Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Abszurd komédia

2012.05.28. 09:59 | Proszektura | 46 komment

Mostanság nagy volt a nyüzsgés, tisztelgés, emlékezés-fronton mifelénk.

Az egyik nagy államférfiúnk (akinek érdemei a szélsőjobb szerint csak Szent Istvánéhoz hasonlíthatók) egész alakos faszobrot kapott, a másik nagy államférfiúnk (akinek érdemei a szélsőbal szerint csak Szent Istvánéhoz foghatók) mellszobra pedig mészkőből kifaragva pompázott.

Pünkösd egyik legjelentősebb eseménye mégis az volt, hogy - egyelőre legalább is - nem sikerült a már hosszabb ideje nagy vehemenciával szervezett újratemetést összehozni. Ahogy Kövér László a tőle már megszokott igen diplomatikus megfogalmazással a világ tudtára adta: a román kormány „barátságtalan, civilizálatlan és barbár magatartása” miatt.

Egyik pillanatban sírtam, a másikban nevettem, még soha nem láttam ilyen abszurd komédiát” – tette még hozzá Kövér. 

Hát egyetértek, elég abszurd jelenet lehetett, amint Székelyudvarhelyen a Papkertben Kövér László, a magyar parlament elnöke Nyírő József portréja előtt kissé kinőtt, kissé gyűrött érettségiző ruhájában többek között olyasmikről szónokolt, hogy büszke lehet az a nemzet, „amelynek a halottjaitól is félnek".

Amikor egyébként a beszédében idáig jutott – ezt már az egyik tévécsatornán láttam – tapsra várva egy pillanatra meg is állt, ami nem is maradt el.

Ebben a közegben nem maradhatott el. Itt nem voltak tőle balra ülők.

De a lényeg a lényeg, az újratemetés egyelőre nem jött össze. Pedig mindent megpróbáltak. A magyar országgyűlés megbízottja, Lukács Csaba az őt szombaton feltartóztató román rendőröket még jól át is verte, amikor nekik azt nyilatkozta, hogy a csomagjában talált urnában emberi hamvak találhatók.

Lukács, mint elmondta, a "figyelemfelkeltő gesztussal" arra akarta felhívni a figyelmet, hogy „nem illik hajtóvadászatot folytatni emberi hamvak után”.

Ehhez én is hozzátenném a magam okosságát, miszerint a fasizmust sem a csomagtartókban kell keresni, hanem az emberek szívében.

Egyébként meg az jutott eszembe, tényleg, mi a francot csináltak volna a román zsaruk, ha véletlenül megtalálták volna az annyira keresett hamvakat? Jön a román rendőr, felnyitja az urnát, persze szigorúan ügyészi engedéllyel, belemarkol, megszagolja. Tán bele is kóstol. Majd bólint, igen ezek hamvak. De honnan a nyavalyából tudja, hogy kinek a földi porhüvelyéből valók? Egy Szálasival is egy húron pendülő fasisztáé vagy egy nagy magyar íróé vagy másé?

Ettől függetlenül a port lefoglalták volna, iktatták volna, bűnjelkamrába került volna egy számozott polcra. De Maradt volna az örökös bizonytalanság. Hiszen porból még a Nagy Gén Diagnosztikai és Kutatási Kft. sem tudna semmit kiokoskodni az illető hovatartozásáról.

Szóval tényleg abszurd ez a történet, akár honnan nézzük is.

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr934550314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példaképek 2012.05.29. 03:31:33

p { margin-bottom: 0.21cm; }Most épp az elszánt humanistát, a magyar irodalom csillámló géniuszát temetik újra. Persze elsősorban az írót, csak mellékesen a politikust, az embert. Szóval nem Az elszántak létre lehelőjét, inkább a nagy formátumú Máté k...

Trackback: A biztos pártválasztók 63%-a nem a Fideszre szavazna, míg a teljes felnőtt lakosságnak csak 16%-a voksolna a kormánypártra a Szonda Ipsos szerint 2012.05.28. 12:26:54

Ha most lennének a választások, az összes választásra jogosultaknak csak 16%-a szavazna a Fideszre. A megkérdezettek 54%-a nem jelölt meg pártot, amellyel szimpatizálna, a Szonda Ipsos május 5-12 között végzett felmérésén. * Mit tudhattunk meg a teljes...

Trackback: Orbán Viktort lebuzizták 2012.05.28. 12:23:42

Lézerjanit ment kikérni, lebuzizták Orbánt a vásárhelyi polgárok. Mivel “kikérni” a menyasszonyt szokás, Orbánnak egy szava se lehet amiatt, hogy  látens homoszexuális indítékot gyanítottak az érkezése ellen tüntetők a spin doktorok javasol...

Trackback: Ördögváltozás Udvarhelyen 2012.05.28. 12:23:18

Ne tessék kijavítani, én is tudom, hogy igazából Csíkban változik az ördög, nem Udvarhelyen. Mármint Tamási Áron szerint. Csak mostanság átvitték a helyszínt. Hogy aztán ez kinek jó, és mire, azt nehéz józan paraszti ésszel felfogni… bár, ha alaposan u...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.05.28. 11:13:44

de elfogy az olaj, véget ér a jólét, a liberálisok nagy része pedig átalakul jobbossá vagy szélsőjobbossá...

town 2012.05.28. 11:14:44

kotvefuzve.postr.hu/nyiro-jozsef-portre

Pomogáts:
"A harmadik ok pedig az a tény, hogy a II. világháború lehajló szakaszán elkezdett egyre inkább jobbra tolódni, és tény, hogy ott volt a soproni nyilas országgyűlésen. Fontos azonban, hogy nem lépett be a nyilas pártba, nem csatlakozott Szálasiékhoz, de félt attól, hogy a háború elvesztése egyet jelent az erdélyi magyarság pusztulásával, kétségbeesése a magyarázat. A szépirodalmi műveiben ennek az eltévelyedésének ugyanakkor nincsenek nyomai, nincsenek bennük olyan eszmék, ítéletek, amelyek miatt Nyirő rokonságba volna hozható a nácizmussal, a fasizmussal.”

Én ezt elhiszem Pomogáts-nak, és azt is hogy más szálak mozgatták, mint Szálasit. Mondhatjuk, hogy Nyirőt nem érdekelte a zsidókérdés.

tapasz13 2012.05.28. 11:25:18

Ez kétségbe ejtő énkép zavarról árulkodik hogy derék házelnökünk
a Román Államot barbár, civilizálatlansággal vádolja.Ezt mi tudjuk -hogy ő nem tudhatja.Ha ki kacarázta magát meg nyilvan csak elmondja itthonról valaki neki-hogy a Román közigazgatás nagyon inteligensen ,európai módon érvényesitette az érdekeit.Véégre volt egy alkalom amin együtt nevethettünk kedves házelnök úr!
Jó hir hogy Európa is együtt kacagott önnel.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.05.28. 11:47:34

Szerintem meg az egész "ujratemetésesdi" egy jó nagy baromság-mindegy mely politikai erő részéről. A faxér nem lehet őket már békében hagyni? Tiszta nekrofil az egész banda--amelyik politikus meg ehhez asszisztál,........

manager2008 2012.05.28. 12:01:24

Azért ha már buli, akkor ki kellet volna vinni autónként egy urnát minimum, aztán gondolkozzanak melyik az igazi.
Hamunk még van.

Fedup Sári 2012.05.28. 12:10:14

Szállasi. Meg csemballó és vasalló.

lavór 2012.05.28. 12:29:17

"hanem az emberek szívében."

A magyar emberek szívében elég régen csak irigységet, gyűlölködést, rosszindulatot lehet keresni. Jobb esetben csak üres és hideg, mint az űr...

moncayo 2012.05.28. 12:36:12

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Szerint egy új, KÖZGÉP által gyártott mosópor neve "Nyírő". S a felhajtás csak reklám, hogy mindenki megismerje a szót. Kövér el is szólta magát, amikor azt mondta, hogy "Minden családnál legyen egy Nyirő". Ez egy mediahack.

Pepibubó 2012.05.28. 12:41:14

Ehhez én is hozzátenném a magam okosságát, miszerint a bolsevizmumust sem a csomagtartókban kell keresni, hanem az emberek szívében.

Tegnap az egyik, index-címlapos blogon, ahol az itt is említett, de meg nem nevezett szocialista szellemet idézték, felvillanyozódott elvtársak ajnározták az "akkorr jobb" volt jelszavával a kádári diktatúrát.

Az egyik kérdésemenél elakadt az ajnározásuk és semelyiktől se kaptam rá választ. Ha már szocialista szellemet idézünk, akkor újra felteszem, hátha itt ügyesebb(-en hazudó), nosztalgiázó elvtársak is vannak:

Arra válaszolj okos kommunista, hogy az elvtársaid által épített, rendszerváltásig üzemelő vasfüggöny - ahol géppuskával várták a szökni próbálókat - a nyugati határainkon miért is volt szükséges? Csak nem azért, hogy a "burzsoá elnyomásban" senyvedő nyugati proletárok nehogy tömegével keletre, Magyarországra szökhessenek a "munkások paradicsomába"?!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.28. 13:00:42

Szerintem szánalmas, amit a románok művelnek. Szélső bal-jobb-akármitől függetlenül, ez szimpla idiotizmus. Ezek akarnak az EU-val?

soc 2012.05.28. 13:04:34

@Pepibubó: Mondjuk az is lehet, hogy az informaltsag nem volt megfelelo. Meg az is lehet, hogy az azota eltelt 23 ev utan mar a Nyugat sem tunik olyan vonzonak.

Nem volt a Kadar-rendszer jo, de a mai nemzeti-pantlikas szarral szemben volt par elonye. Peldaul akkor meg megprobaltak par progressziv dolgot, mint pl. megszuntetni az analfabetizmust, tarsadalmilag hasznossa tenni minden honpolgart. Mara pont ezeket a jo dolgokat iktattuk ki, es a legszarabb dolgokat tartottuk meg. Akkor legalabb nem paszoltak at tomegevel iskolakat a bolsevikoknal is kartekonyabb klerusnak pl.

Mig a demokraciat kellett volna epiteni a szocialis alapokra, mi a szocialis alapokat epitettuk le, a demokraciabol pedig csak annyit ertettunk meg, hogy tobb faszvero partot tartunk, igy a nep elvan azzal, hogy egymas "fradi" partjat szidja, kommunistazik, meg fasisztazik. Itt a munkaltatoi jogokat epitettuk le, es ebbol all nalunk a szabadsag. A nepi-szocialista nacionalizmusunkbol visszasuppedtunk az ennel is visszataszitobb mindenki-minket-bant, dobrogi fele nacionalizmusba, ami most mar kezd ujra nyiltan a Horthy haboru fele vagtato orszagara hasonlitani. Ugy tesznek, mintha a bolsevikok nem a Horthy rendszer gyalazatara epitettek volna: Bethlen es a titkosrendorsege, a szakszervezetek es a munkasszervezetek ellehetetlenitese stb. Nagy Imre, Kadar, es Rakosi ugyanannak az munkasellenes, reakcios szennynek az eredmenye, ami Imredyket, Horthykat, Gombosoket uszitott az orszagra.

tovabb a jezsovi uton 2012.05.28. 13:12:35

hogy megy ez vajon ezeknél, ül az idióta, a homiokára csap, bazdmeg, temessük újra a nyírőt, a többi együtt rögtön elélveznek...???

kvadrillio 2012.05.28. 13:19:44

eNGEM......jobban érdekőlne, HOGY....HOVA LETTEK A ZÚÚNIÓS PÉNZEK !!!!

...HA MÁR ILYEN SZEGÉNY KORDUSKÉNT TENGŐDIK A MAGYAR, 4 MILLIÓAN A LÉTMINIMUM ALATT, ÉHEZŐ GYEREKEL SZÁZEZREI....STB.....

ÉS DŐZSÖLŐ SZÁLLODA-WELLNESS-TULAJDONOSOK, FÖLDBIRTOKOS MAFFIA-CSALÁDOK......

CSAK NEM ŐK VETTÉK FEL A MILLIÁRDOS EURÓ TÁMOGATÁSOKAT ???????
KEDVES TEMETÉS-SZERVEZŐK ??????!

kvadrillio 2012.05.28. 13:28:17

"Idén még 5,5 milliárd eurót kell törlesztenünk"

törlesSZÉK ezt az OLIGARCHÁK, A MAFFIA-CSALÁDOK, A 100 LEGGAZDAGABB MEG A TÖBBI LAPULÓ GAZDAGMILLIÁRDOS NO MEG AZOK, AKIK FELVETTÉK AZ AURÓ ALAPÚ MILLIÓS TÁMOGATÁSOKAT ! :)

GoVegan (törölt) 2012.05.28. 13:28:41

valaki nem csinal egy flashes tarsasjatekot, amiben le kell onteni Horthy szobrat a balosoknak, mig a jobbosok orzik, vagy eppen rejtegetik, ekozben tamadhatnak a jobbosok is, a keressuk meg Kadar szobrat es torjuk ossze questtel, mikozben plusz pontokat kapnak egy kis zsido emlekmuert. kozben pedig mindenki vadaszik az autokra, amibol, mint Szent Gral kikandikalna olyan pythonosan egy urna, ha a jo autot allitotta meg barmelyik fel es durva plusz pontokat kapna erte.

kvadrillio 2012.05.28. 13:52:04

SZEGÉNY KÖVÉR.......ÚJRATEMETÉSI MÁNIÁJA ISMÉT KIÚJULT NEKI, NEM HAGYJA ŐT NYUGODNI, ÁLMATLAN ÉJSZAKÁK GYÖTRIK...., NYIRÓ JÓZSEF...Ö..Ö..Ö...PARDON Ő JÓZSEFET NEM HAGYJÁK SZOLGAFÖLDBEN MEGPIHENNI, KIÁSSÁK ÚJRA MEG ÚJRA, LAPÁTOLNAK RAJTA, KÖRÖTTE, ALUL, FÖLÜL, OLDALT MEG MÉGEBB OLDALT, HÁNYJÁK RÁJA, MELLÉ, ALÁ A KAPAFÖLDET, VERIK A TAM-TAMOT NAGY DÉRREL-DURRAL, HOGY MINDEK ODAFIGYELJENEK MIT IS AKAR ITTEN A FELELŐS MAGYAR KORMÁNY 1-2 VÉGTAGJA......:)

radikalisviccek 2012.05.28. 13:53:53

A legabszurdabb mégis az, hogy a románoknak van pofájuk diplomataautókat átvizsgálni, meg belepofázni, hova temetik a magyarok a saját halottaikat a saját földjükön.
Hogy ennyire lófaszt nem ér a külügy, ennyire töketlenek kiállni az igazukért.

@kvadrillio: te tuti, hogy Molnár F. vagy :)

town 2012.05.28. 14:34:09

@radikalisviccek:

1 bal-libnek mindig fontosabb a "szomszédaink érzékenysége", mint a magyarok érzékenysége.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.28. 14:34:11

@Pepibubó: Kissé torzítva tetszik látni a történelmet. Amikor szinte bárki mehetett nyugatra, hány százalék maradt kint?
(megjegyzem, most meg akivel beszélek, mind arról beszél, hogy ki kellene menni, és sokan meg is próbálják). Hoffmann Rózsa már próbálkozik egy gazdasági vasfüggöny felállításával a friss diplomások számára.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.28. 14:39:28

Ez egyértelmű provokáció a fidesz banda részéről ez az újratemetés. Ha fordítva lenne a törpe majom már toporzékolna és alkotmányt módosítana!

Szánalmas egy csürhe és ne csodálkozzunk, ha az egész világ már utál bennünket!

dr. Bubó 2012.05.28. 14:40:13

minden politikus gebeggyen meg...

mafiakormányzás... nemzetvesztés hazaárulás országrombolás

büntetési tétele: halál...

town 2012.05.28. 15:05:34

@Ne küld vissza a konzultációs,"adatgyűjtő" levelet:

Az ilyen bal-lib hisztérikáknak köszönhető, hogy több Nyirő könyv fog fogyni, én is utánanéztem jobban hogy ki volt, és majd olvasni is fogok tőle. Az már számomra is kiderült, hogy nem volt sem nyilas, sem fasiszta, nem érdekelte más csak a székelyek szeretete.

Hisztizzetek csak, a románokkal együtt.

puffatag 2012.05.28. 15:23:31

@town: kis hazug nácimozsdatóka, íme néhány tény és idézet a harmadrangú írótól:
Nyírő József 1941. november 4-5-6-án a Keleti Újság hasábjain tette közzé cikksorozatát, amelyben beszámolt a hitleri birodalomban megrendezett weimari írókongresszusról. Nyírő így áradozott Goebbelsről: "Most már tudom, hogy ki vagy! Németország szellemi életének vezére, a világégés kellős közepében, amikor hazája dicsőséges harcát vívja, édes anyanyelve tisztaságától borul el. Ez megmagyaráz mindent: azt is, hogy ki Josef Göbbels Reichsminister, és hogy miért ilyen nagy és legyőzhetetlen Németország!" Nyírő így áradozott Goebbelsről: "A német ifjúságnak és népnek ez a büszkesége nemcsak nagy, hanem jó ember is, akit nemcsak kell, hanem szeretni érdemes is!"
1942. november 20-án, a Képviselőház 310. ülésén így foglalt állást: "Félre az útból a magyar lelkiségtől idegenkedőkkel! Azokkal, akik az úgynevezett humánum álorcájában a sajtó, az irodalom, a művészet, a lélek és a szellem területén olyan hosszú ideig büntetlenül pusztíthattak bennünket a saját hazánkban! Ennek a felfogásnak, ennek a levitézlett liberális zsidó hagyatéknak, ami sok jóhiszemű magyart is megfertőzött köztünk, ennek a burkolt propagandának a magyar életből el kell tűnnie!"

Nyírő a Szálasi-puccs, 1944. október 15-e után, a Sopronban megtartott országgyűlési üléseken is részt vett. Nyerges András bőségesen idéz Nyírőnek 1945. január 16-án, Budapest háborús szenvedéseinek heteiben elhangzott napirend előtti felszólalásából is, amelyben egyebek mellett ezt mondta: "arra kérjük az illetékes kormánytényezőket, hogy Budapest felmentésére vonatkozó tiszteletteljes kérésünket juttassa el a szövetséges Német Birodalom Vezetőjéhez, azzal a csodálattal együtt, melyet ezúttal is kifejezésre juttatunk a német katona hősiessége iránt!"

déjá vu39 2012.05.28. 15:33:11

@endike: "de elfogy az olaj, véget ér a jólét, a liberálisok nagy része pedig átalakul jobbossá vagy szélsőjobbossá..."

Vagy az jobbosak oroszbarátok, esetleg kínabarátok lesznek, avagy csatlakozunk Kínához....

déjá vu39 2012.05.28. 15:35:39

Az első hírekben valahogy úgy szólt a Kövér László mondat, hogy "Győzelemre ítéltetett az a nép, amelynek még a halottaitól is félnek"

Akár így mondta, akár úgy, nagy csacsiságot mondott.

the_line 2012.05.28. 15:47:03

hát ez tényleg röhej, bárhonnan is nézzük....

Deres · http://textura.blog.hu 2012.05.28. 15:54:48

Selmeczi: A Fidesz elítél minden provokációt...
LOL

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.28. 16:02:59

Szálasi egy L
Nyírő pedig rövid i

amúgy meg szánalom....

kamerasmobil 2012.05.28. 16:03:52

@endike:
Figyelj szerintem olvass utana a hireknek arrol hogy mekkora is az USA-ban a legujabb technologiakkal olcson kitermelheto olaj es foldgazkeszlet.

Annyit megsugok hogy nem sokaig fognak mar az arabok diktalni es ebbol kovetkezoen a fosszilis energiahordozok is egy picit tovabb fognak kitartani mint azt sokan korabban gondoltak.

Mondjuk az eddigi hozzaszolasaid amiket lattam nem sok remenyt adnak arra hogy barmifele tenyekre is kivancsi lennel...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.28. 16:07:24

@puffatag: az orosz hordák ellen védték a várost...tudod akik megerőszakolták a nőket szakmányban, majd miután elfoglalták fél európát, 60 évig maradtak.
igenis lehetett hős aki ellenük harcolt.
ez van.

tovabb a jezsovi uton 2012.05.28. 16:13:17

@FILTOL: nem erőszak volt, a náci picsák megkívántak egy jo kemény szláv fasdzt!!vagy többet!!))))

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.28. 16:14:56

@soc: Értelmes tényszrű komment. Gratulálok. Többet szóljon hozzá.

town 2012.05.28. 16:24:12

@puffatag:

Én meg Pomogáts-nak elhiszem ezt.

"kotvefuzve.postr.hu/nyiro-jozsef-portre

Pomogáts:
"A harmadik ok pedig az a tény, hogy a II. világháború lehajló szakaszán elkezdett egyre inkább jobbra tolódni, és tény, hogy ott volt a soproni nyilas országgyűlésen. Fontos azonban, hogy nem lépett be a nyilas pártba, nem csatlakozott Szálasiékhoz, de félt attól, hogy a háború elvesztése egyet jelent az erdélyi magyarság pusztulásával, kétségbeesése a magyarázat.
A szépirodalmi műveiben ennek az eltévelyedésének ugyanakkor nincsenek nyomai, nincsenek bennük olyan eszmék, ítéletek, amelyek miatt Nyirő rokonságba volna hozható a nácizmussal, a fasizmussal.”

soc 2012.05.28. 16:26:04

@FILTOL: Baratom a zurban. Az egyik elnyomo miatt a masik segget nyalni nem tesz senkit se hosse. Amennyi nemet ember pusztult el a nemet vezetes birodalmi ambicio miatt, az legalabb annyira elgondolkodtato, mint mondjuk a Molotov-Ribbentrop paktum maga. Tudtommal ugy kezdodott a haboru, hogy Nemetorszag es a Szovjetunio megtamadta Lengyelorszagot, nem? A CCCP ugy tunik, sikeresebb volt, de ez nem menti fel azt a nemet hadigepezetet, ami ugyancsak nagyobb europai ELETTERRE ahitozott.

Szoval itt nem az orosz "hordarol" van szo, hanem egy irorol, aki a masik meszaros banda faszat szopogatta, hogy finom legyek es kimert.

town 2012.05.28. 16:30:39

mania libera című tekintélyes román napilap hasábjain Ovidiu Pecican kolozsvári történész Nemkívánatos radikalizálódás címmel írt Nyirő újratemetéséről.

A történész "képmutatásnak, ideológiai ostobaságnak és következetlenségnek" nevezi azoknak a románoknak az álláspontját, akik saját szélsőségeseiket elfogadják, de másokéit elutasítják. A szerző utal arra, hogy zsidó emberek életének kioltása miatt felelős Corneliu Zelea Codreanu vasgárdista vezért és Ion Antonescu tábornokot sok román hazafinak tartja, és csodálattal tekintenek rájuk, ugyanakkor tiltakoznak Nyirő újratemetése ellen.

Pecican szerint Nyirő is pont ugyanolyan hazafi volt mint például Octavian Goga, Nechifor Crainic vagy Radu Gyr költők, csakhogy Nyirő számára a hazát Magyarország jelentette.
HVG

town 2012.05.28. 16:49:31

Kövérnek megint igaza van!

Vasárnap esre a Duna Televíziónak nyilatkozva az Országgyűlés elnöke a többi között úgy fogalmazott: "Az történt, hogy a román hatóságok minden jogot félretéve, felrúgva, gyakorlatilag a Ceausescu-időkre emlékeztető módon próbálták meg megakadályozni azt, amit az Európai Unióban egy átlagpolgár minden további nélkül, tulajdonképpen akadály nélkül megtehet, tehát, hogy a saját hozzátartozóinak a hamvait, akár holttestét hazahozza ide Erdélybe (...), és eltemesse annak rendje és módja szerint".

pöcögtető 2012.05.28. 16:54:18

Újabb 1919 kéne ide ,román zászlót a Parlamentre és a budai várra akkor talán be fogják a pofájukat a fideSSes nácigecik.

zum trucc 2012.05.28. 17:03:31

@town: Hogy a fenébe ne érdekelte volna. Kifejezetten azért dolgozott, hogy a zsidóktól "megszabaduljon" Magyarország. Az eredmény a sok magyar, zsidó és zömmel magyar zsidó halott és a szükségszerűen újra elvesztett Erdély. Nyírő felelőssége egyértelmű. Nyírő rossz író és rossz politikus volt. Olvassa el mindenki egy könyvét, aki temetné. Az elég nagy büntetés.
Amúgy Az miért mentség, hogy Nyírő olyan fasiszta író volt, akinek a fasiszta nézetei nem "jönnek át" a művein.
Egyébként átjönnek.
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: : Niemand Niemandovics.
@endike: na mi van, álmodik a nyomor?

kirsten 2012.05.28. 17:53:39

Hát aki fasiszta annak szíve, lelke sincs. Úgyhogy ezzel ne problémázz csak nyalj a fityisznek meg a neonáciknak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.28. 18:18:27

@soc: anem egy irorol, aki a masik meszaros banda faszat szopogatta, "
hohohóóó
kapisgálod...
a lényeg PONT ez, hogy akik a ruszkik f@szát szopogatták, meg a bolsi csürhe maradéka ekézi emezt...valami erkölcsi magaslatra képzelik magukat, pedig inkább örülniük kéne, hogy nem lettek fellógatva.

biobender 2012.05.28. 18:58:16

@town: "azt, amit az Európai Unióban egy átlagpolgár minden további nélkül, tulajdonképpen akadály nélkül megtehet"

Huu de europai ez a kover! Hat arra meg emlekszik-e valaki amikor az egesz fityisz kormany kijelenetette, hogy rank nem vonatkozik a strassburgi torvenyszek hatarozata, oszt jo napot?

Pariak lettunk az unioban, es ez meg csak az eloszele annak, higy mi lesz ha a barmok igy folytatjak.

Astalavista 2012.05.28. 19:08:28

Akik Nyirő újratemetését ellenzik azok vajon Günther Grass önkéntes Kriegsmarine-s, WaffenSS-es, Nobel-díjas költő elhantolását is kifogásolják majd? Csak kíváncsi vagyok. :P

Hertelendi 2012.05.28. 19:42:46

@Astalavista: Günther Grass elhantolását is a magyar kormány intézte? Ha nem, akkor semmi közünk hozzá! Nyírő újratemetése nyílt provokáció és igazuk van a románoknak!
Minden fideszes és jobbikos szégyellheti magát!

Astalavista 2012.05.28. 20:26:28

@Hertelendi: még él az illető, tehát semmi sincs kizárva. :D
De ezt a "nyílt provokációt" nem értem. Illetve megértem én, hogy szépen hangzik, meg olvastad már valahol, de... Nyirő sose volt elítélve, semmilyen nácivadász szervezet nem üldözte kivéve a kommunista diktátorokat. Namost ha a kommunista diktátorokkal ugyanazokat az érveket vallod, akkor okés, tiszta a dolog. De ha nem, akkor mi is volt provokáló ebben? Tudod, ha Románia a schengeni zónába bekerült volna, akkor meg se kellett volna kérdezni, hogy engedik-e magánterületen elhantolni XY-t. Akkor mi lett volna a provokációval? Meg se tudták volna, nemhogy provokálva érezzék magukat. :D

Kandeláber 2012.05.29. 12:56:02

@Hertelendi: Ex-szekusnak tetszik lenni?
Ha nem, akkor internaciszocinak...
süti beállítások módosítása