Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Válasz egy megkésett levélre

2013.08.07. 20:04 | Proszektura | 4 komment

Címkék: Bánk bán túlzottdeficit-eljárás Orván Laborc Tiborcz

Tisztelt miniszterelnök úr! Nagyra becsült Orbán Viktor! Nagyot dobbant a szívem, amikor felfedeztem a levelét a postaládámban, amelynek bal felső sarkában (focinyelven: a bal pipában) személyesen ön volt feladóként feltüntetve. Ráadásul a küldeményét elsőbbségi kézbesítéssel passzolta át a címemre.

Vajh mi lehet az a fontos közlendő ebben a politikai uborkaszezonban, amely a miniszterelnök úr részéről nem tűrhetett halasztást, hogy még ebben a rekkenő hőségben is haladéktalanul a tudtomra adja?

Nem tudtam másra gondolni, mint arra, hogy kedves figyelmességként bizonyára esküvői meghívó lehet az ön részéről. Ugyanis, mint tudjuk, hamarosan – szeptemberben - a leánya, Ráhel, frigyére kerül sorra a Laborc, mit is beszélek, Tiborcz úrral. Persze tudjuk, ez a Tiborcz nem az a Tiborc, aki ilyképpen panaszkodott a Bánk bánban:

„Ő cifra és márványos házakat
Építtet; és mi - csaknem megfagyunk
Kunyhónk sövényfalai közt –„

Bár gondolom, egyetért a miniszterelnök úr azzal, hogy manapság a szövegben a házak helyett stílszerűbb lenne inkább stadionokat mondani.

Miközben találgattam, mégis mi lehet a kedves levelének tartalma, azt szinte bizonyosra vettem, hogy nem az ózdi vízpazarlók ügyét kívánja a tisztelt miniszterelnök úr többek között velem megvitatni. (Mint bizonyára tudja ön is, volt olyan elvetemült egyén állítólag, aki a kertjét locsolta a közkút vizével milliós károkat okozva a helyi önkormányzatnak. Ezért persze meg kellett büntetni az egész telepet, minden ott lakót, csecsemőktől aggastyánokig bezárólag. Így aztán amíg a világ más tájain az a szokás, tisztelt miniszterelnök úr, hogy a polgármesterek és beosztottjaik a nagy hőségben az embereknek zacskós vizet osztogatnak, Ózdon viszont a Fideszes vezetők vízcsapokat zártak. Ahelyett, hogy például a pazarlást akadályozták volna meg.)

 Gondoltam még arra is, a levelének bontása közben, hogy esetleg az újabb rezsicsökkentést kívánja megvitatni, vagy esetleg arról tájékoztat, hogy ön is példásnak és jónak tartja a cigányokat legyilkolók büntetését.

De nem találgattam tovább, hanem felbontottam a kedves levelét, és nem titkolom, kissé csalódtam annak tartalmában Orbán úr.

Ön a ma, augusztus 7-én kézbesített levelében azt írta, „egy jó hírt” szeretne velem megosztani, és a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről tájékoztatott.

„Ez azt jelenti, hogy Magyarország egy fontos csatában győzött.” – fogalmazott harciasan. (Legfeljebb azt felejtette el kifejteni, hogy ugyan kit is vertünk meg ebben az ütközetben.)

Szeretném felhívni a miniszterelnök úr figyelmét arra, hogy az eljárás megszüntetésére jó másfél hónappal ezelőtt, már 2013. június 21. napján, pénteken sor került.

Most akkor vagy az ön felfogóképességével van valami komolyabb baj vagy az apparátusáéval.

 Egyébiránt az ön becses levelét valamennyi felnőtt korú családtagom úgyszintén megkapta, vagyis felteszem, ön ezt minden magyar választópolgárhoz eljuttatta.

Ami kb. hatmillió elsőbbségi levél.

Nem tudom mibe került mindez, de annyi bizonyos, valamennyi ózdi roma úszómedencét üzemeltethetne az árából, akár egész nyáron.

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

egy Polgár.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr465450314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2013.08.08. 03:53:48

Természetesen, minden hatalom, párt azt szeretné, ha az ellenzék nélkül is keresztülvihetné az akaratát. Most is ezért folyt, a közízlést sértő hangnemben, a választási harc. Azt akarja minden párt elhitetni a választókkal, hogy ő a magyar érdekek egyedüli hordozója, és minden másik párt léte eleve rontja a nemzet esélyeit. Ígéretei szerint, ha hatalomra kerül, mindenkinek minden jó lesz, ha másik pártok kerülnek hatalomra, akkor minden rossz lesz. Ez a beteges, illetve hatalomvágytól ösztönzött elfogultság egyre inkább átterjed a választók jelentős hányadára is. Kopátsy Sándor.

19540511 2013.08.08. 10:11:49

Én kiszámoltam: 840 millió Forintba került a 6 millió elsőbbségi levél. Ebből tényleg egész nyáron nemcsak vízben, hanem tejben-vajban fürödhetnének az ózdi cigányok.
Arról nem is szólva, hogy - ahogy én is tettem - jópármillióan kukába dobtuk őkegyelmessége levelét apró miszlikekbe tépve olvasatlanul. Ez az igazi pazarlás! Hülye levelek helyett inkább fejezze be az adók számának és mértékének gyarapítását, mert már egyre több ember keze szorul ökölbe, ha újabb ostoba levelét találja a postaládájában.

Kampfer 2013.08.09. 09:55:45

Pfff...

Ez a levél egy újabb, nagyon sokba került demagóg balf@szság, simán megoldható lett volna a lenyúlt közmédiában leadott hirdetésekkel. Esetleg a szellőpistiéket megvenni pár napra és az ügyeletes koraesti agyromboló faszságaik előtt leadni a képernyőn! Vagy talán valami bújtatott formában a barátokköztben beleszőni az agyatlan sztoriba!
Ami pedig a hasonlatot illeti, meg sem lepődöm, hogy ennek a faszságnak az árán megint szegíny romákokat kellene medencébe ugratni! Nos, egy nagy lófaszt! Posztolónak persze eszébe sem jut, hogy esetleg a 'szekérhúzóknak' lehetne adni valamit, neeem... Megint a cigányoknak!
Szerintem az ózdi cigányoknak egy nagy büdös lószart, nem vizet! Majd, ha kifizetik, akkor pancsoljanak, ahogy bárki más is! Addig meg lehet menni melózni vagy közmunkázni! Az orbán meg a saját vagyonából írogasson a jónépnek, vagy sehogy!
Kamp.
süti beállítások módosítása