Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orsós Anikó huszonötmilliója

2009.09.02. 17:44 | Proszektura | 2 komment

Elképzelem, miként szólalhatott föl a Magyar Állam, mint alperes jogi képviselője abban a most folyó kártalanítási perben, amelyet ez az Orsós Anikó álnéven említett nőszemély indított vagyoni és nem vagyoni kártérítés miatt, mondván, hogy három évet ült ártatlanul előzetesben, s utána még három évet töltött el házi őrizetben is. A vádat annakidején főként egy védett tanúra alapozták, akiről a büntető tárgyaláson derült ki, hogy Orsós Anikót nem is ismeri.

Íme itt teszem közzé az alperesi képviselő perbeli nyilatkozatát, amelyet sikerült a világhálóról leszednem. (Újabban az ilyesféle titkok ott keringenek.)

Tisztelt bíróság! Mint egy testszerte igen fehér árnyalatú kültakaróval rendelkező tanult egyén igenis kifogásolom azt, hogy egy ilyen egyébként is hullámzóan élősködésre való hajlamú barnás kültakarójkú hölgynek az államkasszából ennyi pénzt fizessenek pusztán csak azért, mert néhány évet ártatlanul előzetesben töltött. Miközben állítólag még közben betegeskedett is.

Most olvasom éppen a híradásokban, hogy a börtönökben jobb a koszt, mint a kórházakban, úgyhogy ez a nőszemély csak ne szóljon egy szót sem. Inkább örüljön a mázlijának, hogy az a védett tanú őt szerencséjére nem ismerte fel.

Egyébként is, mi az a három év?

Emlékeztetni szeretném a tisztelt törvényszéket Svejk azon megjegyzésére, amelyet annakidején mondott vigasztalásul a Kehelyben Palivecnének.

„- Nem gondoltam volna, hogy tíz évre ítéljenek egy ártatlan embert. Hogy egy ártatlan embert öt évre ítéltek, olyat már hallottam, de hogy tíz évre, az sok egy kicsit.”

 Tisztelt bíróság, akkor most ehhez képest tényleg mi az a három év a sitten? Hát, ha legalább tényleg a duplája lett volna. De három év? Ugyan kérem.

Itt vannak ezek a tarnabodiak is, akik meg állítólag tízmilliót követelnének az államtól azért, mert közel egy évet rács mögött töltöttek gyilkossági kísérlet gyanújával.

Igaz, hogy nem ők voltak a tettesek, de akár ők is lehettek volna! Egy különösen védett tanú puskával látta egyiküket sétálni, a kezük meg telis-tele volt lőporral.

Emlékeztetnék mindenkit arra is, hogy annakidején Pusoma Dénes sem kapott egy fillért sem. Teljesen jogosan. Hiszen, amikor megkérdezték, mikor ment haza a gyilkosság napján, hát össze-vissza beszélt. Megtévesztette a hatóságot. A bíróság később meg is állapította önmagáról, hogy teljesen jogosan ítélte el őt az akkori bizonyítékok alapján.

Mi mást tehetett volna, hozott anyagból dolgozott.

Egyébként sincs mostanában pénz ilyesmire ilyen világválság idején. Nem elég, hogy annak a Kiglicsnek is kifizettünk éppen huszonötmilliót a Kaiser ügyben?

Jó, hogy ez az Orsós még valami végkielégítésre is nem tart itten igényt.

Egyszóval tisztelt bíróság kérem a kereset elutasítását, Orsós Anikó perköltségekben marasztalását.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr541355809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m6beütő 2009.09.19. 12:37:42

Kecskeméten a nyáron egy kölyök leszúrta a barátnőjét .A nyilvánosság előtt ismert adatok alapján már a jogerős ítélet is kész lehetne .
Egy focista elgázolt valakit , majdnem mentesítve van ...

956stö9f 2009.09.26. 12:50:15

AMIG EBBEN AZ ORSZAGBAN A LOMNICZY ELVTARS BIRAI HOZNAK ITELETETEKET,ES ADDIG AMIG AZ UGYESZSEG MINISZTERI PARANCSIKRA KERIT TETTESEKET ADDIG AMIG A RENDORSEG ARTATLAN FIATALOKAT VADOL MEG BUNCSELEKMENYEKKEL TONKRETEVE A TOVABBI ELETUKET,KINAI MODRA SZEMKILOVOSDIT JATSZANAK EMBEREKET VERNEK NYOMOREKKA, ES MINDADDIG AMI A LENDVAI ELVTARSNO A MAGYAR SZUZMARIA,ES MINDADDIG AMIG TOROK ZSOLTOK ES IFJU PARTARSAIK FOSZTOGATJAK AZ ORSZAGOT FELSOBB SEGITSEGGEL ES MINDADDIG AMIG AZ MSZP SZDSZ ES PLATFORMJA LIBERALIS BUZERANSKENT LIBERALIZALJA A MAGYAR VAGYONOKAT MEGANKEZBE ES ES A NAGYON BUSZKE GUZI FELVONULASON A A GYURCSANY ES APROKA KLARIKA UTAZIK A MELEG PLATON ES MEG A FOLDALATTIT IS KIPRIVATIZALTAK NEKIK ARRA AZ IDORE SZERINTEM MINDENT MEGMAGYARAZ.DEHAT TELLIK NEKIK BOVEN.OKOSAN MEGSEGITETTEK A BANKOKAT MILIARDOKKAL AZ ADOFIZETIK VEREJTEKEVEL VISSZAFIZETENDO IMF HITELBOL.UGYANIS AZ A PENZ A VALASZTASI KAMPANY RESZE ELDUGVA A GLOBALIS TOKEBE.ES NEM A MILIARDOSOKKAL VAN BAJOM MERT VAN KOZOTTUK IGEN BECSULETES OKOS HU MAGYAR,IGAZ TU A SZENAKAZALBAN.NO HA FENT ELITETT PROBLEMAKAT AZ ORSZAG KIHANYJA MAGABOL A MAGYAR NEP MEGINT EGESZSEGES EROS BUSZKE NEMZET LEHET.ES A 800 EZER ROMAT NEM MEGVETNI HANEM TANITA KELL,SEGITENI ES NEM LOPASRA KENYSZERITENI.MERT AKI EHES LOP.ES HA NINCS MAS MEGOLDAS ELVADUL A TARSADALOMTOL TELJESEN.A KORMANY MOST OSZTOGAT A VALASZTASOK UTAN KAMATOSTUL FOSZTOGAT.
süti beállítások módosítása