Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A pápai csicskáztató

2009.10.01. 12:35 | Proszektura | 22 komment

Amikor a sarki kocsmában a haverom elejtette a nylon szatyrát a frissen vásárolt négy sörrel együtt, s az üvegek összetörtek, a pia pedig szanaszét folyt a kövezeten, akkor tette a csaposnő azt az azóta már szállóigévé vált kijelentését: „Gazsi, imádom a ridikülödet!”

Szóval én legalább ennyire imádom a tv2 mokka reggeli kérdéseit. Olymértékben ostobák és gyakran provokatívak, hogy tulajdonképpen már ez okból is élvezetesek. Hivatalosan ugyan nem szoktam szavazni (s így bizonyára szegényebb maradok néhány igen értékes CD-vel), de esetenként azért én is állást foglalok - már ha egyáltalán van erre érkezésem.

Ma reggel azt tudakolták a nagyérdeműtől, hogy kinek kéne BB Évi születendő gyermekét felnevelnie, BB Évinek, az apának, avagy az államnak. Mint a közügyek iránt érdeklődő fegyelmezett állampolgárt, természetesen ez a kérdés engem sem hagyott hidegen.  Tényleg, kinek is kéne felnevelnie BB Évi magzatát? (De ki az a BB Évi?)

Miközben ezen a reggeli műsor által feszegetett fontos társadalmi problémán töprengtem BB Évi aspektusában, majdnem elkerülte a figyelmemet az a híradás, miszerint négy férfit és két nőt tartottak fogva egy pápai házban, és lopásokra kényszerítették őket.

Erről az esetről a rendőrség sajtótájékoztatón számolt be, amelyről aztán a maga módján természetesen hírt adott szinte valamennyi mértékadó hazai médium.

 A 46 éves B. P. és élettársa, a 44 éves L. A., valamint a nekik besegítő rokonok megdöbbentő körülmények között tartották fogva a szabadságuktól megfosztott embereket; testi, lelki terrort alkalmaztak.

Egy idős férfinak másfél évtizeden át szedték el a nyugdíját, s még a feltétlenül szükséges gyógyszerére sem kapott pénzt.

Akadt, aki már húsz éve élt a pápai család irányítása alatt, ingóságaiktól megfosztották őket, segélyeiket elvették tőlük. Embertelen körülmények között fűtetlen, víz és villany nélküli, bontásra érett házrészekben laktak, enni csak ételmaradékot kaptak, s csak lavórban, hideg vízben mosakodhattak.

A tegnapi győzelmi jelentésként ható rendőri sajtótájékoztatóból sajnos az nem derült ki, hogy vajon mindez a szörnyűség hosszú éveken keresztül miért kerülte el a nyomozók figyelmét. Miért csak most döbbennek rá a zsaruk, de szinte az egész közvélemény is arra, hogy ilyesmi nálunk létezik: Hogyhogy nem figyelt fel sok-sok éven át egyetlen rokon, hatóság, senki más sem arra, hogy valakinek 15-20 éven keresztül lopkodják a nyugdíját, elveszik a segélyét? Hol voltak ennyi időn át a rendőrségen kívül a gyámhatóság, az egyházak, egyéb karitatív szervezetek emberei? Vagy akár a posta?

Na persze egy olyan országban, ahol a drágalátos politikai elit mindenkori hatalmasai százezreket csicskáztathatnak, a pápaihoz igen hasonló módon, gazdasági válságra, egyebekre hivatkozva, mindenféle jogkövetkezmények nélkül, ott miért kellett volna az elmúlt évtizedekben pont erre az egy esetre felfigyelnie bárkinek is?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr551420404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 13:29:29

Talán eddig nem jutott idő, a fajvédők által erőltetett antifa harc mellett?
Azért ismerd el hülyén néz ki, két rettegés, weimarozás, holohakni között kiderül, hogy cigánybűnözők között dívik a rabszolgatartás.
Szeretném megjegyezni, hogy nemcsak a rendőrség nem tett semmit, de az übermensch haladó értelmiség sem. Akik alapvetően többet nyomnak a latba mint a 90.000es nettó fizetésű kisrendőrök.
De az tök jó, hogy kezded a magyar valóság egyre nagyobb szeletét felfogni.
A végén még rájössz, hogy a cigányterror létezik és a magyarokat is sújtja, és nem azért vagyunk "rásszisták" mert genetikailag nácik vagyunk.

(ui: Ne ítélj előre: lehet, hogy kiderül, hogy B. P. és L. A. híres rendezők, és akkor el lehet felejteni az egészet.)

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.10.01. 13:52:04

@TaTa86.:
A kommented szellemes, de igaztalan.Tudniillik írásaimban sohse aszerint adok igazat valakinek, hogy az illetőt mások cigánynak, zsidónak, akárminek tartják. Én korábbi írásomban egyébként nem a filmrendező bűnössége, vagy ártatlansága kérdésében foglaltam állást, csupán felhívtam a figyelmet a minden jogállam szabályzásában megtalálható elévülésre
Nem tartod egyébként furcsának, hogy ez a csicskáztatás éppen most lett slágertéma?

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:16:35

Számtalan ilyen példa van rabszógáztatásra, többször foglalkoztam a kérdéssel (pl a cocpoloztatással is) . A településeken mindenki ismeri a rabszógáztatókat. Magas nyugdíjas lepukkant értelmiségiek, darukezelők, bányászok, ha még élnek.. elszedik a nyugdíjukat, házukat. Bevezettették a nbéninek a gázt, aztán ezen ügylet lepapírozása végülis adásvétel volt, ki is rakták a zházból, megőrült, azóta tán meg is halt. Ésígytovább. A tanyavilágban számtalan "állattenyésztő telepen" maszekbarneválban pár liter borért, kajáért rabszógáztatnak lerongyult állatgondozókat, fejősgulyásokat stb. Főleg Pest alatt, Bács-Kiskun északi részére jellemző ez.
A jéghegy egy szilánkja ez az eset.
Nem hiszem, hogy a politika a felelős. Inkább az elidegenedés..
közvetve úgy politika, hogy ennek a morális csődnek a politika, pl a demokratikus intézményrendszer szétbasszusozása az oka...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.10.01. 14:17:39

"Nem tartod egyébként furcsának, hogy ez a csicskáztatás éppen most lett slágertéma?"

Mert jó lett volna, ha soha nem lett volna az? Persze, de úgy, hogy nem történik meg, és nem úgy, hogy szőnyeg alá van seperve.

Mi lett a magyar államból? Mit tettek vele a híres rendszerváltók, a híres politikai elitünk?

Mire fizetjük az adót, mire van a rendőrség? Asszisztálni többek között a cigányok által elkövetett bűncselekményekhez?

Amikor én személyesen pár éve cigányok által elkövetett bűncselekmény áldozata lettem, fényes nappal, Budapesten, akkor miért nem mozdultak meg a nyomozók? A térfigyelő kamerál felvételeit csak akkor elemzik, ha valamelyik cigány kapott egy pofont, de a cigányok által elkövetett sokkal súlyosabb bncselekmények esetében miért használhatatlanok a felvételek, ha egyáltalán le nem törölték őket közben?

Mit tesz a Magyar Nemzetbiztonsági Hivatal, az ügysészség, az önkormányzatok?

Amikor Marian Cozmat meggyilkolták, az enyingi polgármester annyit mondott kimondhatatlanul szenvtelen és udvarias pókerarccal, hogy gyerekkora óta ismerte Sztojkát, vele mindig illemtudó volt. Mert az illemtudás melett neki nem tűnt fel, hogy ott van egy, sőt több, pazar ház a falujában, benne luxuséletet élő, de legális jövedelemmel nem rendelkező emberekkel...

Még sok tucat hasonló kérdést fel lehetne tenni, amelyekre csak jövő évben, a parlamenti választásokon lehet megfelelő választ adni. Úgy, hogy nem szavazunk a jelenleg uralkodó aljas pártra, sem a koalícióból kilépett cinkosukra, de nagyon még az opportunista, nevető harmadik FIDESZ-re sem. Lehet találgatni, hogy akkor mi maradt.

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:19:02

A rabszolgáztató cigányok igen gyakran cigányokat (más, alsóbb kasztbélieket, szegényeket, elesetteket) csicskáztatnak be. Mondjuk felénk sikk a királycsávóknál magyar csicskát, pl sofőrt alkalmazni. Gyűjtésem éke az,amiben a Nagy Család (a futtatott lányok) gyerekeit a magyar csicska nevére íratják, ő az apa... Papíron.

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:21:03

És akkor megérne egy halvány hegedűsuzólót az., hogy aa legutóbbi, kerítésébe GYÖNGE áramot vezető paraszt ember cigány volt. ( A cigányok a magyarkodó., mert kertjét művelő, jószágot tartó cigányt Paraszt nicken emlegetik. Gyűjtésem szép darabja a gyári munkás cigány, akit mégis Paraszt-nak hívtak a többiek. Igaz, disznót mindig hizlalt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 14:25:30

@Proszektura: "Nem tartod egyébként furcsának, hogy ez a csicskáztatás éppen most lett slágertéma? "

De. Furcsa, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy a rabszolgatartás nehezen egyeztethető össze a liberális demokráciával. Valóban hamarabb is feltűnhetett volna, hogy nem Bácsfi Diána jelenti a veszélyt csodálatos demokráciánkra, de még nem is a Parlamentbe úsztatott "micisapka".
Én még csak 22 éves vagyok, nem én vagyok az, aki asszisztált a probléma szőnyeg alá söpréséhez 20 éven át.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 14:27:47

@magyar-magyar szótár: Parasztozásra, és a cigányrasszizmus mosdatására a kedvenc példám:
"Sztojka Miklós, Jancsika unokatestvére a STOPnak az esetet úgy mesélte, hogy Jancsikát és a terhes feleségét "4-5 paraszt" megtámadta, ő a kaszával csak védekezett. A paraszt szónál szinte bocsánatkérően néz rám."

Egyébként, erről még nem olvastam sem az ÉSben, sem a MANCSban. Érdekes.

Kartal (rezervált) 2009.10.01. 14:31:18

@TaTa86.: Ööö... bocs, hogy belepofázok, de itt van két fénykép a híres rendezőkről:
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/bunozove_tett_rabszolgak_papan_-_videoval/2117742/

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:36:22

@TaTa86.: Értem, mit szeretne mondani, uram. Az a baj, hogy olajjal óccsa a tüzet. Ezeknek az anekdotáknak semmi értelme. Önellenható. Az ilyen anekdotákra cuppannak debezzegelve a megélhetésiérdekvédők. És akkor a hülye paraszt a cigánykártyán megint buktázott.

Nagyon sokféle cigány gyűjtőnéven emlegettt nép él Magyarországon, óriási különbségek vannak köztük. Sajnos jócsomó helyen a magyarok már rongyabbak, mint a magasabb kasztbéli cigányok.

A megélhetésijogvédők néger (fagyi) kérdést akarnak kreálni a cigánykérdésből, ehhez pont kapóra jön Ön uram és az efféle anekdoták.

Miközben semmi köze a néger-apartheidnek a magyar cigánykérdéshez, de még Koszovóhoz sem.

A Cozmázás és egyéb népszerűsködés se fog rávilágítani arra, hány néni "esik el az udvaron és üti a fejét a téglajárda szélébe" mert kimegy a tyúktolvajokra az éccakai udvarra. A többi néni, aki csak agyvérzést vagy infarktust kap reggel a kifosztott baromfiólak láttán, vagy azon, hogy hiába lakatolta a tyúkólat, a biztosító nem hajlandó fizetni..
lám, olyankor nincsenek ott a "romajogvédők" amikor a biztosító sunyin arra utal, hogy ez a környék ilyen tyúklopásos, ne tessék tyúkot tartani ÉS NEM FIZETÜNK!

Nem szeretnék bajuszt akasztani önnel, de szerintem legyen elég nagy lecke a debreceni baromarcúaké... Mit értek el? SEMMIT.. az ellenkezőjét.. se... a ganajak...

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:39:14

@TaTa86.: Bácsfi Diána akkora hasznára volt a jógyerekeknek, ha nem lett volna, hoaxálni kellett volna. Azóta, gondolom, rendeződött a csaj nemiélete, gyereket szült s elmúlt a horomzavara.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.01. 14:41:09

Tetszik, nem tetszik, magyar embernek nem jut ilyen eszébe (többségében).
Emberek az állami mindenkitől elvesz, de kérdem én a cigányoktól miért nem? Milliárdokat lehetne megspórolni, ha a különböző segélyeket szigorúbb feltételek szerint osztanák, és valóban csak az arra tényleg érdemesek kaphatnák meg. Ha ez rasszizmus, akkor legyen, én vállalom!

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:53:01

@s_timcsi: A cigányok magyar emberek. Néha 100-150 évvel ezelőtti magunk, néha meg a jövőnk. És nem cigány magyarok is rabszolgáztatnak az általam fent említett tanyavilágban pl. De művelik a nyugdíjasfosztogatást is. Azért kell már egy nyugdíj felvételéhez akkora űrlapot (orvosi szakvéleménmnyel ) kitölteni, hogy a nyugdíjfosztogatók kitöltethessék, a sima néni onokája meg ne tudja a kórházban fekvő mamó helyett csak úgy fölvenni a nyugdíját és bevinni neki ágytálpénzre.

És mentül jobban szabályozunk ónijósnormásan, annál inkább szaporodik a bürokratív sárkányfogvetemény.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 15:11:23

@magyar-magyar szótár: "A cigányok magyar emberek."

Nem nem azok. Van néhány amelyik cigány származású magyar ember, de a többsége nem az.

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 17:36:36

@TaTa86.: Én csak azokat a cigányokat nem tekintem magyarnak -bár ez igen magyarosch vonásuk!- akik rasszistán elkülönböztetik lenézik a magyart, esetleg csicskáztatják. Vannak ilyen klánok és kasztok, nekik ez a döntésük, tiszteletben tartom. De a romongrók többsége magyar. Annak is tekinti magát és nem áll rasszistán magyarokhoz vagy más népekhez. Pedig a cigányság általában nem befogadó, még a szomszéd faluból származó cigányt is kirekeszti. Ennek a nem-befogadásnak az eredete is indiai, ott akkor, amikor a cigány gyűjtőnév alatt ismert népek elindultak, még 4444 nép élt. Egymást átfedték a különböző népek "országai" és "királyságai" szinte, tehát valamekkora rasszizmus ott még törvényszerű is volt, és talán a sok-sok különböző nyelv megőrzéséhez is hozzájárult. Nem tudom, mennyire pontos, de állítólag még ma is 1200 leágazási nyelv nyomai fedezhetőek föl ott.

Óriási változás áll be a cigány társadalomban, cigány-cigány ellentétek feszülnek.
Csak egy példa: és ez egyben ötlet Proszektúra néninek vagy Vastagbőréknek:
Tiszabő, a hülye beevő/ beetető média által tovahintetten is leggyöngébb vásárlóerejű falu majd minden házában óriástévé, csanelttepsi a tetőn, autó majdnem minden nagycsaládban, zömében 5-15 éves jó karban lévő vagy majdnemúj autók. szerintem a statisztikusok le se tolták a képüket..
És megint az a szakállas szemüveges bácsi ökörködik a szociológusok közül, aki a piréz szopatást is művelte...
Én megautóztatnám Tiszabőn szivesen! De most nincsen autóm, amikor volt, ócskább volt, mint a java tiszabői cigányoké. Úgyhogy jöjjön a szakállas szemüveges bácsi a sajátjával, majd jól leég, az övénél 30 különbet mutatok!

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 17:59:30

Témához vág éppen a "száz legszegényebb ember" néphülyítése. A jószándékú értelmisegg! Amikor pont ezek a nincstelenek, ezek a becsicskáztatott rabszolgák, de a szakállas-szemüveges bácsi egy ilyet meg nem talált a 25000 -ből!A hajléktalanok közül sokaknál 100ezer Ft kp, mobiltelefonok, értékek vannak.. van hajléktalanszállón lakó, aki valójában ingyen munkásszállónak használja (különb, mint az esténkénti ezresért bérelhető munkásszállói ágy... és környezet... )

Nyica · https://tarkabarka.blog.hu/ 2009.10.01. 18:10:41

Ez a dolog már a múlt rendszerben is létezett!
A tanyán élő módos gazda ugyanúgy tartott csicskákat,- akik kevés borért, ételmaradékért, romos szállásért dolgoztak- mint a tehetős cigány családok.
A hatóságok tudták, de hagyták. Ennyivel is kevesebb a hajléktalanok száma, akik akkoriban elméletileg nem is léteztek.
Hogy most kapta fel a sajtó? Valakinek talán most volt rá szüksége.
És azt hiszem, még mindig vannak a régi rendszerből ittmaradt lappangó dolgok a tarsolyban, amit majd megfelelő időben elő lehet venni.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.02. 14:51:23

@s_timcsi: Ezt nem nevezném rasszizmusnak amiről írtál.Inkább ésszerűségnek mondanám.
Ha megvonnád a segélyeket,akkor az éhségtől felajzva támadnának. A szociális háló nagyon nagy és kiterjedt még mindig magyar honban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.02. 14:55:00

@TaTa86.: Ta sem vagy tisztában azzal amit leírtál kedves ismeretlen.Miért ne lennének emberek?
Csak a kultúrájuk,és az élethez való hozzáállásuk más mint nekünk európai embereknek.
Köztudomású hogy indiából származik ez a népcsoport. A viselkedésük is hasonló. De azért mert Ők barnábbak,vagy feketébbek még nem szabad levonni általánosítáni.Vannak köztük is n agyon értelmes emberek.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.02. 15:41:40

@Lakásfelújító Feri:

Nem szabad általánosítani? Akkor náciveszély sincs és magyar cigányellenes rasszizmus se:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.02. 15:44:47

@Lakásfelújító Feri:

"Ha megvonnád a segélyeket,akkor az éhségtől felajzva támadnának."

Érdekes, a gonosz fehér szegények meg ha éheznek, elmennek a híd alá, koldulnak, uborkát termesztenek a kiskertben... az agresszív támadásra magyarázat van, mentség nincs. Majd szépen kap gumibotot, börtönt, golyót. Teljesen EU kompatibilisen, avagy a haladó USA módjára.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.02. 17:53:16

@Lakásfelújító Feri: Te pedig a logika alapfogalmaival nem vagy tisztába, illetve szövegértelmezési képességed konvergál a nullához.

"A cigányok magyar emberek" tagadása "A cigányok nem magyar emberek." és nem "A cigányok nem emberek."
süti beállítások módosítása