Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány Ferenc (boszorkány)konyhája

2013.09.20. 10:47 | Proszektura | 2 komment

Ez a Gyurcsány Ferenc nem is vitásan tényleg egy igazi polihisztor.

Azt  már megtapasztalhattuk, hogy ért a politikához, mi az hogy, nagyon is, és közismert, hogy igen jártas a kádkő és műkorund készítés fortélyaiban is. Továbbá tudjuk róla azt is, hogy a szőlészetben és borászatban is otthonosan mozog (főként a Balaton-felvidéki területet illetően), és mindennek tetejében most kiderült, hogy bár ő nem egy Rigó Jancsi, a kulináris élvezeteknek is nagymestere.

Ugyanis elárulta, karácsonyra szakácskönyvet készül kiadni.

Bár ez irányú képességi korábban sem voltak előttünk ismeretlenek, hiszen azt már régebben is bevallotta, hogy például időnként palacsintát szokott sütni a gyerekeinek.

Azt persze csak remélni lehet, hogy a receptjei azért nem fognak nagyon hasonlítani valamely mesterszakács receptötleteire.

Gondolom, mindenki kíváncsi arra, milyen alapelveket tart majd szem előtt újdondász kuktánk a tervezett receptúragyűjteményében, mit sikerült neki kisütni.

Örömmel jelentjük, sikerült a készülő könyvéhez írt egyik feljegyzéséhez hozzájutni, ami az "Összefogás, ahogy Gyurcsány konyhafőnök szereti" fantázianevet viseli.

Íme, most ezt közreadjuk:

Amennyiben politikai riválisainknak van elég sütnivalójuk, és nem tudjuk őket csak úgy simán felaprítani, felszeletelni és lefőzni, akkor először is alaposan pirítsunk rájuk, áztassuk el őkelméket, hitessük el velük, hogy nélkülünk bizony nagy pácban vannak, eszi nem eszi, nem kap mást.

És miután sikerült őket kellően megpuhítani, már mehetnek is a levesbe.

Aztán csapjunk bele a lecsóba, de a sok kavarás közben, ha kicsit felpaprikásodtunk, ügyeljünk arra, hogy néha azért eresszük ki a felesleges gőzt is.

A legvégén pedig igen fontos persze a megfelelő tálalás is, főleg, ha halvány dunsztunk sincs arról, hogy mások mit forralnak.

És, ha a végén az emberek mégsem minket választanának, hát csak azt tudom javasolni, hogy akkor egyék meg, amit főztek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr585524789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.20. 13:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Szokolai 2013.09.20. 18:00:30

Gondolom, látta a volt sógor húsvéti balatonfelvidéki receptjeit is.Remélhetőleg gázsütőn pirított langyos Bajnai és hideg Mesterházy lesz a desszert.

Ilds. 2013.09.21. 07:59:34

Azt sajnálom, hogy nem vagyok "híres", akkor én is adhatnék ki szakácskönyvet, vagy bármiről könyvet, amit el fognak kapkodni... :D
süti beállítások módosítása