Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rendszeranomália

2012.07.24. 09:26 | Proszektura | 2 komment

Az egyik Fideszes országgyűlési képviselő fiának sajátos körülmények között megszerzett diplomája kapcsán az illetékes dékán – állítása szerint – rendszeranomáliát fedezett fel, és valójában ezt korrigálta, amikor néhány hallgató hiányzó érdemjegyeit utólag önhatalmúlag pótolta. Erről és ennek hátteréről számol be az index, a hvg.hu nyomán.

De én most nem erről az esetről írnék. Ez a történet majd megy a maga útján, a valószínűleg hamarosan felálló vizsgálóbizottság – a dékán elnökletével – néhány hónapi vizsgálódás után készít egy néhány ezer oldalas vizsgálati jelentést, ami megerősíti, hogy itt bizony súlyos krónikus,sőt akut és heveny rendszeranomália esete forog fenn.

Amit az ügyben feltétlenül említésre méltónak tartok, az az egyik érintett diák édesapja – aki nem mellesleg komoly államférfi, országgyűlési képviselő, bizottsági alelnök, ráadásul borlovagrendi tag, stb. – reakciója.

A politikus cáfolván a cikkben írtakat, azok közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak is tartja. Ezért jogi lépéseket fontolgat a „fiatal gyermek” „megbélyegzése”, „meghurcolása” miatt.

Nem egészen világos, hogy a nagykorú fia megsértett érdekei védelmében miért ő fontolgat a fia helyett? Hacsak nem azért, mert ő ugye nem akárki.

De hagyjuk őt, csak hadd fontolgasson! De közben azért vegyük észre, hogy újabban már kezd megszokottá válni, hogy a Fidesz prominensei úgy gondolják, olyan kérdésekben is politikai tekintélyük teljes súlyával meg kell nyilvánulniuk, ami nem rájuk tartozik.

Emlékszünk, Navracsics miniszterelnök-helyettes úr nemrég magát a főbírót próbálta basztatni a Cozma ügy kapcsán. Tegnap pedig Balog Zoltán miniszter úr érezte úgy, hogy neki Bándy Kata gyilkosa bűnügyében kell mindenképpen eligazítólag megszólalnia, mondván, méltó és elrettentő ítéletet vár el.

Most aztán törheti majd a fejét az illetékes bíró, mi is számít Balog miniszter úr számára eléggé méltónak és elrettentőnek? Mi van, ha a miniszter úr majd utóbb úgy ítéli meg, mégsem lett az az ítélet méltó és elrettentő?

Belegondolni is rossz. A legjobb megoldás tehát az lehet, ha a bíró úr tiszteletteljesen megkéri Balog Zoltánt, ugyan mondaná már meg neki, hány év fegyház az, amelynek kiszabása a miniszter úr ízlése szerint kellően méltónak és elrettentőnek bizonyul.

A válasz ismeretében pedig már felesleges is a további eljárás, az ítélet, minden különösebb lacafacázás nélkül, azonnal meghozható, miáltal a drága és időrabló tárgyalást is meg lehet spórolni.

A bíróságon pedig, az így felszabadult időben, le lehetne folytatni a képviselő úr által fontolgatott pert, és igazságot lehetne szolgáltatni a jogtalanul meghurcolt fiacskájának.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr774674476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2012.07.24. 18:32:35

"elnézést virág elvtárs, ez az ítélet"

az írói fantázia a fasorban sincs az élethez képest...

babakék 2012.08.06. 18:39:19

Lasztovicza úr ezt a fene nagy vehemenciát kis ifjonca nevelgetésére fordította volna, akkor talán a nem hiányoztak volna a kellő jegyek a leckekönyvből.
Egyébként cseppet sem vagyok meglepve: az állatfarmon ugyebár mindenki egyenlő. DE! vannak egyenlőbbek.
Különben ez a fideszes módi már régóta tart, gondoljunk csak a régi( első orbán-kormányalatti ügyekre, nemcsak twitter tomi érdekesen megszerzett diplomájára, hanem nyelvvizsga botrányra, ect. Miért ne terjedhetne már ki a NER a fideszesek második nemzedékére is. És most már nem lehet kétség: a vagyonukat is így szerezték. Rendszerhiba folytán.
süti beállítások módosítása