzdulás, ahogy a bíróságok jogerős betiltó döntése alapján most egyesek már nem csupán a Magyar Gárdát szeretnék feledni, de már a Jobbik, mint párt feloszlatását, megszüntetését is vizionálnák. Sőt, a helyét sóval hintenék be, nyoma sem maradjon.

Így például Bárándy Péter, volt igazságügy-miniszter, aki szerint erre törvényes alap van,

Egyelőre azonban ettől a remélt sóhintéstől még igen messze vagyunk. Vagyis ez a szép elképzelés egyelőre inkább csak porhintés. Nem csak azért, mert Bárándy úr nem számol azzal, hogy egy ilyen betiltó döntésnek milyen beláthatatlan – az ország mai állapotában minden bizonnyal kaotikus - következményei lennének.

Úgy tűnik sokan éppen a lényeget nem veszik vagy nem akarják észrevenni, vagyis azt, hogy ma Magyarországon létezik egy erősödő szélsőjobb, amelyiket nem lehet szimpla jogi, rendészeti eszközökkel felszámolni. Ahogy egy-egy fejét megpróbáljuk lecsapni, mindig újabb és újabb nő helyette. Mert van rá igény. Akárcsak az antiszemitizmusra.

S, ha van rá igény – a piac törvényei alapján – meg is valósul.

Nézegetve például a legutóbbi gárdatüntetés immáron mindenféle rendőri beavatkozás nélküli, szinte idilli képeit, feltűntek azok az igen fotogén zöld honvéd egyenruhában feszítő daliás, délceg férfiak, akiket már a Gárda első híres, hírhedt tatárszentgyörgyi felvonulásán is látni lehetett: ők a Nemzeti Őrsereg.

A Nemzeti Őrsereg (hivatalos nevén Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület), 2007 tavaszán alakult, a Magyar Gárdával és a Jobbikkal szövetséges szervezet, amely katonai hagyományőrző baráti társaságként határozza meg önmagát.

A hivatalos honlapjára ellátogatva pedig azt a jó hírt találjuk, hogy a Nemzeti Őrsereg – a Csendőrség mintájára – meg kívánja szervezni Magyarország legtettrekészebb, legelszántabb civil szervezetét, amely képes biztosítani a települések nyugalmát a mindennapokban

A honlap közlése szerint az ebből a célból már meg is alakult a „Nyugodt Hétköznapokért Polgárőr Egyesület”., amelynek az elnöke és alelnökei a Nemzeti Őrsereg Törzs tagjai, az összes többi alapító tag pedig mind nemzetvédők.
Ezt a Polgárőr Egyesületet 2009. Április 15.-i hatállyal be is jegyezték, és jogerőre is emelkedett.

A honlapon a szervezeti elképzelések is szerepelnek. Például a Nemzeti Őrsereg Szabolcs Szatmár Bereg megyét négy „Kerület”-re osztotta. A Kerület Járásokból” áll, a Járások pedig „Őrsökből”. Mint írják, ez a szisztéma nem új, a csendőrség is ezt a felosztást és területi struktúrát alkalmazta.

A honlap egyébként közli azt is, hogy a Polgárőrség személyi állományának felállítása rohamléptekkel zajlik minden Kerületben. Jelentkezni lehet elektronikus úton egyenruhás nemzetvédőnek, polgárőrnek, vagy civil pártoló tagként.

A napokban a Munkáspárt 2006 feljelentést tett a Nemzeti Őrsereg ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen, s kérte a szerveződés működésének felülvizsgálatát és annak kezdeményezését, hogy a Magyar Gárdához hasonlóan oszlassák fel.

S ha majd két év múltán ez esetleg megtörténik, akkor vajh mi lesz?

Akkor jön majd mondjuk a Poszpischek Tamás elnök által irányított Pannon Nemzeti Gárda.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr231245390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Más szemmel nézve... 2009.07.16. 11:26:56

A kulturális antropológia engem gimnazista koromban fogott meg, amikor ment a tévében a Rejtjelek című (számomra) lebilincselő sorozat ebben a témában (könyv formájában a mai napig megtalálható a polcomon). Nagyon sok mindent meg lehetett tudni a Kapit...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.14. 17:03:07

Valóban a probléma gyökereivel kéne foglalkozni. Az a baj, hogy a szélsőjobb és a romák háborúját valószínűleg nem csak ablakból fogjuk végignézni, ha para lesz. Gondolom ez is úgy lesz "megoldva" mint minden más itthon, sehogy.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.14. 18:47:39

@Naszta: A cigányok mindenképpen a szélsőjobbal és csakis azzal fognak háborúzni.
Ennek az az egyszerű oka, hogy akivel a cigányok háborúznak, az rendszerint nagyon hamar benáczul...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.16. 11:18:54

Az okokat kell megszüntetni, ez tény.

Csak az a baj, hogy mindenki mást megoldást kínál rá, és nem fogadja el a másét...

2009.07.17. 15:27:34

Hogy mi a megoldás? A törvények betartása és betartatása!Mert a baj az, hogy nálunk kurva sok jogász van, aki mind másképpen értelmezi a törvényt és megmagyarázza! Nem kell kiskapukat hagyni, nem kell megengedni a sumákolást, és érvényt kell szerezni a törvénynek! A törvény vonatkozzon ne csak magyarra, svábra, tótra, ruszinra, de a cigányságra is!A pozitiv diszkriminációt meg kell szüntetni , ne legyenek elöjogok származás miatt.Aki ebben az országban él--legyen az politikusnak önmagát nevezö "svihák", sváb, tót, ruszin,cigány, bankigazgató, vagy portás--arra egyformán vonatkozzon a törvény és annak betüje! Na ha ez bekövetkezett, akkor beszélhetünk másról is. Ám amig ezek nincsenek betartva és betartatva, addig minden felesleges szócséplés!Igy ez a blog is és az én általam irottak is!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.18. 08:00:53

Az egyesületről, annak működéséről figyelmedbe ajánlanám Molnár Ferenc Pál utcai fiuk regényét.

Miután a szigoru Rázc tanárur feloszaltta a gitt egyletet, már a tárgyalás alatt lopták a gittet, és ha gitt van, egylet is van, hiába kobozták el a pecsétet, a zászlót meg a pénztárkönyvet.

Naszta · http://naszta.hu 2009.07.21. 00:36:10

@TaTa86.: vagy nézi esténként az index.hu-t Bécsből, Londonból stb.
süti beállítások módosítása