Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A kapitány urak már nem cigányoznak

2010.03.11. 17:03 | Proszektura | 6 komment

Emlékszünk még arra, amikor Pásztor Albert, a borsodi megyeszékhely főrendőre a tavalyi év elején olyasmiket beszélt, hogy "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - amik ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük"

Akkor még ebből a "nyugodt kijelentésből" országos balhé kerekedett, azonnali vizsgálat, felfüggesztés, áthelyezés, stb.

Ekkor jött Lakatos Attila cigányvajda. "Mit kellett volna mondani Pásztor Albertnek, ha 200 betörésből 200-at cigány követ el?" - tette fel a kérdést.

Az országos jogvédő szervezetek és ismert politikusok viszont felháborodottan tiltakoztak. A média napokig ezzel foglalkozott. Drazsé pedig fejveszetten kapkodott.

De hol van már a tavalyi hó?

A HEOL „Egyre több a rablás Egerben és környékén” című beszámolója szerint, a hevesi megyeszékhely rendőri vezetője tegnap a város polgármestere, az Egri Városi Ügyészség vezető ügyésze, illetve dr. Juhász István dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány jelenlétében beszélt Eger és környéke közbiztonságáról.

 „Nehéz, de eredményekben gazdag esztendőként értékelte a tavalyi évet az Egri Rendőrkapitányság vezetője, dr. Petrovics András ezredes a munkaértekezleten. Szerinte az állomány tagjai mindent megtettek a közbiztonság javításáért, ami nem csak alkotmányos érték, hanem alkotmányos cél is.”

A bűnügyi helyzetet illetően elhangzott, hogy Egerre inkább az intellektuális bűncselekmények, míg a vidéki, szegényebb településekre a vagyon elleni cselekmények voltak a jellemzők.

Az alkotmányt többször is a szájára vevő dr. Petrovics ezután olyan kijelentést tett, hogy „Vannak bűnügyileg fertőzöttebb területek, mint Pétervására és a vele közelségben lévő négy község, de ide sorolható Verpelét is, ahol jellemzően nagyobb arányban él a kisebbség.”

A jelenlévők nem ütköztek meg ezen a, bizonyára személyes kriminológiai empíriákon nyugvó kijelentésen, és a felettes dandártábornok sem rendelt el semmilyen azonnali vizsgálatot. Vagyis a kapitány úr idézett szövege, a nagyobb arányú kisebbségről, szerinte is minden tekintetben rendjén való volt.

Hiszen a kapitány úr a cigány szót ki sem ejtette a száján. Olyat meg megpláne nem állított, hogy Vepelét emiatt lenne bűnügyileg fertőztöttebb.

Természetesen senki nem is kérdezte mrá a rendőrdoktortól, hogy kik volnának azok a Verpeléten jellemzően nagyobb arányban élő "kisebbség"?  És milyen célból hozta szóba őket? Hiszen a jelenlévők mindezt kérdés nélkül is pontosan tudták.

A lényeg az, hogy nem cigányozott senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr701831779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.11. 17:47:22

Fáj az igazság mi?
Nem sokáig lesz még olyan jó üzlet az etnobiznisz, és a végén még neked is dolgoznod kéne... :'-(

Egyébként lehet, hogy a sváb vagy tót kisebbségre gondolt. Csak tudnám, miért asszociál mindenki a cigányokra?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.03.11. 18:02:57

@TaTa86.: Szerinted a mostanában naponta kiderülő sok százmilliós, milliárdos hűtlen kezelések, korrupciók által bűnügyileg fertőzöttebb területeken jellemzően nagyobb arányban is a romák élnek?
"Nem sokáig lesz még olyan jó üzlet az etnobiznisz, és a végén még neked is dolgoznod kéne..."
Ritka szemét szöveg. És persze minden szava hazugság.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.11. 18:55:47

@Proszektura: "Szerinted a mostanában naponta kiderülő sok százmilliós, milliárdos hűtlen kezelések, korrupciók által bűnügyileg fertőzöttebb területeken jellemzően nagyobb arányban is a romák élnek?"

Ne,m ott zsidók. XD
Viccet félre téve, tőlük sem sajnálnám a lámpavasat. De hogy jön ez ide? Ettől még a tény, tény marad.

"Ritka szemét szöveg. És persze minden szava hazugság. "
Rómában viselkedj úgy mint egy római. Lehet, hogy a blogod hangulata teszi. :) Egyébként aki képes uborkalopásként bagatellizálni a cigánybűnözést az nekem ne rójon fel semmit.

marós 2010.03.12. 06:49:35

Attól, hogy a szocik politikai tőkét kovácsolnak egy népcsoport rettenetes helyzetéből, az elkeserítő tények, még tények maradnak.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.12. 08:19:44

A nokiás dobozosok legalább nem vernek agyon 80 feletti idős embereket fakanállal 15000 forintért.

2010.03.12. 09:53:13

Elemér! A tények, azok nagyon makacs dolgok. Akár tettszik neked, akár nem. Ez van.
süti beállítások módosítása