Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Cigány erdőirtás a rendőrök szeme láttára

2010.03.06. 15:18 | Proszektura | 7 komment

Az ORFK tájékoztatása szerint 2009 októbere és 2010 februárja között az országban közterületen, fedett helyen vagy lakásban 120-an haltak meg kihűlés következtében.

A gondos szocialista irányítású államunk mindeközben 6 milliárdot költött egy offshore cég által forgalmazott olyan vakcinára, amelyik állítólag hatékony védelmet biztosít az emberiségre állítólag sohasem látott mértékű veszélyt jelentő H1N1 vírus beszerzésére.

Ismereteim szerint 2010. január 15-ig 80 halálesetre vonatkozóan érkezett bejelentés az OEK Járványügyi osztályára. Ennyi halottnál volt kimutatható a H1N1 vírus jelenléte.

Vagyis a télen eddig mintegy ötven százalékkal többen szenvedtek fagyhalált, mint ahányan a járvány következtében hunytak el.

Arra viszont egyáltalán nincsenek adatok, hogy hányan fagyoskodnak nap, mint nap, vizes, sötét putrik mélyén, rongyos göncökbe burkolózva.

Mostanában egy köbméter tűzifa ára 10.000 Ft körül van. Egy átlagos család egy téli időszakban mintegy tizenöt köbméter tűzifát tüzel el. Ennek pénzbeli ellenértéke 150.000 Ft.

A 120 megfagyott ember megmentése eszerint legfeljebb 18 millió forintunkba került volna.

A vakcinára költött hatmilliárdból mintegy 40.000 család fűtési gondjain tudtunk volna segíteni. Ez a 40.000 család minimum 120.000 embert jelent.

És hány család, menyi ember melegedhetne az autópályákra, négyes metróra, sávolyi motogp pályára, BKV-ra, vasútfelújításra, Margit híd felújítására, kormányzati negyedre, egyebekre elszórt milliárdokból?

„Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni.

Hisz zúzmarás a város, a berek…

Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni

És rakni, adjon sok-sok meleget.

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,

Hogy fölengednének az emberek!”

A Hevesi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöknője komolyan véve a költő szavait, s a múlt télen, a nagyobb hidegek közeledtével engedélyt kért a helyi polgármestertől arra, hogy Heves város külterületén, egy bekötőutat övező fasorból a közeli cigánysor legszegényebbjei fákat kivághassanak. Az engedélyt Csáki Zsigmond polgármester úr kegyeskedett megadni. Ezek után a romák húszan-harmincan biciklikkel, kis kézikocsikkal a helyszínre siettek, s hozzákezdtek a munkához, amit folyamatosan figyelemmel kísértek a mezőőrök és a helyi rendőrök is.

A cigányok azonban állítólag messze túllépték az engedély kereteit, s tízmillió forintot is meghaladó értékű fát vittek el az inkriminált bekötőút mellől a hivatalos emberek szemeláttára.

A városi ügyészség úgy látta, hogy ezért a cselekedetért az ötven év körüli, rokkantnyugdíjas, büntetlen előéletű, az ügyből semmilyen személyes hasznot nem húzó kisebbségi elnök asszonynak börtönbe kell vonulnia. Az ügyészi álláspontot a bíróság is akceptálta és egy évi szabadságvesztést szabott ki.

A megyei online újság az eseményt hangzatosan úgy tálalta, hogy „tarra vágtak egy egész erdősávot, börtönt kapott a roma vezető”.  Nőtt is a nézettségük a reklámozók örömére!

A cikket szép számmal kommentálók szerint az ítélet felháborító, az elnöknőnek minimum öt-tíz év járna ezért. Plusz kézlevágás. De volt, aki életfogytiglanra szavazott.

Eme jóindulatú egyének közül bizonyára sokan a költőnkkel is egyetértenének a nagy-nagy tűzrakásban. Egy olyan koncentrációs táborban persze, ahová a cigányokat zárnák.

Egy hozzászóló emlékeztetett is arra, hogy „Szlovákiában 2 m betonfalat húztak a cigánytelep köré, itt is azt kellene, és nem lenne baj!”

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr981813936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yasashi Tanuki 2010.03.07. 10:41:17

Ha József Attila idejében is olyan bőkezűen osztogatták volna a segélyt mint napjainkban akkor a költő soha nem vált volna kommunistávás és ezek a sorok se születtek volna meg.
Azt javaslom a posztírónak, hogy kölözzön a putriba egy hónapra és vezesse a kiadások és bevételek egyenlegét és maga is rá fog jönni, hogy a segélyezés növelésével lukas lavórba hordjuk a vizet.
Télen pénzbeli segély helyett közhasznú munkások által kivágott tüzifát kaphatnának a rászorulók önköltségi áron, ha ez nem lenne Alkotmányba ütköző a vadliberálisok szerint. Ellkerülhetőek lennének a lopások és letartóztatások, ha ez nem számítana rasszizmusnak, hiszen a liberális megmondóemberek szerint jobb pénzt adni azoknak a kezébe akik azt az egyszerű összefügést se értik, hogy minél több gyereket hoznak a világra annál nagyobb szegénységben fognak élni.

mind1 mint a szésőháznak 2010.03.07. 11:06:13

Mi van Elemér, tán idegesít, hogy a csipogósné ügyet elsőfokon elbuktad?
Ilyen csöpögős, nettó demagógiához ami ebben a postodban van amúgy még Botox Ildikónak vagy NyakóSzójártónak is alaposan össze kell szednie magát.
Na de sebaj, majd ha Kolompár Luther Obama King lesz a miniszterelnök, te meg a miniszterelnök-helyettes akkor kedved szerint oszthatod a cigányoknak a költségvetés összes forrását.
Egyébként még mindig lógsz a cigánypárt programjával, sőt, a lista neveivel is. Te hányadik vagy a listán? Második?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.03.07. 13:07:59

@mind1 mint a szésőháznak:
Szívesen állok rendelkezésedre program-ügyben is, de áruld már el ki vagy! Vagy félsz a szamurájkardomtól?

regression 2010.03.07. 13:22:54

És cigányok fagytak meg, vagy nemcigányok akik túl hülyék, hogy lopjanak maguknak tüzelőt?

mind1 mint a szésőháznak 2010.03.07. 14:19:36

@Proszektura:
De kíváncsiak vagyunk Elemér! Ha nem mondom meg ki vagyok akkor már nem is hozod nyilvánosságra a cigánypárt programját? Mondjuk egyelőre még a listákra tervezett neveket se lehet fellelni sehol, nemhogy programot.
Gondolom Kolompár Luther Obama King lesz a listavezető, ezzel is tovább halogatva az ellene folyó bírósági eljárást, így aztán már csak annyi kérdés marad, hogy a lista első 10 helyén összesen hány évet ültek már le jogerősen?
Nem ciki neked ezekkel egy listán lenni? Nekem nagyon ciki lenne. Igaz én nem a cigányokból élek.
Jut eszembe, Hevesen úgy hírlik, hogy az állítólag gázpisztollyal állítólag fejbelőtt cigány visszavonta a vallomását. Erről is írhatnál Elemér, de nem írsz. Miért is nem?

Tapmancs 2010.03.08. 08:50:42

@Proszektura: annak mondjuk utánajárék hogy a megfagyott 120 ember jövedelmének (segílyének) mekkora része folyt le a torkokon és került a játékgépekbe.

Etniez 2010.03.13. 19:13:21

Engem is eltarthatna az állam. Nincsenek nagy igényeim, adjon lakást, fűtést, ételt, ruhát. Aztán ha majd kell valami, akkor megélhetési bűnözök egy kicsit.
süti beállítások módosítása