Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Viktornak vége?

2012.06.22. 09:56 | Proszektura | 1 komment

Egy ideje a hazai és világsajtó megint Magyarországgal és Viktorral foglalkozik. Sokak szerint ezeket a tévedéseit már nem úszhatja meg csak úgy.  Az internetes portálokon sokan átkozzák, gúnyolódnak is rajta.

Akik viszont a védelmére kelnek, azt mondják, nem ő a felelős, hanem legfeljebb a segítői.  Hiszen ő azok véleménye alapján, azokra alapozva kell, hogy meghozza döntését. Ám a segítői is kiváló szakemberek. És amennyiben azok tanácsolnak valamit, nincs oka azokban kételkednie. Nincs oka azt hinni, hogy a tanácsadói netán téves, megalapozatlan tanácsokat adnak. Nincs oka feltételezni, hogy a segítői a történésekre netán kellően oda sem figyelnek. Vagy rosszul látnak. Ha pedig egy adott döntő jelentőségű szituációban ők nem élnek jelzéssel, ő nem tehet mást, mint meghozza az ebből következő döntéseket.

Utólag persze már könnyű okosnak lenni, egy ilyen villámgyorsan meghozandó döntésen csámcsogni, csemegézni.

A kritika talán annyiban jogos, hogy esetleg egy széleskörű nemzeti konzultációval el lehetett volna kerülni ezt a kínos malőrt.  Nyolcmillió magyarnak kérdőívet küldeni, véleményüket kérni. Lesen volt-e az ukrán csatár, aki rálőtte? És teljes terjedelmével áthaladt-e a labda a gólvonalon, mielőtt azt az angol hátvéd kirúgta?

Igaz, minderről videofelvételek tanúskodnak. De azok megbízhatatlanok. Lehet, hogy manipulálták őket. Illetve az egész a kontextusából ki lett ragadva. Gondolkodni lehetne még alaptörvény-módosításon is, amely szerint gól az, ha a labda teljes terjedelmével áthalad a gólvonalon + tíz centi.

Egyébként is felmérések igazolják, hogy a szociálliberális kormányzás ideje alatt a focipályákon sokkal több tévedés történt a les helyzetek és a gólok megítélésénél. És akkor még a taccsokról és a kornerekről nem is beszéltünk.

Bezzeg akkor minderről a Freedom House mélyen hallgatott.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr234604193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.22. 11:18:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.07.23. 05:06:41

„Mindinkább meggygyőzödöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsonylelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
süti beállítások módosítása