Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megmosolyogtató

2011.02.27. 20:25 | Proszektura | 155 komment

A Jobbik alelnöke utólagos nyilatkozatai szerint kicsit pikánsnak és megmosolyogtatónak tartotta, hogy egy olyan emlékművet koszorúztak meg, amelyet a karcagi zsidók elpusztításának emlékére (is) emeltek.

Nem tudom, az eset ilyen humoros-e a haláltáborokban meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártír hozzátartozói, leszármazói és túlélő ismerősei,valamint sorstársai szemszögéből is? Megdöbbentő, hogy az esetet hírül adó médiumok mégis könnyed, jópofáskodó stílusban számoltak be erről az esetről, kárörvendően kuncogva a Jobbik úgymond: „melléfogásán”. Ahelyett, hogy azon háborogtak volna, hogy hogy jön ahhoz ez az újgárdista banda, hogy meggyalázza, beszennyezze ezeknek az embereknek az emlékét?

Egyedül a Kuruc.infó volt az, amelyik „Kínos tévedés” című írásában kicsit rápirított Novákra, mondván: „Novák Előd portálunk kérdésére, több napos hezitálás után elismerte a bakit.”

A kérdéses írás imigyen folytatódik: Novák arra a „büntetőkérdésünkre”, hogy „Ugye tudod, hogy holokauszt nem volt, hanem lesz?” , azt a választ adta: „Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom.” (Ismerjük a sem megerősíteni, sem cáfolni kifejezés rejtett üzenetét.) Én mindezek ellenére sem állítom, hogy Novák Előd magyar országgyűlési képviselő fasiszta.

Az viszont tény, hogy a fasiszta szennyportál Kuruc.infónak készségesen nyilatkozik, méghozzá elég sajátos, összekacsintó, tegező stílusban.

De, hogy miért is fasiszta szennyportál a Kuruc.infó? Az alábbi: „Bakácsot sajnáltatja a Blikk, aki nem foglalkozik a Kuruc.infóval” című mai, első helyen kiemelt címlapos irományából elég egyetlen mondat ennek igazolására. (Amely cikk egyébként azon örömködik, hogy sikerült Bakács telefonszámát jogtalanul megszerezni.)

„Nehogy bedőljön bárki is ennek a takonygerincű magyarellenes hulladéknak! Csak a jellemes emberekkel szemben kell ember módjára bánni, a patkányokkal… akár hátulról is. Nincs ezeknek méltóságuk!”

A nyelvtanilag hibás, és penetráns nyelvezetű mondat mondanivalója nagyon is érthető. A zsidók, cigányok, s egyéb „magyarellenes” lények valójában nem emberek, hanem hulladékok, patkányok, korcsok, akikkel nem is kell ember módjára bánni.

A Kuruc.infó ezt sulykolja minden írásában, s ezt a gondolkodást vették át, és alkalmazták a gyakorlatban hosszú ideig oly sikeresen azok a debreceni egyének is, akik másfél éven át sorozatban lőttek le cigány embereket; köztük nőket, gyerekeket.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr62695797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Monty Python kurucinfósítva 2011.02.28. 10:10:05

A papagájjelenet (kék norvég)MONTY PYTHON CSOPORTA most következõ sketch egy úgynevezett kisállat-kereskedésben játszódik. Olvassátok el a Papagájjelenetet szeretettel! – Jó napot kívánok! Reklamálni szeretnék... Elnézést, Miss! – Hogyhogy ...

Trackback: Eltévedtek 2011.02.28. 09:24:12

A Jobbik (Novák Előd) és az új gárdisták egy csoportja Karcagon a Becsület Napjára, a német / magyar alakulatok budapesti kitörésére emlékezve, a II. világégés zsidó áldozatai emlékműve előtt … Mit csináltak? Díszőrséget álltak? Parádéztak? Meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 10:56:59

@nemezisazis: te tanultál történelmet? Vagy mi? Mert Európában mások nem azon az oldalon álltak a háborúban mint mi. Mert mások nem adták ki önként, ilyen gyorsan és szervezetten saját állampolgáraikat mint mi. Mert nálunk előbb volt numerus clausus mint Németországban. Mert más országokban nem ülnek olyanok a parlamentben (Előd), akik azt mondják az M1 interjúban hogy úgynevezett Holokauszt! Mert máshol, ami nálunk lassan természetes beszélgetőpartnerek között, az társadalmi minimum, hogy a legaljasabb rasszista tempó, és egyértelműen üldözendő.
Olvassátok már el a cikket. Melyik szavával lehet vitatkozni? Nem a Holokusztot népszerűsíti, hanem leírja azt a tényt, amit mindenki - ti is mind tudtok, hogy a Jobbik, és benne Előd is fajgyűlölő, rasszista, és Hungarista, nyilas eszméket népszerűsít. Történt egy tévedés. Nem értem mi a bajotok, de tényleg! Miért kell zsidózni, gyűlölködni, cigányozni, stb. Ez nem adok kapok, vagy az egyiknek lehet, a másiknak nem. Az egyik, a legaljasabb emberi magatartás, amelyet a történelem már többször igazolt hogy pontosan hová vezet, és minden érett társadalomnak kötelessége kivetnie magából. Az hogy valaki minek születik, arról nem tehet, a tetteiért pedig az igazságszolgáltatás mondja ki a döntő szót. Az alapvető társadalmi problémákat pedig hosszú évek tervszerű programjával lehetne lassan korrigálni, melynek bizonyosan nem eleme a faji alapon való hátrányos megkülönböztetés.

Pong 2011.02.28. 11:00:35

@stark:

Mindig röhögök, amikor próbálnak ilyen jogi módon argumentálni, hogy perszemicsakazigazatazigazat OIOIOI...LOLOLOL

Amundsen73 2011.02.28. 11:00:51

@Pong: röhöghetsz is, pajtás, de ha neked ez így ahogy van f@sza, akkor cserélj kérót, ugorj le Szabolcsba: Nyírlövő? esetleg Nyírkécs? nem, inkább Tiszadob. Ez kell neked azt gondolom. Ja nagyon kérlek beszélj velük nagyon lassan, ne sok nyelvtani variációt mutass be, inkább törelemmel és bizalommal állj hozzájuk. Ja, és röhöhögcsélj közben, hiszen az meg.....

bcs222 2011.02.28. 11:02:24

@agent T: "Azt viszont tudom, hogy ha itt Debrecenben körülnézünk, akkor már bőven pótlódott a sajnálatosan"

Ha jól értem a szavaidat, akkor létezik a zsidók számának egy maximálisan elfogadható szintje. Gondolom vállalkoznál arra, hogy ezt számszerűen is megfogalmazd, ugye? Ha igen, akkor jó lenne ezt törvényi úton is érvényesíteni.
Nulladik lépésben korlátozni kéne az egyetemekre felvehető számukat, mert - gondolom Te is egyetértesz! - jól látható, hogy milyen sok a zsidó az egyetemeken (amivel ugye a keresztényektől veszik el a helyet).
ELSŐ lépésben aztán nem ártana rendet rakni a munkavállalás terén. Mondjuk kereskedelmi és iparvállalatok terén 20%-ban korlátozhatnánk a számukat, mit szólsz? Gondolom egyetértesz, nem kell magyarázni, hogy a bankok hogy tele
vannak zsidókkal, ennek a hatása is jól látszik.
MÁSODIK lépésben érdemes lenne a zsidókat kitiltani az államigazgatásból, gondolom Neked nem kell magyarázni, hogy milyen veszélyt jelent, hogy a magyar államszervezetbe is beépültek ezek. Felteszem azzal is egyetértesz, hogy zsidók ne tölthessenek be semmilyen állást újságnál, tévévél, rádiónál, színháznál (nyilván magyaráznom sem kell, hogy miért). Tényleg, és jó lenne korlátozni az arányukat a szellemi foglalkozásokban is, ez is egyértelmű! Mit mondasz, 6% jó lenne?
HARMADIK lépésben meg kell oldani a kikeresztelkedések jelentette problémát. Jó lenne kimondani, hogy mindenki zsidó, akinek legalább két nagyszülője izraelita felekezetben született. Nyilván a fajunk védelme megkövetel ennyit. Szintén ugyanezen okból gondolom támogatod azt is, hogy megtiltsuk a zsdók és nem-zsidók közti házasságot is, nem?

Mit gondolsz, *KEZDETNEK* ez így jó lenne?

agent T 2011.02.28. 11:05:58

@bcs222: Nem könnyű ám felfogni valamit, ha az ember nem akarja. Azt írtam, hogy most is vannak annyian, mint voltak.

Egyébként ha nem fárasztottad volna magad tök fölöslegesen a gépelgetéssel, hanem konkrétan megkérdezed, hogy az egykori numerus clausus törvény az én véleményem szerint vajon áldás vagy átok volt-e, akkor azt válaszolnám, hogy sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánom.

Pong 2011.02.28. 11:09:47

@Amudsen73:

Vidéki vagyok, igy ez a standardargumentum, hogy "teButapöstigyereknemértedavalóvilágot" eléggé FAIL-LOL.

Még aatrocitásom is volt több alkalommal indiánokkal, mégsem hülyültem meg, vagy vettem fel pincérruhát.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:10:00

@Amudsen73: senki sem mondja hogy ez így fasza! Hol, és kinél olvastál ilyet? De az tényleg nem az hogy egy komoly problémára a megoldás a faji alapon való megkülönböztetés és gyűlöletkeltés lenne. Szerinted az? Inkább a politikusokra kellene alaposan haragudni, hiszen ezt a komoly társadalmi problémát már hosszú évtizedek óta semmilyen komoly programmal nem igyekeznek orvosolni, vagy változtatni rajta! Milyen nettó badarság azt ajánlani valakinek hogy költözzön máshová? Nem arról van szó hogy nem hiszik el, vagy nem értik meg az emberek hogy kivel mi történik, hanem arról, hogy nem az a megoldás, hogy faji alapon üldöznek, gettóba zárnak, születés-szabályoznak stb. egy népcsoportot akik ugyanolyan magyar állampolgárok. Ettől még az egyik legnagyobb társadalmi problémának látja mindenki ezt, ez nem is kérdés. A megoldásokban viszont egyértelmű hogy milyen irányokat érdemes kizárni.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 11:10:49

@Legelő Őse:
Novák és a Jobbik kritikán aluli sajnos lassan. Erről vita nincs. Néhány pontosítást azonban tennék:
"...Mert mások nem adták ki önként, ilyen gyorsan és szervezetten saját állampolgáraikat mint mi..."
Ezzel szemben a ma gondosan "nem fasiszta" országok soraiban pöffeszkedőek közül a szlovákok a Hlinka gárdával kompletten kiirtották a zsidóságukat, akkor amikor Horthy védte őket a németektől, míg a román vasgárda olyan mennyiségű zsidót telepített kifelé egyszerre, hogy a németeknek kellett leállítani őket. Csak a tényszerűség miatt. Míg nálunk a pesti zsidóság történelmileg teljesen bizonyítható módon a gonoszfasiszta Horthynak köszönheti az életét.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.02.28. 11:11:52

Lehet, hogy a Kuruc.info uszító, de legalább leközöl olyan híreket, amit más nem mer/akar. Aki ezekre bekattan, annak meg eleve tökmindegy, milyen oldalt olvas,egy TV2-n sugárzott Tények vagy Mokka szerintem károsabb hatású, mint a Kuruc.infó összes cikke együttvéve. Arról nem is beszélve, hogy az olvasók 99,9%-ából nem nézem ki, hogy zsidókra, cigányokra, buzikra támadna (főleg a nagyon hangoztatott fiatal neonácikról, akik előbb isszák le magukat a sárga földig, minthogy egy modern holokausztot összehozzanak). Én is olvasom, még sosem volt balhém senkivel, ellenben azokkal, akik fiatal kislányokat csapkodnak meg, ha márc. 15-én kokárdát mernek viselni. Ugye nem felejtettük el őt: www.youtube.com/watch?v=AMgERLOnt9c

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:13:11

@agent T: ne a Te adódból csöngessék ki? Miért ne? Magyar állampolgárok.

agent T 2011.02.28. 11:13:41

@Muad\\\'Dib: Mondtam is mindig, hogy a Kormányzó Úr sem volt tévedhetetlen.

agent T 2011.02.28. 11:15:39

@Legelő Őse: Tényleg? Akkor én meg szeretnék megemlékezni arról, hogy mekkora barbár volt Pol Pot meg Idi Amin, és adják ide ma dálutánra a Modem művházat meg kérek egy millát dekorációra.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:16:17

@Muad\\\'Dib: egy szóval sem írtam le Horthy nevét. De ha már nála tartunk, azért ajánlom figyelmedbe a Rubicon - Vörös terror, Fehér terror számát, ahol is az emberi élethez való hozzáállásáról azért árnyaltabb kép fogalmazódik meg... ha már szóba hoztad...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:21:47

@agent T: de Te is érzed hogy miről van szó? Biztosan emlékszel mér történelemből hogy mi is történt. Szerintem igen. Miért is vennénk el a jogot magyar állpolgároktól hogy megemlékezzenek a saját népük módszeres kiirtásáról? hogy megemlékezzenek, és figyelmeztessék a jövő generációit hogy mi és hogyan történt? De hogyan itt a hozzászólásokat olvasom, ezt még sok évig nem lehet, érdemes kihagyni.
Természetesen megemlékezhetsz az ugandai és kambodzsai borzalmakról is. Nem értem hogy ki gátol meg ebben. De nem értem hogy miért fizetne ezért neked bárki bármit? Tényéeg nem értem.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 11:24:09

@Legelő Őse:
Erre nehéz reagálni és irgalmatlanul hosszú beszélgetést indukálna. A nagy emberek, emberi élethez való hozzáállása aligha felel meg a modern humanista elvárásoknak(hozzátéve, hogy ez napjainkban is igaz, ezért nem értékelem a liberális humanizmust túl sokra). Elég Churchillt említeni, de lehetne akár de Gaullet, vagy Margaret Thatchet felhozni. Egyikük sem volt szívbajos, vagy túlzottan "aggodalmaskodó".

2011.02.28. 11:29:34

Igazad van. Ez legalább akkora melléfogás volt, mint a Kuncze-féle" megélhetési bünözés" engedélyezése!

agent T 2011.02.28. 11:30:53

@Legelő Őse: Azért, mert nem kétséges számomra, hogy a zsidó népet ért borzalmakról szóló megemlékezéseket mi fizetjük. Alig hiszem, hogy ha szerte e hazában valahol holokauszt megemlékezés van, akkor elbandukol oda a nagykövet asszony Pestről, oszt kicsengeti a költségeket. Akkor miért ne fizethetnénk például a castroizmus áldozatainak megemlékezéseit is? Számomra tökéletesen mindegy, hogy a törökök által kiirtott örmények, a Sztálin által halálra éheztetett ukránok, vagy épp a holokauszt van terítéken. Emlékezzen meg róla aki akar, akit érint, akit érdekel. De
- ne legyen belőle államvallás
- állják a megemlékezők a cehhet
- akit nem érdekel, annak ne kelljen már szemlesütve járnia, hogy ő most akkor mennyire csúnya, rossz ember

Amundsen73 2011.02.28. 11:35:36

@Legelő Őse:
Látom nem érnek el a szavaim. Valóban aki itt él ebben a kis országban az magyar. Sok nemzetiség, rasz, felekezet megfér egymással. Minden raszban, felekezetben vannak rossz emberek. Csak a mérték nem mindegy. A jobbiknak baja van a cigánxság szon részével akik nem AKARNAK beilleszkedni, kiröhögnek és most már visszaélnek az állm nyújtott "védelemmel" is. Baja van a zsidóság azon részével akik vezető szerepeket adnak egymásnak származási szinten/ezt kár tagadni/ pl.: bankár, felsővezető, befektető. Nem "Olajos Aladár roma festővel vagy Reisz Ferenc fogorvossal van a bajuk az isten szerelmére, hanem azokkal akik az ország és a lakosság vérét szívják. A magyar bűnözők szintúgy beletartoznak a jobbik elszámoltatásába! Azok, akik milliárdos tendereket írnak egymásnak a pénz eltűnik és a kivitelezés pedig csapnivaló! Ötödik Orbán pedig hebeg habog....
Visszatérve a születésszabályozásra, ami szerinted iszonyú gondolat, vajon miért az? Ez a szerencsétlen szingli világ nem hoz létre gyermeket./nem azokra értem akik nem lennének képesek anyagilag eltartani./ De érdekes, hogy azok akik minket "hülye parasztnak" tartanak, igaz se iskolájuk, se munkájuk sincs, ott bezzeg 3-6 gyerek ugrál. Tülekednek a segélyért a meló meg büdös. Ha valaki megszólja megverik. A rendőr nem mer kimenni, pajtás. Ezekből szívesen látnál minden második embert? Netán lehetne a szomszédod? Csak azért mert ide született? Én sem azt mondom, hogy mindegyikük az, de épp elég az kb 30%-/ rendőrségi adat/, akik magasról tesznek a fejünkre. Hogy állítanád meg? A jobbik mindössze az eszement segélyezést akarja megállítani. Ezzel akarja tanulásra, munkára ösztönözni őket, csak annyi gyerekük legyen amennyit el tudnak tartani. Ez bűn? Tényleg?
Én, a családom, már nem hátrál tovább.... elég volt...

Plumper_ 2011.02.28. 11:38:47

@Muad\\\'Dib: mert a kitörő katonákat besorozó banda és a politikai rendszer nem volt politikamentes. a Reich érdekében történt. én örülök annak, hogy a jobbik nevű neonyilas képződmény egyre jobban kritikán aluli.

@agent T: azért, mert az összesen 600.000 elhurcolt és 80%-ban legyilkolt emberek vidéki magyar zsidók voltak, akik rengeteget tettek a magyarságért, a vidékért, mégis lelkesen deportálták őket a magyar hatóságok a németek legnagyobb örömére. így ez magyar ügy! de te emlékezz meg inkább az indiánokra, örményekre, sőt, a kihalt dínókra. senki nem mondta, hogy csúnya rossz ember vagy.

@kamuszutra: azt azért nem, de sittre lehetne vágni sokat közülük. műanyag lakattal a rácson.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:42:51

@Amudsen73: már az elején nem értünk egyet. Nem nem akarnak, hanem nem is tudják hogy mibe, hogyan, kellene beilleszkedniük. Semmilyen más mintával nem szembesültek gyermekként. A társadalom meg különösen nem segít ebben. Innentől az összes többivel nem tudok egyetérteni. A probléma valóban hatalmas - de már az elején, a gyökerében mást gondolunk.

Plumper_ 2011.02.28. 11:43:57

@Amudsen73: nekem bajom van az átvágó, fehérgalléros, irigy, bunkó, tehénkedő, szemetelő, urambátyámozó, tegező alakokkal, akik történetesen, ha épp Magyarországot nézem, vitathatatlanul magyarok. CSAK ÉPP nem teszem hozzá, hogy magyarok, mert nem a magyarságukkal van/lehet bajom, hanem azzal, ahogy viselkednek. ÉS így sem általánosítok.
ezzel szemben, vannak, akik a zsidókat általánosítják, egy kalap alá veszik, és nem szégyellik olyan jelzőkkel illetni őket, amelyeket Goebbels is megirigyelne.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:45:05

@agent T: te mit nem értesz ezen? Magyar állampolgárokról beszélünk! Miért kéne a nagykövetnek fizetnie? Nem értem! Amikor elhurcolták őket, akkor is magyar állampolgárok voltak.
Milyen államvallás? Ki kér arra hogy szemlesütve járj? A rasszizmusodért mondjuk indokolt lenne, de ez más tészta...

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 11:46:43

@Plumper_:
Ebben az esetben a "felszabadítást" sem kellene ünnepelni, mivel egy 40 évig tartó megszállás kezdete volt, ráadásul a szovjet katonai emlékművet is el kellene bontani , mivel a katonákat besorozó sztálini rendszer, a legvéresebb elnyomás és diktatúra volt, mely semmiképpen nem politikamentes. Ez jó lenne?
Az érvelésed kicsit fals. Ugyanis, amennyiben egy életét áldozó katonáról akarok megemlékezni, nem tehetem függővé az adott politikai rendszertől...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 11:50:44

@Amudsen73: azt még persze megkérdezem - önmagában a segélyezés megállítása miben lesz segítség? Ezek az emberek önként nem fognak éhen halni. Munkalehetőség még a minimális végzettséggel rendelkezőknek sincsen, nemhogy nekik. Ez szerintem pont jelentősen növelné a bűnelkövetések számát. Ami fontos, nem azt mondom hogy akkor a segély a megoldás, de az bizonyos, hogy összetettebb dolog ez ennél....

agent T 2011.02.28. 11:56:23

@Legelő Őse: Nem én vagyok a rasszista, hanem például a zsidó fajvédők, akik miatt nem lehet a bennszülött araboknak pártjuk a Knesszetben, toivábbá azok nem számítanak zsidónak, akiknél apai ágon öröklődött át Ábrahám vére, és nem házasodhatnak otthon hanem ezen célból átjárnak Ciprusra, de ez tényleg más tészta.

agent T 2011.02.28. 11:59:04

@Plumper_: Az a 600000 áldozat kamu indok, ugyanis nem csak itt bukkantak fel a vagonok, hanem Magyarországon ment át a lőszeres vagonok jelentős része is a Keleti Front felé, tehát lelkesen és tevőlegesen támogattuk a Wehrmacht meg a Waffen SS úgynevezett keleti rémetetteit is... oszt erről mégsincs egy megemlékezés se, ollállá. :)

agent T 2011.02.28. 12:00:54

Ha nem baj, akkor én befejezném a vitát a cionistákkal, inkább írom a szakdolim, mert a pusztába kiáltozás csak egy ideig szórakoztató. :)
Viszlát. :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 12:03:46

@agent T: A benszülött araboknak van pártjuk a Knesszetben...
United Arab List a nevük, és jelenleg is benne vannak a törvényhozásban...

Khmmm...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 12:05:03

@agent T: egyáltalán nem baj! Gondolom nem történelemből írsz szakdolgozatot...

agent T 2011.02.28. 12:05:15

@stark: Akkor csak ötlet volt hogy kivágják őket onnan? Tévedtem, sorry, van ilyen.

Dr. Zoidberg 2011.02.28. 12:05:43

@bcs222: felüdülés olvasni a szavaid a sötétség tengerében, kívánom, hogy győzd idegekkel a felvilágosítást!

@agent T: jobb is, hogy mész, mert az említett kérdésre (miért ne emlékeznének a magyar állampolgárok a magyar állam pénzén a magyar állampolgárok kiírtásáról) úgy látszik neked is csak annyi jut eszedbe, hogy rohadtizrael (=rohadtzsidók), úgyhogy jó szakdoga írást (ha a zsidó szaktársaidé jobb lesz, az nem azért van, mert eleve ilyen gonoszak ők, hogy nem hagynak neked életteret, hanem mert neked van annyi eszed, mint egy tál kihűlt húslevesnek.)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 12:05:54

@agent T: Cionista meg a kedves édes anyukád szerintem...

A széjobb pont azzal teszi minden Izrael-kritikáját hiteltelenné, hogy mindenkit lecionistáz, akinek a véleménye nem tetszik.

A másik meg az, hogy minden baromságot kritkátlanul elhisznek, ami Izraelről szól, és a zsidók benne a rosszfiúk.

igényes 2011.02.28. 12:05:56

Ki tudja hoivá tünt Orbán Áron (1977-ben született)?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 12:08:00

@agent T: Nem, szerintem ötlet sem volt. Biztos egy kuruc cikket sikerült elolvasni...

agent T 2011.02.28. 12:08:11

@Legelő Őse: Kommunikációelméletből.
Örülsz, hogy megyek, mi?
Jellemző a liberális demokráciafelfogásra. Mindenkit nagyon szeretünk és tolerálunk, kivéve akinek más véelménye van. Grt.

Ja, fentebb írtad valakinek, hogy a cigányok azért bűnöznek, mert nem látnak más mintát a szocializációban.
Öreg, itt vannak HÉT-SZÁZ éve.
Tőszomszédságában élve a becsületesen dolgozó magyaroknak, szlovákoknak, cseheknek, románoknak, németeknek stb.
Melyik csatornát nézték az eltelt idő alatt, a Crime Channelt?

FAQlyás Menyét 2011.02.28. 12:09:34

"Egy gyereket mikor lehet lelkiismeret furdalás nélkül megölni?
Ha elhitetem, hogy ő nem is igazi ember, hanem korcs, hulladék, stb. Ezt teszi a Kuruc.infó." - pontosan ezt teszik az ún. liberálisok a megszületésük előtt kivégzettekkel

agent T 2011.02.28. 12:10:19

@stark: Nem tudom, mindenesetre valahol találkoztam némi síránkozással az ottani arabok jogfosztottságáról.
Egyébként igen, szoktam kuruc cikkeket olvasni. És?
Szoktam Indexet, meg Origót, meg Gondolát meg Magyar Hírlapot meg Nol-t is.
Biztos nem akarod te megmondani hogy én mit olvassak, ugye?

Plumper_ 2011.02.28. 12:10:53

@Muad\\\'Dib: de, azt a pillanatot, azokat a napokat ünnepelni kell, mert az az életet jelentette több százezer ember számára (nem csak zsidók).

@agent T: miről beszélsz, majomparádé?
én cionista vagyok.
és? gondod?

agent T 2011.02.28. 12:13:51

@Plumper_: Anyád a majomparádé. Egyébként nem érdekel, felőlem lehetsz cionista, hithű maori, vagy lelkes walesi nacionalista. Menjél oda ahol otthon vagy, oszt told az igét haver, HLDK probléma.
Tudom, az otthon nehezen definiálható, de csak szólok azért, Judapest nem létezik, nem is fog, csak az álmaitokban.

agent T 2011.02.28. 12:14:33

Na mentem tényleg, további kellemes sírást a falnál.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 12:14:36

@agent T: Eszem ágában sincs. Csak konstatáltam, hogy ekkora hülyeséget nyilván ott olvastál, mert nekik szokásuk óriásiakat kamuzni Izraelről...

Nem értem, hogy miért, Izraelben bőven van elég rossz dolog, kamuk nélkül is.

Ianas 2011.02.28. 12:14:58

@Muad\\\'Dib: Annyit beszéltek 2006-ról, hogy az ember ingert érez, nézzen már utána, történt-e valójában valami érdekes abban az évben. Én csak annyira emlékszem, hogy néhány faszkalap huligán addig borogatta a kukákat, amíg a rendőröknek elegük lett, és odavágtak. Talán még popkornt is majszoltam, míg röhögve néztem.

vasgyuszi 2011.02.28. 12:16:24

Node most komolyan! A bakácsot emberszámba kell venni (szarok a nevére)?

Plumper_ 2011.02.28. 12:16:38

@agent T: nem létezik Judapest? akkor miről majmozik imádott honlapod, a náciinfó?:-) nem csak ők, a többi nyilas hordalék is mindig Judapestezik. Annyi van "csupán", hogy a polgári zsidóság építette fel fél Bp-et.:-) Úgyhogy ez JUDA volt és most is sok nyomot tartalmaz, akiket nem sikerült nagyapáitoknak deportálni 1944 végén.

Plumper_ 2011.02.28. 12:18:12

@Ianas: én a végén már vártam, hogy legyen újabb valami. direkt nem csináltam programot aznap estére. volt otthon popcorn nálam is.:-D persze sajnáltam az autótulajdonosokat, akik autójára ráokádott a nyilas (bocsánat: mélymagyar) csürhe, továbbá a lakás- és bottulajokat, és a kint posztoló, életveszélynek is kitett rendőröket.

csocsocsókolom 2011.02.28. 12:18:20

Hó de jó kis téma, gondoltam bejövök, fingok egyet:

PRKRRRRERRRRRRRRR

Plumper_ 2011.02.28. 12:19:19

@agent T: kellemes parittya, buzogány és bőrszütyő vásárt kívánok neked rákosmezején.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 12:21:09

@Plumper_:
És rengetegnek meg halált és kényszermunkát. A kitörésről pedig azért kell megemlékezni, mert egy hősies példája volt a katonai erényeknek. Nem embertelen állatok, hanem egyszerű katonák haltak meg, védve Magyarországot.

TIN modell (törölt) 2011.02.28. 12:22:35

Kit érdekelnek a zsidók? Hát érdeklik őket a magyarok halottai?
Nem.

Akkor meg?

Lényeg, hogy se az ázsiaiakkal, se az arabokkal nagy konfliktusunk ne legyen, mert a 21. század az ő uralmuk alatt fog telni.Főleg itt az EU-ban, hogy a sok hülye toleráns még importálta is őket.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 12:27:43

@Plumper_:

OFF

"...Az Amnesty International éves jelentésének Magyarországról szóló fejezete a rendőrség által alkalmazott túlzott mértékű erőszakról és durva bánásmódról tudósított, melyet a 2006. szeptember 17. és 20. közötti időszakban és október 23-án, az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján történtek meg..."
"..."A Bizottságot különös aggodalommal töltik el a 2006 szeptemberében és októberében Budapesten lezajlott tüntetések során történt rendőri fellépésre - aránytalan kényszerítő eszköz használatra és bántalmazásokra - vonatkozó híradások" - áll a Magyar Helsinki Bizottság közleményében, amely az ENSZ kínzás elleni bizottsága (Committee against Torture - CAT) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentését ismerteti..."
Most akkor azért tisztázzuk. Az amnesty és a CAT hazudozik, mert akkor így kell kezelni a jelentéseit, vagy ti hazudtok?
ON

Dr. Zoidberg 2011.02.28. 12:31:39

Amúgy ez a sovinizmus tényleg ennyire máz lenne a náciknál, hogy az araboknak, meg a kínaiknak (régen a németeknek) a seggéből már nem lehet kivakarni őket, csak ország határon belülre szól, ez az etnikum-ellenesség?

steve85a 2011.02.28. 12:35:19

Elmebeteg náci banda.

A moszad lassan kezdhetné egyesével likvidálni őket.
Elődkével meg a ribancával nyitva a sor.

Joe84 2011.02.28. 12:36:16

Jaj szegény zsidók már megint bántják őket, megszakad a szívem.

Egyébként Novák Előd nem lehet fasiszta, mert tudtommal semmi köze az olaszokhoz.

Joe84 2011.02.28. 12:37:20

@steve85a: Gyönyörű... ez mindent elmond a fajtádról.

Dr. Zoidberg 2011.02.28. 12:37:50

@Joe84: ahogy neked se sok a VALÓDI magyar sorsközösséghez, ahogy így nézlek..

igényes 2011.02.28. 12:39:16

Igazságot Magyarországnak !

Justice for Hungary !

M E G H Í V Ó !

A VILÁGHÍRŰ MAGYAR ÓCEÁNREPÜLŐK

ENDRESZ GYÖRGY
és
MAGYAR SÁNDOR

ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPSÉGÉRE

Helyszín:

Felcsút és Bodmér közötti EMLÉKMŰ

Időpont:

2009. július 10. (péntek) 19 óra

A hősökre emlékeznek

Dr. Galla János
HEGYVIDÉKI
Trianon Társaság
ügyvivő Balsay István
Fejér Megyei
ÖNKORMÁNYZAT
alelnök Orbán Áron
Agárdi Országzászló
Egylet
alelnök

Tehát a fiatal Orbán a nagy Magyarországért harcol!
gardony.hu/uj/htm/programok.php?page=24

Trianoni megemlékezés az Országzászlónál

Kezdési időpont : 2010.06.04. 16:00
Várható befejezés : 2010.06.04. 17:00

Tisztelettel meghívjuk Önt, Családját és barátait Trianon 90. évfordulójának megemlékezésére.

Agárdi Országzászló Egylet

2011.02.28. 12:44:44

@panzermeyer: ez ferdítés. II. világháborús halottak ÉS zsidók emlékművét koszorúzták meg. Azt hitték hogy tévedtek, ezért születtek a nyilatkozatok, de jó emlékművet koszorúztak meg végülis

Dr. Zoidberg 2011.02.28. 12:49:00

ez a vicc amúgy, hogy a 2. VH-s hallottak, mind a nácizmus áldozatai, zsidók, nem zsidók ilyen szempontból teljesen mindegy, és ha a Jobbik(vagy egyéb hungaristák, nácik, radikálisok tök8) rájuk akar emlékezni, amúgy is szétválaszthatatlanul emlékezniük kell a zsidókra is.. Vagy legalábbis a jóérzésű ember emlékezni fog.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.28. 12:52:23

@Muad\\\'Dib: nem hazudnak, és senki sem állította az ellenkezőjét. De azt ők sem írják le hogy ártatlan emberek ellen történt ez. Mélyen elítélem, és megvetem a rendőri erőszakot, de az nem kétséges, hogy amennyiben felszólítják a tömeget hogy oszoljon, akkor aki ezt nem teszi, az ellen alkalmazható erőszak is akár. A túlzott erőszakot pedig azonnal és komolyan szankcionálni kell. De Te is tudod hogy miről van szó. Nem rettegő állampolgárokat vertek és lőttek szemen az utcán, bármennyire is ezt próbálják beállítani sokan! ez fontos momentum. Egyszer sem történt olyasmi, hogy a résztvevők ne tudták volna hogy szabályszerűen el kellett volna hagyniuk a helyszínt. Én megértem a forradalmi hévet, és a hogy elegük volt sok mindenből, de szétbaszták a várost, ezek is tények, és érdemes kicsit árnyaltabban fogalmazni. Mert nem az történt hogy rendőrök politikai utasításra gumilövedékekkel kilőtték ártatlan másként gondolkozók szemét, mert ezt állítják sokan manapság, de a CAT és az AI még véletlenül sem.

Ianas 2011.02.28. 12:53:53

@Muad\\\'Dib: Nem is etetnélek, jobbant troll barátom, csak muszáj volt megjegyeznem, mert annyit picsogtok 2006 miatt.

@Plumper_: Én is sajnáltam őket. Meg az országot, mert már akkor tudtam (mint mindenki más is, alighanem), hogy egy rend ellen lázító, zavarosban halászó elmebeteg politikai kalandor fogja irányítani néhány év múlva.

Nem, mintha Gyurcsány jobb választás lenne.

Kicsit fásultnak érzem magam a gondolattól, hogy nincs jó választás, és hogy ha lenne is, akkor sem rúghatna labdába ebben az országban.

igényes 2011.02.28. 13:01:26

@Dr. Zoidberg: Nem tudom, nem volt-e felelőtlen az a vezető, aki odaküldte egyáltalán katonáinkat szar felszereléssel. Ezekre a politikusokra, katonai vezetőkre nem lehetünk büszkk. Csak az áldozatokat sajnálhatjuk. Az oroszok biztosan nem hívták őket, a zsidók nem küldték őket. Kommcsik nem voltak olyan nagy számban, hiszen aziok főként nem küldték volna katonáinkat orosz földre.

A targédia oka volt, hogy megtámadtuk őket, szer fegyverrel, szar ruhában, és persze hideg volt.

1943. január 12-én - részben ugyanezzel a céllal, részben a Voronyezs elleni támadás előkészületeként - a 2. magyar hadsereg által védett 200 km hosszú Don-menti terepszakaszon is támadásba lendültek a jelentős páncélos erőkkel támogatott szovjet hadosztályok. A túlerejű offenzíva már az első napokban több helyen áttörte a hiányosan fölszerelt magyar csapatok védővonalát. Az eredetileg több, mint kétszázezres magyar hadsereg, amely már az előző hónapok hídfőcsatáiban is jelentős veszteségeket szenvedett (25-30 ezer fő), hatékony légierő és légvédelem, kellő számú páncélos-egység és páncélos-elhárító fegyver hiányában - de egyéb hadieszközökben és ellátmányban is problémákkal küszködve - fokozatosan tért vesztett, darabokra szakadt, megsemmisült. A kemény hidegben megfelelő téli ruházat nélkül harcoló, majd visszavonuló/menekülő katonákat az ellenséges golyókon kívül a fagy is tizedelte: Több tízezren maradtak holtan a hófödte csatatereken. Ezeknek a napoknak a története a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartozik.

1943. január 12-én - részben ugyanezzel a céllal, részben a Voronyezs elleni támadás előkészületeként - a 2. magyar hadsereg által védett 200 km hosszú Don-menti terepszakaszon is támadásba lendültek a jelentős páncélos erőkkel támogatott szovjet hadosztályok. A túlerejű offenzíva már az első napokban több helyen áttörte a hiányosan fölszerelt magyar csapatok védővonalát. Az eredetileg több, mint kétszázezres magyar hadsereg, amely már az előző hónapok hídfőcsatáiban is jelentős veszteségeket szenvedett (25-30 ezer fő), hatékony légierő és légvédelem, kellő számú páncélos-egység és páncélos-elhárító fegyver hiányában - de egyéb hadieszközökben és ellátmányban is problémákkal küszködve - fokozatosan tért vesztett, darabokra szakadt, megsemmisült. A kemény hidegben megfelelő téli ruházat nélkül harcoló, majd visszavonuló/menekülő katonákat az ellenséges golyókon kívül a fagy is tizedelte: Több tízezren maradtak holtan a hófödte csatatereken. Ezeknek a napoknak a története a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartozik.

oscar dirlewanger 2011.02.28. 13:04:06

közel tíz éve végzek kutatásokat, a holokausztban 132 milió zsidót őltek meg!!!!

Plumper_ 2011.02.28. 13:08:45

@Muad\\\'Dib: milyen katonai erények? igaz, sokukat besorozták. Magyarországot pedig a német megszállóktól kellett volna megvédeni. Azért ugye átlátod, hogy melyik oldal melyik volt?
(a SZU vonzásába kerültünk, de ezt Jaltában eldöntötték)
semmi esély nem volt a kitörésnél, sem előtte, de ha győznek is a németek előbb, most te sem itt ülnél, legfeljebb sóbányában robotolnál a Reich-nek.

agent T 2011.02.28. 13:11:25

Azoknak, akik szerint a gyújtogató vagányokat intézzék el a rendőrök 2006 október 23-án:

Egyszer szánj már rá fél órát az életedből, nézd már meg ezt:

www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

Nem a kuruc infó adta ki, hanem Pesty László, aki egy nemzetközileg elismert dokumentumfilmes, az egykori Fekete Doboz készítője.
Nézd meg, aztán gondolkodj már el azon, hogy milyen hülyeségeket magyaráztál korábban.

Ha meg nem vagy képes felfogni amit láttál, vagy lusta vagy megnézni, akkor ne pofázz.

Köszi.

agent T 2011.02.28. 13:14:48

intézzék = intézték, természetesen

Plumper_ 2011.02.28. 13:22:07

@agent T: kétségtelen, hogy a rendőrségi fellépés túlkapásokkal volt tele. viszont kellett a huligánoknak autókat gyújtogatni, átrendezni a belvárost, rendőrt verni stb. A felháborodás nem ad felmentést ezekre.

@oscar dirlewanger: a hülye anyádat vágd ravatalra.

@Ianas: jogos, rendben, ezen lehet vitázni. az utcákat felforgató bandáról szerintem nem. akiket a jobbik előreküldött, felbérelt, fizetett, paprikázott.

agent T 2011.02.28. 13:26:55

@Plumper_: Szerintem nézd meg a filmet.
Így nem lehet viselkedni rendvédelmi erőnek. Semmilyen kormány parancsára, senki ellen.
Ami a huligánokat illeti, egyetértek veled. Nem tudom ki bérelte fel őket, ki nem, vagy csak hülyék maguktól, mint a fradisták némelyike. Nem is érdekel.
Én aznap este az Astoriánál mentem hazafelé. Nem vagyok egy kődobáló típus. Megúsztam könnygázzal, mákom volt.
Biztos vannak, akik szerint többet érdemeltem volna.

Pong 2011.02.28. 13:33:38

@agent T:

A probléma az, hogy hasonló helyzet most nem fog felmerülni, bármit is lehet mondani a maszopról, de egészen biztosan nem annyira undorító ellenzék mint fityesz, és ezért nem is fogják halgatólagosan sem támogatni, ha mondjuk radikális baloldali pankok rongálnak pöstön.

agent T 2011.02.28. 13:37:56

@Pong: Hát, ki hogy van vele.
Ha nem fog hasonló helyzet felmerülni, az szerintem sok minden, de nem probléma.

cso zsi 2011.02.28. 13:43:34

@imperial: "Inkább fizesd tovább "
@Plumper_: "mégis lelkesen deportálták őket a magyar hatóságok "

Aztán, mivel már nem volt kitől kárpótlást kérni, a MÁV-ot találták meg, mert hogy "azok vagonjaiban..."

Kicsi korom óta azt sulykolta a tévé, hogy micsoda rossz emberek voltak azok, akiket még 40-60 évvel később is üldöznek.
Elfogadtam, igaznak tűnt. De azóta megint eltelt 40 év.
Mégis többen vannak hazánkban, mint amennyit anno elvittek.

Pong 2011.02.28. 13:45:09

@agent T:

Ez eléggé kétértelmü, most mi nem lenne probléma:

1. ha rongálnak pesten?
2. ha tüntetnek pesten?

Azért ez nem mindegy.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 13:48:03

@Plumper_:
Melyik oldal, melyik volt? Van jó tömeggyilkosság és rossz? Csak hogy tisztán lássak.

Plumper_ 2011.02.28. 13:55:31

@cso zsi: csak mert egy csoport marha pert indított , miben érinti ez a többi százezer magyar zsidót?
a tudatlanságodat a gonoszságod szolgálatába állítod. a jelenlegi Mo területéről 437.000 zsidót deportáltak, Nagy-Mo területéről kb. 600.000-et. Kb. 200.000-en tértek haza, nagy részük Izraelbe ment 1948 után, de még 1945-ben is. Most kb. 100.000 zsidó él Mo-on (ez is becsült szám). Minden magyar zsidó családnak vannak a felmenői közt áldozatok, de sok családot teljesen kiirtottak, nem maradtak utódaik, rokonaik. (lásd pl. www.degob.hu)
Szóval tehát, hiányos tört-i ismereteid birtokában felháborodsz, mocskolódsz.

@Muad\\\'Dib: előbb gravitált Mo a nácik felé. gondolom világos, hogy ők nem a jó fiúk.
persze-persze, a ruszkik sem voltak azok, meg az amcsiknál is volt ez+az, de azért ugye alig 66 évvel a nácik leverése után nem kétséges, hogy ők mit tettek és mire készültek?

agent T 2011.02.28. 13:58:23

@Pong: Az nem volna probléma, ha nem lenne se gyújtogatás se rendőri erőszak az utcán.
Hanem inkább rend lenne.

Ianas 2011.02.28. 13:59:42

@Plumper_: Annyi, hogy nem a Jobbik volt, ők akkor még épp csak pelust cseréltek politikai értelemben. Az igazság az, hogy az egész mögött a Jobbik őseként létrejött polgári körök ősöregapja állt.

De mint mondtam, szerencsére az egész nem volt több, mint utcai huliganizmus, hiába volt a 48 órás ultimátum meg a többi bohóckodás.

@Muad\\\'Dib: Volt emlékeim szerint egy habzó szájú osztrák festő, meg egy rakat militarista haverja, akik belerángatták Európát a legnagyobb káoszba, miközben egymás faszát szopva osztogatták a német állami kitüntetéseket, amíg emberek ezrei haltak meg naponta a hagymázas vízióiktól vezérelve.

Amikor kitörtek a várból ezek a katonák, akkor semmi más nem történt, mint egy öngyilkos merénylet, amiben értelmetlenül meghalt egy csomó fiatal ember. Semmi hősiesség nincs ebben, mert nem értek el semmit, sőt, még csak céljuk sem volt vele azon kívül, hogy gyors haláluk legyen.

Gondolom, amúgy, a katonai hősiesség mintapéldájának tekinthetjük azt is, amikor ugyanezek a németek felrobbantották a Duna-hidakat, rajtuk MAGYAR civilekkel.

De persze ünnepeljük őket.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 14:02:00

@Plumper_:
Azért az amcsikat ne keverd Sztálin halálgyárával. Magyarország azért gravitált a nácik felé, mert egész Európában óriási riadalmat keltett a vörös SZU. Nem véletlen, hogy a Szovjetunió elleni támadáskor még a megszállt országokból is özönlöttek az önkéntesek a német seregbe. A felszabadított baltikumi országokat nem is említve. Az, hogy a németek milyen módon viselkedtek, hogy játszották el az esélyüket a barbárságukkal kár lenne tagadni, de jó oldalnak beállítani azt a rendszert, mely bőven több emberrel végzett, mint amennyire a nácizmusnak lehetősége volt, azért erős. Persze, egyetértek, ez nem számháború, de azért ne legyünk már álszentek a kérdésben. Egy brutális diktátort kaptunk a nyakunkba az úgynevezett felszabadítással. Inkább lehetne megszállás váltásnak nevezni...

Plumper_ 2011.02.28. 14:04:24

@Ianas: romba döntötték Budapestet, amit erődnek nyilvánítottak. Korábban erkölcsi értelemben tették pokollá, de 1943 januárjában a Don-nál történt katasztrófa sem semmi.
vagy Kamanyec-Podolszkij.
aztán a deportálások megszervezése, lebonyolítása 2,5 hónap alatt, 1944-márc-július, tehát még Horthy idején.

a nyilasok csak utánuk jöttek.
Szálasitól megkérdezték a tárgyaláson, hogy megbánta-e. Azt válaszolta: "Nem."

szóval igen, erről ennyit.

agent T 2011.02.28. 14:07:46

@Ianas: "... sőt, még csak céljuk sem volt vele azon kívül, hogy gyors haláluk legyen."

De volt. Nem szeretném misztifikálni a dolgot, mert nem hiszem, hogy sok lett volna a kitörésben részt vevők között, aki "hurrá, tudok tovább harcolni a führerért meg a hazámért" csatakiáltással ment volna neki a ruszki falnak. Ez marhaság.
Ellenben sokkal racionálisabb okuk volt a kitörésre, mint a gyors halál, szerették volna elkerülni a ruszki fogságot. Az én dédnagyfaterom ötvenegyben jött haza, fél gyomorral. Élt még egy pár évet.
Akik Sztálingrádnál estek fogságban, voltak vagy hetvenötezren, százak mentek közülük haza, például Paulus se.
Azok a srácok ott a várban nagyon pontosan tudták, hogy ha nem törnek ki, végük. Nagyon pontosan tudta mindenki közülük, hogyan járnak a hadifoglyok.
A Keleti Fronton mindenki szart ívesen a genfi egyezményre, és ez közismert tény volt, és mindenki tudta. Hitlerék részéről ott volt a Kugel-rendelet, de a ruszkik se kíméltek se istent se embert.

Plumper_ 2011.02.28. 14:07:56

@Muad\\\'Dib: a németeknek akkoriban nem volt esélyük, mert eredendően gonosz ideológiára építettek. annak pedig természetszerűleg buknia kellett.
a nácizmus alig 4 év alatt végzett annyi emberrel, amennyit a kommunizmus tett el láb alól több évtized alatt. tehát a nácik hatékonyabbak voltak. de látom, te is véralgebrázol. ilyen alapon a haiti földrengés volt a "legvéreskezűbb", 1 nap alatt 680.000 ember.:-P nem érted a dolgok lényegét. vagy érted, de elutasítod, mert közel áll az oldalhoz, amit képviselsz.
ha nincs a felszabadítás, mondom, most te sem ülnél itt, vagy maximum sóbányáznál. a Mein Kampfból és a IIvh-ból csak leszűrhető, milyen világ várt volna ránk (rátok) a nácik alatt. nem örömteli.

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 14:10:11

@Plumper_:
Az ember azt gondolná, hogy mi voltunk a legvéresebb zsidóírtók ebben a háborúban. Valahogy mindig ez jön át a csúnyafasiszta nyilasházmesteres Magyarországról. Pedig hát:
"...Június 25-én Iasiban a román hadsereg néhány nap alatt 4 ezer zsidót ölt meg azzal a váddal, hogy azok szovjet kémek. Több ezer túlélőt vagonokba zsúfoltak. A határozott úti cél nélkül, lépésben haladó vonatokban a következő napok során sok százan haltak éhen és szomjan. Aki ki akart mászni a vagonokból azt lelőtték. A szovjetektől visszafoglalt területeken a román hadsereg és a csendőrség brutálisan legyilkolta a zsidókat. Még a térségben működő Einsatzgruppe D jelentései is bírálták a szervezetlen mészárlásokat, a gyilkolást kísérő fosztogatást. A németek azt is kifogásolták, hogy a halottakat a románok temetetlenül hagyták. Júliusban megkezdődött a visszafoglalt Bukovina és Besszarábia "zsidótlanítása". A románok 27 ezer embert agyonlőttek, több mint 160 ezret pedig a Dnyeszter folyón túli szovjet területeken felállított táborokba zsúfoltak össze. A pajtákból, istállókból gazdasági épületekből kialakított lágerekben a zsidókat kirabolták, enni és inni alig adtak nekik. A foglyok ezrével pusztultak el az éhségtől és a betegségektől. A táborokban folytatódott a gyilkolás: a bogdanovkai táborban napi 3-400 embert lőttek agyon, az áldozatok száma elérte a 43 ezer főt..."
"...A szlovák zsidókat elsőként deportálták az 1942 tavaszán Lengyelországban felállított megsemmisítő táborokba..."
Tulajdonképpen az igazság az, akármennyire is fáj, hogy a legtöbb zsidó Közép-Kelet-Európában Magyarországon élte túl a háborút. Nem kis mértékben Horthynak köszönhetően, aki egy hadsereget állomásoztatott Pesten, a védelmük érdekében. Kapott is a németektől eleget érte...

Muad\\\'Dib 2011.02.28. 14:13:17

@Plumper_:
Ha már véralgebra, ezt magyarázd el azok a rokonainak, akik tényleg nincsenek itt hála a "felszabadításnak". Jelen esetben azt tudjuk hány emberrel végeztek a szovjetek és a nyakunkba ültetett elnyomóik. A többi, az a mi lett volna, ha című filozofálgatás.
A legjobb lett volna kimaradni az egészből. Magyarország fekvése miatt erre lényegében esély sem volt.

agent T 2011.02.28. 14:14:20

@Plumper_: Én ebben a sóbánya-dologban nem hiszek. Azt tudom, hogy a könyvekből kiolvasható, de szerintem minden diktatúra fellazul előbb-utóbb. Kivel lakták volna be a Kárpát-Medencét? Akadt volna annyi Volksdeutsch? Vannak ilyen nagy tervek gyakran, a britek is agyaltak azon, miként lehetne pacifikálni Indiát, Róma is próbálkozott itt-ott. Általában egy idő után elültek a hullámok.
Ha a németek megnyerik a háborút, Hitler meghal scleroris multiplexben, utána milyen rendszer, milyen világ jött volna? Ki tudja. Afelől nincs kétségem, hogy egy hatvanmilliós nép nem tudta volna lágerbe hajtani az összes többit.

Ianas 2011.02.28. 14:16:27

@agent T: Én is ezt mondtam, pontosan ugyanezt. Gyors halál, vs. hadifogság.

(A nagyapám is töltött 2 évet az orosz medve vendégszerető karjai között. Alighanem jót tett neki a friss levegő, mert 94 éves koráig élt, és élete legnagyobb kalandjaként emlékezett a dologra.

Bár az igazat megvallva biztos vagyok benne, hogy sokan nagyon-nagyon rosszul jártak.)

De ennek nincs is jelentősége ebből a szempontból. A lényeg az, hogy ezek az emberek úgy féltek az orosz fogságtól, ahogy a haláltól sem, különösen a tisztek -- a közkatonáknak meg amúgy sem volt választásuk, hiszen vagy parancsmegtagadásért lövik őket fejbe, vagy orosz golyótól esnek el, vagy -- egy kis eséllyel -- akár még meg is úszhatják, ha kitörnek. Ők talán ezt a kis esélyt, talán az orosz golyót választották inkább.

Ebben nincs hősiesség, ez csak mérhetetlenül kegyetlen és méltatlan. Ha már innen nézzük, valószínűleg sok orosz katona is meghalt, akik szintén nem önszántukból jöttek ide.

hhh. 2011.02.28. 14:17:27

hahaha, hahaha, hahaha. vicces ez az egész.

agent T 2011.02.28. 14:17:46

@Muad\\\'Dib: Az milyen már, mikor az Einsatzgruppe bírálja a zsidóirtást? :)
Ez már Wonnegutnak való magaslat. Vagy Joseph Hellernek.

agent T 2011.02.28. 14:22:56

@Ianas: ebben a vicces az, hogy mikor horogkeresztes meg mitttomén milyen zászlók alatt ünneplik a kitörést, akkor egy dolgot rohadtul elfelejtenek.
Azt, hogy az egész a szeretett vezér parancsával szembeni nyílt engedetlenség volt, és halálbüntetés járt volna a kitervelőinek igazság szerint. Mivel ugye az erőd-város ugye...
Tehát az ifjú kamerádok tüntetgetnek egy jót a birodalmi hadizászlókkal, a parancsmegtagadó árulók emlékére. Ez se gyengén abszurd azért.

Plumper_ 2011.02.28. 14:24:03

@Muad\\\'Dib: nem kételkedem a SZU által elkövetett rémtettekben. más kérdés, hogy nem (ennyire) dúltak volna, ha mi sem dúlunk náluk 1941-től.
a többi a Mein Kampf, a II.vh, és Európa hullahegyekben, nem filozofálgatás. éltél volna akkor..

@agent T: szerintem elég beszédes, amit láthatott a világ 1945 májusában. az a kérdés, hogy a németek mikor ébredtek volna fel az embertelen (vagy nagyon is emberszerű) gonoszságból, mikor tették volna fel maguknak a kérdést, hogy valóban jó volt-e kiiktatni a nyomorékokat, más vallásúakat, és utolsó szálig kiirtani egy másik népet? vagy örökre elsüllyedtek volna a németek a gonoszságban? természeténél fogva nem győzhetett a nácizmus.

Plumper_ 2011.02.28. 14:26:43

@Ianas: Budapest harcaiban kb. 350.000 orosz katona esett el.
direkt nem szőnyegbombáztak az oroszok, pedig sokkal kevesebből megúszták volna. nem ért ennyit az egész bagázs, inkább mentek volna körbe, vagy kerítették volna körbe a Várat.

Plumper_ 2011.02.28. 14:31:13

@Muad\\\'Dib: az igazság az, hogy Mo. a zsidótörvényekkel előkészítette a terepet, majd a német megszállás után (1944. márc 19.), pikk-pakk 2,5 hónap alatt, 95%-ban a magyar közigazgatás segédletével deportálták az összes vidéki magyar zsidót. Eichmann és kb. 300 fős egysége csodálkozott a magyarok gyors és lelkes szolgálatán. Horthy júliusban állíttatta le a deportálásokat, amikor már majdnem a teljes vidéki magyar zsidóság odaveszett. Szóval megmentette őket? NEM. Csak akkor, ha megálljt parancsol Bakynak és Endrének rögtön márciusban. A németektől azért sem számíthattak retorzióra, mert a német hadseregcsoport nem a zsidókérdéssel foglalkozott, hanem keleten harcolt.
Horthy azt is mondta, feljegyzésekben benne van, hogy a vele szemben ellenséges zsidókat vigyék csak, ő nem sajnálja, a pestiek egy része viszont maradhat. Az Auschwitz Jegyzőkönyv pedig a magyar kormány és Horthy birtokába került jóval 1944 márc előtt. Erről ennyit.

Ianas 2011.02.28. 14:32:00

@agent T: Igen, ez különösen vicces. De tudod, ezeknek az embereknek a fejében olyan mérhetetlen zavar van, amit egyszerű halandó el sem tud képzelni. És ez szomorú.

@Plumper_: Nem tudom, valóban fogós kérdés, miért nem szőnyegbombáztak. Az amerikaiaknak és az angoloknak e téren nem volt sok szívfájdalmuk (Drezda...) (Mondjuk az oroszoknak nem voltak stratégiai bombázóik, ha jól tudom.)

Én biztos vagyok benne, hogy míg a németeknél az átlag katonába is beleivódott az übermensch elmélet, az oroszoknál volt egy éles határvonal az állami gépezet gonoszsága és az egyszerű katonák, sőt akár a tisztek motivációja között.

De ezt sosem fogjuk megtudni.

Ianas 2011.02.28. 14:33:46

@agent T: Pont Vonnegut jutott eszembe, mikor Drezda bombázását említettem.

Plumper_ 2011.02.28. 14:48:02

@Ianas: úgy tudom, hogy Sztálin fejében éppen valami más ment, tehát megkímélte Bp-et a bombázástól.
(a SZU-nak sokezer csatarepülője volt, és 2 nap alatt a földdel tudták volna egyenlővé tenni Bp-et - akkor most nem lenne gond a romló-bomló belvárosi ex-bérházrendszer:-P)

agent T 2011.02.28. 14:54:13

@Ianas: Vonnegut istenkirály volt. Ami meg Drezdát illeti, elég jó példája annak, hogy a végtelenül civilizált nyugati szövetségeseknek nem kellett a szomszédba menniük egy kis barbárságért.
A II. vh. katonai történetében mindenféle barbárságot lehet találni, ki milyet szeretne. Hidegen kiszámítottat Bombázó Harris és a haverjai részéről, felsőbbrendűség-tudatból adódó falugyújtogató jellegűt a németeknél, és azt a végtelenül primitív, aljaemberi, még csak indokokat se kereső, malenkij robot-félét az oroszoknál, amikor az alja-lét arra ösztönöz valakit, hogy dugja meg az öregasszonyt a ravatalon. (Ez nem költői kép volt, meséltek ilyeneket.)

A holokausztot és az ehhez hasonlókat direkt nem soroltam ide, mert nem szeretném az egyébként tiszteletre méltó katonai hivatást megalázni azzal, hogy a civilizáció történetének e legsötétebb jelenségei akár csak hallgatólagosan is egy platformra kerüljenek vele.
Amit az E. Gruppék, az Allgemeine SS illetékes csoportjai, az RSHA IV. (vagy épp az NKVD Katynban) műveltek, az én olvasatomban nem hadtörténet.

agent T 2011.02.28. 15:02:50

@Plumper_: Gondolkodtam azon, amit írtál. Szerintem a németek ha meg is nyerték volna az európai hadszínteret, de Amerika akkor is megmaradt volna, mint támadhatatlan bástya. Vagy partraszállt volna Japán? Midway után? Eh.
Tehát ha eljutunk egy náci Európáig gondolatban, akkor is látnunk kell, hogy valamiképpen (nyilván egy végtelen szenvedéssel teli út végén) valamiképpen normalizálódnia kellett volna az állapotoknak. Más lehetőséget nem látok.
Más kérdés, hogy miként nézne most ki a világ. Ma délelőtt leveleztem egyet egy ottani haverommal, hogy lesz-e idén NFL szezon. (Ez jobban érdekel, mint a rákosmezei buzogányvásár, amit javasoltál fentebb:))) Gondolom, más problémáim lennének - ha lennék - ha a II. vh. amúgy alakul.

cso zsi 2011.02.28. 15:29:45

@Plumper_: A becsült számokkal óvatosan, mert a legnagyobb kisebbségünk létszámát is "becsülik".
Annak gyaníthatóan a duplája igaz, mint a legutolsó nyilvántartás szerinti. Főként, hogy a születési arány az 3-szoros az utóbbi években.
A honi zsidók valószínűleg kevesebben vannak, de a hazánkban letelepült, magyarul sem beszélők sokasodnak minden nagyobb városban.

Plumper_ 2011.02.28. 15:46:23

@cso zsi: az izraeli diákokra gondolsz? hát azok felettébb nagyon szaporodnak. eh...ilyen hozzáállás mellett inkább hagynák itt ezt a pöcegödröt, és költenék el máshol a pénzüket, de nem mondom nekik, mert szeretnek itt lenni (nem, nem gyarmatosítanak), és optimisták. egyetemeken tanulnak, csupa jókat mondanak Magyarországról (nem, nem azért, hogy gyarmatozzanak, felvásároljanak). de minek? ha tudnák...

@agent T: akkor az USA atomcsapást mér Németországra, és még rosszabbul járunk. A SZU-t sem tudták volna lenyomni.

bájgúnár 2011.02.28. 17:20:24

Németországban nemisolyan rég a bárokban,szinházakban,kabarékban gúnyolták a szőke,történelmi últjukat felemlegető német őslakósságot!Aztán jött egykis festő és beleverte az asztalba a sok ajvékolos pofáját!Legyen intő példa számotokra örökre!Mert bizony az élet körforgás és a történelem ismétli önmagát!

Norb5 2011.03.01. 12:37:55

Tisztelt bcs222!

2 pontban fogok válaszolni:

1.)

Ezt írtad:

"A különbség nem az, hogy Biszku kijelentései ne lennének hasonlóan gyalázatosak. A különbság az, hogy a társadalmi jelentőségük NULLA. Ugye nem akarod halálosan komolyan azt mondani, hogy bármi ok van attól tartani, hogy Biszku kijelentései feltüzelik a munkásokat, hogy kulákokat koncoljanak fel? Ugyanez vonatkozik a Gulág-tagadásra. Tudsz nekem akárcsak egyetlen naponta frissülő Gulág-tagadó weboldalt mondani? Hallottál már Gulág-tagadó gyűlésről az elmúlt évekből? Olvastál nyomtatásban Gulág-tagadó újságot? Ismersz Gulág-tagadó vicceket?"

Jó, akkor mondjuk, hogy a GULAg-tagadás és '56 ellenforradalomnak minősítése, a megtorlások igazolása, stb. TALÁN nem veszélyes a társadalomra, hiszen ezt akartad mondani.

DE - akkor ezen logika alapján a HOLOKAUSZT tagadása SEM veszélyes a társadalomra.

2.)

Igazad van, a GULAGOK létezését nem tagadja az isten kiválasztott népének (gy.k. a zsidók) a kezében lévő média. Ők csak AGYONHALLGATJÁK!!!

Olvass német, angol, osztrák, stb. ballib lapokat. Ott rendszeresen megy a kommunista diktatúrák (egy-két NYILVÁNVALÓ kivétellel, lásd Vörös Khmerek bűnei, a néhai "Mauerschützenek" DDR, stb.) rémtetteinek az ELBAGATELLIZÁLÁSA!!! Ők így tagadják ezeket a rémségeket.

A gyilkosságoknál rosszul fogalmaztam: Néhány héten ölnek meg 3-4 öregembert a romák.

Most megvan a sikerélményed? Gratulálok, okos fiú vagy, majd veszek neked egy csokit...

Végezetül: Nem emlékszem, hogy a romagyilkosságokat belekevertem volna a hozzászólásomba, ezért erre felesleges volt reagálnod, nyitott kapukat döngetsz, vagy nem értetted meg rendesen azt, amit írtam...

Egyébként nem gondolom, hogy egy roma gyerek megölése megmagyarázható, de PALESZTIN gyerekek halála, ill. magyar öregasszonyok halála sem...

A válaszod nem érdekel, mert munkahelyről írok, ezért nincs időm minden írásodra reagálni és ha írsz választ, arra sem fogok reagálni semmit. (Okos enged...)

Részemről a vita lezárva, te még rugózhatsz a témán egy kicsit, a te életedből megy el erre az idő...

Egy jó tipp. Szép az idő, süt a nap, ne azzal töltsd az idődet, hogy vadidegenekkel vitázol hatodrangú fórumokban...

Üdv.

N
süti beállítások módosítása