Ez a Gyurcsány Ferenc nem is vitásan tényleg egy igazi polihisztor.
Azt már megtapasztalhattuk, hogy ért a politikához, mi az hogy, nagyon is, és közismert, hogy igen jártas a kádkő és műkorund készítés fortélyaiban is. Továbbá tudjuk róla azt is, hogy a szőlészetben és borászatban is otthonosan mozog (főként a Balaton-felvidéki területet illetően), és mindennek tetejében most kiderült, hogy bár ő nem egy Rigó Jancsi, a kulináris élvezeteknek is nagymestere.
Ugyanis elárulta, karácsonyra szakácskönyvet készül kiadni.
Bár ez irányú képességi korábban sem voltak előttünk ismeretlenek, hiszen azt már régebben is bevallotta, hogy például időnként palacsintát szokott sütni a gyerekeinek.
Azt persze csak remélni lehet, hogy a receptjei azért nem fognak nagyon hasonlítani valamely mesterszakács receptötleteire.
Gondolom, mindenki kíváncsi arra, milyen alapelveket tart majd szem előtt újdondász kuktánk a tervezett receptúragyűjteményében, mit sikerült neki kisütni.
Örömmel jelentjük, sikerült a készülő könyvéhez írt egyik feljegyzéséhez hozzájutni, ami az "Összefogás, ahogy Gyurcsány konyhafőnök szereti" fantázianevet viseli.
Íme, most ezt közreadjuk:
Amennyiben politikai riválisainknak van elég sütnivalójuk, és nem tudjuk őket csak úgy simán felaprítani, felszeletelni és lefőzni, akkor először is alaposan pirítsunk rájuk, áztassuk el őkelméket, hitessük el velük, hogy nélkülünk bizony nagy pácban vannak, eszi nem eszi, nem kap mást.
És miután sikerült őket kellően megpuhítani, már mehetnek is a levesbe.
Aztán csapjunk bele a lecsóba, de a sok kavarás közben, ha kicsit felpaprikásodtunk, ügyeljünk arra, hogy néha azért eresszük ki a felesleges gőzt is.
A legvégén pedig igen fontos persze a megfelelő tálalás is, főleg, ha halvány dunsztunk sincs arról, hogy mások mit forralnak.
És, ha a végén az emberek mégsem minket választanának, hát csak azt tudom javasolni, hogy akkor egyék meg, amit főztek.
Friss kommentek