Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Bayer Zsolt karácsonya

2013.12.24. 14:25 | Proszektura | 91 komment

Címkék: himnuszgyalázás Bayer Zsolt Székhelyi orgoványi erdő

Bayer Zsolt „Magyarok karácsonya” című írásában említést tesz arról, miszerint Csoóri figyelt fel a himnuszunk idézett részének – ahogy Bayer fogalmaz – „rettenetére”:

„S ah, szabadság nem virul

A holtnak véréből,”

Rettenetnek nevezni a himnusz eme két sorát! Mi ez, ha nem a nemzeti jelkép megsértése?

„Istenem… Ez azt jelenti – tesz még rá egy lapáttal Bayer eme sértő, lealacsonyító konnotációra –, hogy hiábavaló minden harc, minden áldozat.”

Kikérem magamnak, hogy Bayer úr a himnuszunkat ilyesmi negatív jelentéstartalommal ruházza föl! Bizony, ez legalább ahhoz mérhető injúria, mint amikor Székhelyi Orbán Viktort "Tokaj hímvesszejének" aposztrofálta, "aki szétcsepegteti nektárját az országban".

Ám, ha már lesajnált nemzeti imánk került szóba, hadd hívjam fel Bayer úr figyelmét a himnusz egy másik részére. Eszerint:

„Nyújts feléje védő kart,

Ha küzd ellenséggel;”

Ami viszont, ha belegondolunk, tényleg rettenet! Mert miért is lenne természetes, hogy az Isten védő karja az ellenségünk elleni küzdelemben minket segítsen? Miért kellett volna mellénk állnia Istennek például akkor, amikor egy őrült diktátor terveit támogatva, hadat üzentünk a fél világnak?

Nem vagyunk mi magyarok icipicit önzőek, amikor ilyesmi kéréseket fogalmazunk meg égi urunk felé?

De hagyjuk a himnusz retteneteit és maradjunk inkább Bayer Zsolt retteneteinél!  

Karácsonyi írásának végén ugyanis oda konkludál, miszerint „Ezeregyszáz éve nem tudnak bennünket elpusztítani. Holott nem sajnáltak semmi fáradságot ezért. Akkor ne tegyük meg azt a szívességet, hogy belülről elpusztítjuk önmagunkat. Boruljunk a Megváltó lábaihoz, és menjünk végig az úton. Végre egyszer menjünk végig rajta. Hiába suttogják rettenetes farizeusok, hogy vissza kell forduljunk. Mert ott nincs semmi, csak ők. A farizeusok, az istentagadók, a megbocsáthatatlan bűnök hordozói. Előre, barátaim! Krisztus megszületett! Halleluja!”

Vajon Bayer Zsolt szerint kik is azok, akik ezeregyszáz éve próbálkoznak a magyart elpusztítani (persze mindeddig sikertelenül), és akik ugye semmi fáradtságot nem is sajnáltak ezért?

Kik is ezek a „farizeusok”, „istentagadók”, „megbocsáthatatlan bűnök hordozói”?

Tán csak nem a… vagyis ők, szóval a izék?

Nem is kell megnevezni a népcsoportot, akkor is sejthetjük, kikről beszél.

Akiket ugye, ugyancsak Bayer egy korábbi írása szerint – karácsony ide, karácsony oda, szeretet ide, szeretet oda –, nyakig be kellett volna ásni az orgoványi erdőben, de akkor nem sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr675707258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jurás Ubald 2013.12.24. 16:09:01

Szerintem ez az ember nem normális !Mindig csak a rosszat keresi,semmi optimizmus ha csak nem az ,hogy orbánnak be kell ny ..ni és akkor minden rendben lesz !Ennyi vitriolt még egy ember szájából sem l hallottam kiömleni !

Szúrófény 2013.12.24. 19:53:03

" Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó "

Márai Sándor

Dezső Németh 2013.12.24. 20:51:35

Egy bay van... Az említett idézet nem egészen így hangzott eredetileg:
„Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;”
Ugyanis ha csak FELÉD nyújt kart, akkor b@szhatod, mert az nem segít semmit.
Ha FÖLÉD nyújtja, az talán javíthat a dolgon.
A mondás szerint Zeusz ÉGISZE ALATT történnek / történtek dolgok, amelyek valamely védelemben részesülnek.
Nem AZ ÉGISZ KÖRNYÉKÉN VALAHOL, hanem ALATTA !!!!
"( Az aigisz (ógörögül: αιγίς, latinul aegis, elterjedt magyaros formában égisz) a homéroszi mondakörben Zeusz pajzsa....)" Wikipédia
Remélem, nem gázoltam a lelkedbe !....

Szúrófény 2013.12.25. 03:21:57

Ki a szar az a bayer zsóti!
" Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó "

Márai Sándor

toportyánzsóti 2013.12.25. 07:55:01

Zsocának erős mélypontja volt bajai választások során,be kellett vennie az uzsorás cigóvajda répát mélytorokra,előtte sem volt 100-as a komcsi és narancs rezsimszolga.

Nyilas 2013.12.25. 09:30:34

Úgy van vele,hogy amikor már hónapok óta nem foglalkozik vele senki,mély feledésbe merülne akkor ír egy olyan cikket ami miatt megint a rivalda fénybe akar kerülni,vagy legalább beszéljenek róla az emberek,és az sem érdekli mit írnak róla csak a neve szerepeljen a különböző médiákban -elvégre mégis csak az 5-s számú párttagkönyv az övé,a figyisznél,a komcsiknál hányasa számú volt azt mélyen titkolja,egyébként meg annyi esze van mint a gané,meg persze olyan is.Oszt jónapot!

Vidéki 2013.12.25. 11:12:37

A szerző szerint

"Miért kellett volna mellénk állnia Istennek például akkor, amikor egy őrült diktátor terveit támogatva, hadat üzentünk a fél világnak?"

Nem minden annyira pofonegyszerű, ahogyan azt a szerző lefesti.

Napoleon ezt mondta. "Isten mindig az erősebb hadseregek oldalán áll!"

Lengyelország a jó oldalon vetette bele magát a háborúba, tehát Isten segedelmét mindenképpen kiérdemelhette volna, noha a szerző szerint mi magyarok nem érdemeltük.

Érdekes momentum a német-lengyel konfliktus történetéhez: a hadműveletek elindulása utáni harmadik napon Anglia és Franciaország hadat üzent Németországnak.

Két hét múlva a Szovjetunió is elindította csapatait keletről a lengyel területek annektálására.

A katonai szerződés Angliával és Franciaországgal úgy szólt, hogy bárkivel keveredik is Lengyelország konfliktusba, annak automatikusan kijár az angol-francia hadüzenet.

Az angolok és a franciák azonban nem üzentek hadat a Szovjetuniónak!

Lengyelországot egyébként a háború végi tárgyalások során is cserbenhagyták.

Nem akadályozták meg a teljes bolsevizálását, és a Sztálin által bekebelezett területeit sem kapta vissza soha.

A balti államok sohasem támadták meg a Szovjetúniót és senki mást sem, mégis szovjet megszállás alá kerültek.

Lengyelország, amelyik először szállt szembe a náci Németországgal, majd a Molotov-Ribbentropp paktum eredményeképpen területének majdnem fele a németekkel szemben vívott harcok kezdete után két hét mulva, még 1939-ben szovjet fennhatóság alá került,

elméletileg szintén a hitlerellenes koalíció győztes államaihoz tartozott volna, mégis szovjet uralom alá került.

Sokak szenilis agya elgondolkozhatna Lengyelország szerepén és sorsán is (ha képes lenne a tárgyilagos gondolkodásra) és valaki megmagyarázhatná nekik, hogy Lengyelország mivel érdemelte ki a balsorsot?

Lengyelország soha „nem küldött"meghívót"az oroszoknak,”

mégis a katyny erdőkben lengyel katonatisztek és értelmiségiek tízezreit mészárolták le Sztálin elvtárs parancsára, akkoriban, amikor a Molotov-Ribbentropp paktum eredményeképpen még jóban voltak Hitlerrel.

A lengyelek elgondolkodhattak a történteken, mint az az ember aki elesett és arra gondol, hogyha tudtam volna, hogy elesek, akkor inkább jobban jártam volna, ha inkább leülök.

Ha Lengyelország előre tudja, hogy

Nagy-Britannia és Franciaország által támogatva, azok szövetségeseként Lengyelország végül megnyeri a Németország elleni háborút,

de elveszti háború előtti területének nagy részét,

óriási vérveszteséget szenved,

a szintén győztes Szovjetúnió kiirtja a lengyel lakosság egy részét,

a háború után a győztes Lengyelország nem szerzi vissza a függetlenségét,

hanem ahogyan a közép-európai államok többsége,

Lengyelország is a Szovjetunió fennhatósága alá kerül.

akkor lehet, hogy arra gondolt volna, hogy jobban járt volna, ha átengedi Németországnak azt a kis földterületet, amit Danzigi Korridornak neveztek, minthogy olyan áron, mint amit fizetett, győztesnek titulálják.

Pamuk 2013.12.25. 13:07:13

Nyugi.
Egyetek kis bejglit, és húzzatok le egy pohárka bort. Ha nincs jobb ötletetek, menjetek ki a friss levegőre.

Rátóti Mutyikos 2013.12.25. 13:20:43

vanazapenz...

"Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón"

dr kíváncsivagyok 2013.12.25. 13:36:07

Bayernek a karácsony (is) a gyuloletrol szól...

EMU 2013.12.25. 13:44:14

"Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját, vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
Tessék, lehet lépni, nem csak pofázni ez ellen a tetű ellen.

csorsza 2013.12.25. 14:12:06

"2013.12.24. 14:25 | Proszektura"

Te Szentestére készülődve, tényleg ilyen hülyeségekkel szennyezed az internetet?! Nem volt jobb dolgod!? Sajnállak....

kézműves étcsokimikulás 2013.12.25. 14:16:24

@csorsza: igen,van az a szint,ahol a gyulolet es annak keltese mindennel fontosabb,sajnos...
:(

Berzengő 2013.12.25. 14:19:38

@ proszektura.

Szerintem félreérted. Itt nem a zsidókról van szó, hanem az LÉTEZÉSE A JEL, Orbán ellenségeiről !

Választások jönnek és végig kell menni az orbáni úton!

EZ az üzenet.

Berzengő 2013.12.25. 14:22:35

@Rátóti Mutyikos: Áh azt meg a Népszabadság újságírójaként írta Bayer, amikor büszkén lett árulója az 5. tagkönyves pártjának.

alfahir.hu/node/49724
fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/27/kover_szerint_is_drogbarora_emlekeztet_simicska

Tehát a szocik bűne ;-))

komissarlajos 2013.12.25. 14:27:25

Testvéreim az Úrban!
A gond ott leledzik, hogy ti az ilyen csökkentett mennyiségű ondóval is képesek vagytok foglalkozni, mint bayerzsolt-barom. Ne vedd észre, de, ha igen taposs rá!!! A torkára.

Kámasuka 2013.12.25. 14:31:11

Bayer egy hülye de ártalmatlan.

A zsidók akiket néha kioszt na ők életveszélyesek. Most karácsonykor pl. Schiff müvészúrnak sikerült beleszarnia a bejglibe.

Berzengő 2013.12.25. 14:31:41

@EMU: "Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját, vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ,"

Ez jogos!

Különösen elképesztő hogy Bayer "Igazi Yosarien" Zsolt volt az aki a reformátusokat fikázta, mert egy lelkészük - aki ismeri az isteni 2. parancsolatot és jelentését - nem esett hasra a Szent Korona előtt a MANCS-ban.

Akkor bayer nagyban hivatkozott a nemzeti jelképek stb tiszteletére.

De mint tudjuk a mi komcsink/himnuszgyalázásunk jó komcsi/himnuszgyalázás csak a másiké büdös

~~~~~~~~~
2001.08.30

(...) A szerző egyébként bizonyos Majsai Tamás, aki ráadásul református lelkész és teológiai tanár. Igazán érdekel, mit szól ehhez a mocsadékhoz a saját egyháza...
Amúgy, amennyiben Majsai úr olvasgatná netán az Indexet, hát innen üzenem neki: egészséges lelkületű, normális ember ilyesmire nem vetemedik. Ön, uram, egy gazember!

(...) Az a félelmetes, hogy a magyar reformátusok, a "nyakas kálvinisták" szinte kivétel nélkül a magyar függetlenség, szabadság, a magyar megmaradás zászlóvivői voltak az évszázadok során. S bár a "vallásháborúk" idején a reformátusok is követtek el rémségeket (a nagyváradi Szent László templom lerombolása, a katolikusok legyilkolása és elüldözése pl.), azért a tolerancia híveiként tartjuk számon legtöbb történelmi mércével mérve is maradandó képviselőjüket.
Na, a "fejlődés" egyik eredménye: a református egyház kebelében létezhet egy ilyen rohadék...

Továbbá remélem, hogy úgy kibasszák ezt a ganét a reformátusok, mint macskát szarni! Mert az mégsem lehet, hogy mondjuk az egész presbitériuma ilyen köcsögökből álljon...

~~~~~~~

Berzengő 2013.12.25. 14:36:43

@Kámasuka: Mi bajod Deutsch Tamással ?

Kámasuka 2013.12.25. 14:38:50

@Berzengő: Deutch egy hülye akárcsak Bayer. Ő a fidesz díszzsidója, mármint tompika.

zobod 2013.12.25. 14:40:40

@Kámasuka: Schiffnek és Bayernek is lehet véleménye, miért ne mondhatná el. Más kérdés, hogy kit érdekel. Egyikük véleménye sem ér többet, mint a tiéd vagy az enyém. Egy a hétmilliárdból.

helyhej 2013.12.25. 14:42:54

A gyűlölet bennetek él, kedves blogosok, azt, hogy nem akarjátok érteni, vagy mást akartok kiérteni az írásából, az a Ti bajotok.

okossan 2013.12.25. 14:52:44

@helyhej: Hát ha a Bayer Zsoltban nincs gyűlölet, akkor én vagyok váci püspök.

2013.12.25. 15:08:24

@Vidéki:

"akkor lehet, hogy arra gondolt volna, hogy jobban járt volna, ha átengedi Németországnak azt a kis földterületet, amit Danzigi Korridornak neveztek, minthogy olyan áron, mint amit fizetett, győztesnek titulálják. "

Ehhez még halkan hozzátenném, hogy talán nem annyira lettek volna ellenségesek a németekkel szemben - nem kis angol, francia (amerikai áldással) támogatással a hátuk mögött, a háborút megelőző években. Persze biztonságban érezték magukat a megkötött szerződések értelmében, csak azt nem tudták, hogy ezt a meccset a nyugatiak már lezsírozták Sztálinnal. A lengyel diplomácia rövidlátó volt, persze amennyiben belegondolunk, nem sok sanszuk volt. Egy német - lengyel titkos szerződés azért okozott volna némi pikantériát a helyzetben, de erre egyik fél sem volt alkalmas. Vagy ki tudja, de ez csupán hipotézis.

mortullus 2013.12.25. 15:11:24

ez a bejegyzés egy tipikus kampósorrú belemagyarázás, egy fizetett bérrettegés, semmi több...
illetve még merő rosszindulat és lelki nyomorúság

2013.12.25. 15:23:58

A himnuszunk szerintem nagyon szar, sajnos ez az igazság. Kéne egy új, pozitív hangulatú. Hiába magyaráznak bele minden hülyeséget, ez egy rendkívül depresszív nyomasztóan negatív szöveg és jellegtelen zene. Az embernek a maradék életkedve is elmegy tőle.
Pozitív hangvételű, dallamosabb himnusz kell, a jelenlegi egyenesen mérgező.

Berzengő 2013.12.25. 15:24:38

@helyhej: "nem akarjátok érteni, vagy mást akartok kiérteni az írásából, az a Ti bajotok. "

Ez speciel most igaz.

Ez választási kampány!!

A LÉTEZÉSE A JEL (cc Malgot István) , Orbán a JÉZUS (cc Császár Angéla) által elkezdett út végigvitelhez!

erről szól, az egész, nem a zsidókról. Most...

balavanyposzt.blog.hu/2012/09/29/orban_viktor_a_jo_pasztor

komissarlajos 2013.12.25. 15:28:50

@ébrenjáró: Talán válogatni kellene Lagzi Lajcsi életművéből.

zila5 2013.12.25. 15:29:55

@Dezső Németh:
Hát igen. A felénk nyújtottal nem sokra megyünk. Másik kérdés, kit nevezhetünk ellenségnek. Akit megtámadunk, vagy akik minket támadnak meg? Természetesen csak szavakkal, mert az meg egyenesen képtelenség, hogy hadseregeknek bármilyen segítséget nyújtana az Úr, hiszen: Ne ölj!.
Egyébként nekem is az a véleményem, hogy hatalmas erő lakozhat ebben a maroknyi jámbor népben, mármint a magyarokban, ha ilyen régóta nem bírnak velünk a gonoszok. Esetleg nem is akarnak elpusztítani. Én személy szerint még egyik változatra sem találtam ekegendő meggyőző bizonyítékot.

Berzengő 2013.12.25. 15:35:33

@Vidéki: "Az angolok és a franciák azonban nem üzentek hadat a Szovjetuniónak! Lengyelországot egyébként a háború végi tárgyalások során is cserbenhagyták."

1, Mondd már, ugyan a tönkrevert Franciaország és a harcokban teljesen legyengült angol birodalom ugyan hogyan hadakozott volna a Németországig bevonult Szovjetunió ellen???

Ez ugyanaz az duma, minthogy 56-ban miért nem kezdett atomvilagháborut értünk a "cserbenhagyó" USA a SZU ellen (miközben épp ment a szuezi válság).

2, "de elveszti háború előtti területének nagy részét,"

Amit elvesztett keleten, azt visszakapta Nyugaton a németektől bőven! Az egész mostani nyugati lengyel határ az mint eredeti gazdag német terület.

Nem jártak ám olyan rosszul vele a lengyelek:
en.wikipedia.org/wiki/File:Curzon_line_en.svg

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 16:04:55

Egyáltalán nem biztos, hogy Bayer a zsidókra gondol. Egyébként ez egész hazai antiszemita hisztéria kb. ilyen szintű bizonyítékokra épül, nem mondta, de biztos gondolta.

A te magyarázatod viszont baromság, mert miért kellene bárkinek is átvennie egy rezsim megítélésekor a te szubjektív szempontjaidat, másrészt ebben az országban a keresztény kultúra a meghatározó, ezt fejezi ki a himnusz is.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 16:07:12

@ébrenjáró: Köszi, de nekünk ez tetszik.

mortullus 2013.12.25. 16:11:17

@♔bаtyu♔: aki érti Bayer cikkét az tudja, hogy nem az "izékre" gondol. Persze vannak olyanok akik valóban nem értik és vannak akik nem akarják érteni. Előbbieket sajnálni, utóbbiakat megvetni tudom.

Kámasuka 2013.12.25. 16:14:34

@mortullus: Aztán miért lenne kötelező szeretni a zsidókat?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.25. 16:14:36

@Jurás Ubald:

Szerintem is mindenben csak a kötekedést keresi.
ENnyi vitriol ritka a ballib seggnyalók táborában valóban, mint proszektúra kollega tolllában.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.25. 16:17:10

@Kámasuka:
Ez a dísz-zsidózás különösen snájdig dolog egy MSZP csicskától.
Végül is MSZP-s képviselőtől vetted át a stafétát.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.25. 16:18:29

@Berzengő:

Az írás semmilyen módon nem gyalázza a hímnuszt.
Proszektúra nevű véglény erős belemagyarázása ellenére sem.

Szöges ellentétben Székhelyi nevű hazaáruló tetű verselésével.

mortullus 2013.12.25. 16:18:44

@Kámasuka: mert az olyan európai-atlanti (ámbár szerintem helytelen) viselkedési mód :)

Kámasuka 2013.12.25. 16:22:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem is vagyok mszp csicska fidesz csicska vagyok, de dajcsot utálom mert egy majom.

Bebebe

mortullus 2013.12.25. 16:28:20

amúgy az indexnek kiadták az ukázt, hogy idén aztán egy fél mondatot sem karácsonykor??
egy nyomorult blogbejegyzésre:
kiszamolo-offtopic.blog.hu/
és ilyen cikkekre futotta ebben az évben:
index.hu/kulfold/2013/12/25/a_magyar_antiszemitizmust_kutatja_a_new_york_times/

gratulálunk!

SzJ1982 2013.12.25. 17:06:33

Amúgy nincs neked egy icipici üldözési mániád, ember...?

Lovag Mihály 2013.12.25. 17:09:51

@Berzengő: amikor az oroszok megtámadták a lengyeleket az angolok és a franciák nem voltak rommá verve, sőt.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:11:37

@mortullus: Te valójában eldöntöd, ki hogyan értelmezze a cikket. Én az ilyeneket sajnálni tudom. Megvetni csak akkor, ha éppen diktatúrájuk is van, mint kb. 20 éve.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:15:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az embernek az az érzése, hogy úgy akart Bayerba belerúgni, hogy egyben a himnuszt is lefikázza.

2013.12.25. 17:16:06

@Berzengő:

"1, Mondd már, ugyan a tönkrevert Franciaország és a harcokban teljesen legyengült angol birodalom ugyan hogyan hadakozott volna a Németországig bevonult Szovjetunió ellen???"

Mondjuk Lengyelország megtámadásakor (német részről 1939. szeptember 1., szovjet részről 1939. szeptember 17.) Franciaország még messze nem volt "tönkrevert" állapotban, s Anglia sem gyengült még le.

A szovjet támadás katonai volt Lengyelország ellen, ami az Angliával és Franciaországgal érvényben lévő szerződések alapján kötelezte volna az említett országokat arra, hogy hadat üzenjenek csakúgy a Szovjetuniónak, mint Németországnak, amit ugye meg is tettek.( Lengyel-Brit Közös Védelmi Egyezmény 1939. augusztus 25.)

Persze ezt nem annyira pc manapság feszegetni, de a tények attól még tények maradnak:)

Vidéki 2013.12.25. 17:20:59

@Berzengő:

A te hazug propagandista agyadben:

"Amit elvesztett keleten (Lengyelország), azt visszakapta Nyugaton a németektől bőven! Az egész mostani nyugati lengyel határ az mint eredeti gazdag német terület.

Nem jártak ám olyan rosszul vele a lengyelek:
en.wikipedia.org/wiki/File:Curzon_line_en.svg

Nem a Curzon vonal volt Lengyelország kelet határa 1939 szeptembere előtt,a hogyan az propagandista agyad látomásaiban megjelenik:

Lengyelország határait a St. Germain-i és a Versailles-i szerződés állapította meg véglegesen. A 18
hónapig tartó szovjet-lengyel háború után megkötött, 1920. október 12.-i rigai békeszerződést követően.

1939 szeptembere előtt, Lengyelország területe csaknem 600000 négyzetkilométer volt.

Lengyelországnak a II. világháború előtti területének nagy részéről le kellett mondania.

Kárpótlásként hatalmas német területekről telepítették ki a német lakosságot és a szovjetek által annektált területekről lengyeleket telepítettek oda.

Lengyelország területe a német területek annektálása után is alig haladta meg háború előtti területeinek felét.

Különböző szovjetek által megszállt országokból összesen 14 millió németet telepítettek ki szülőföldjéről.

Az etnikai tisztogatás elvét a győztes, úgynevezett „demokratikus” hatalmak (Szovjetúnió, Nagy Britannia és az Egyesült Államok) teljesen elfogadhatónak vélték.

A Szovjetúnióban gyakorlat volt egész népcsoportok kitelepítése szülőföldjükről.

A pusztító etnikai tisztogatás már a háború előtt, de a háború alatt is divatban volt a Szovjetúnióban.
A volgai németeket még a német származású Katalin cárnő telepítette Oroszországba.
A több, mint kétmilliós kisebbséget mind egy szálig deportálták közép-ázsiába.

A krími tatárok pusztító áttelepítése 1944-ben történt Egy év mulva a krími tatárok fele már nem élt.

Sztálin elvtárs a magyar kérdésről így nyilatkozott:

„A magyar kérdés, vagon kérdés”

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:26:31

Ez jó: Az index "karácsonya" és rá a "kommentek".

www.facebook.com/photo.php?fbid=698775466822428&set=a.568561839843792.1073741827.560525343980775&type=1&theater

Jót röhögtem, de megelégedéssel is tölt el, hogy egyetlen nincs olyan, amely az index provokációját dicsérné, csak kritikák vannak.

Hertelendi 2013.12.25. 17:30:20

Ki a faszom az a bajerzsolti, hogy ennyit foglalkoztok vele?

Hertelendi 2013.12.25. 17:33:32

@♔bаtyu♔: Szerintem az senkit nem érdekel, hogy az "embernek" mi az érzése. Remélem nem magadra gondoltál, mert te inkább csótány vagy a többi fideszes kis buzival együtt.

2013.12.25. 17:33:49

A New York Times felmérő űrlapot tett közzé a magyar zsidók antiszemitizmussal kapcsolatos véleményét tudakozva!
Az Index persze azonnal belinkelte.

Szent Karácsony napján, a béke ünnepén! Ez nagyon durva. Tényleg kiprovokálják, hogy mindenki megutálja a zsidókat!!

Hertelendi 2013.12.25. 17:35:23

@Lindalinda: És azt hallottad, hogy orbánt a legmocskosabb diktátorok közt emlegetik?

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:36:34

@Hertelendi: Csak nem megérintett kiskancsó? Akkor elolvastad, na de hát ezért tettem fel a linket:)

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:38:49

@Hertelendi: Az az "emlegetik", valójában csak pár magadfajta köcsög.

Dezső Németh 2013.12.25. 17:39:31

@zila5: Ellenség mindaz, aki nem a zorbán seggét nyalja...
A "Ne ölj !..." formula az Újszövetségi változat. A "Szemet szemért, fogat fogért !..." a régebbi varia... Csak az egyiket a "Fiú" fogalmazta meg, a másikat az "Atya"...
És az a bay, hogy az Atya az összes szövegkörnyezetével együtt a zsidó, a keresztény és a mohamedán vallás alapjául szolgál. Csak ezt sokan elfelejtik... A kereszténység MELLETT (????) ELLENÉBEN ( ??? ) azért néhányszáz millió még felsorakozik, aki a "Ne ölj ! ..." helyett a "Samot Samért !..." fogalomkört vallja követendőnek...

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 17:39:52

@Lindalinda: Szerintem ezt már kiprovokálták. Ha nem így lenne, nem lenne szükség erre a nagy antiszemita hisztire.

Lovag Mihály 2013.12.25. 17:39:56

@♔bаtyu♔: megnéztem ezt a facebookos linket, ajjaj, h lesz ebből kormányváltás LOL

Behajtó70 2013.12.25. 17:39:59

A Magyar Himnusz hangulata - nincs ezen mit tagadni - vesztesek zokogására hasonlít, úgy mondanivalóban, mint dallamban. Reményvesztettség, könyórgés. A Szózat mellett jó lenne. De nem egy büszke nép büszke dicsőítése.

Kár mosdatni a szerecsent.

Én azért szeretem...de nem ezt választanám, ha rajtam állna.

fefe79 2013.12.25. 17:48:10

Ja, hát Bayer még 1920-nál tart, ő ott leragadt, azért hiszi azt, hogy minket folyton ki akartak/akarnak pusztítani.
Menne el ezzel a mondandójával bárhová a világban, mindenhol kiröhögnék vele.

Hertelendi 2013.12.25. 17:53:29

@♔bаtyu♔: majomka láthattad a tv-ben is...

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 18:04:00

@Hertelendi: Hű bazmeg, nahát.

Akkor mondok valamit te köcsög. Nem számít és tudod miért?

Mert az senkit nem érdekel, hogy Orbánt a magadfajta diktátorozza, az pláne nem, hogy mindamellett úgy csináltok, mintha nem a magadfajta diktátorozná.

Viszont attól mindenki nagyon fél, hogy esetleg Orbán megbukik és újra a magadfajta jön.

Na ezért dughatod fel magadnak jó magasra ezt a videót.:)

zila5 2013.12.25. 18:07:00

@fefe79:
Így van.
Én is olvastam valahol egy írást és pont arra gondoltam, hogy kutya legyek, ha nem a Zsolti írta. Erre kiderült, hogy nem, mert a Dezső, méghozzá pontosan 1920-ban.
Akkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy vajon kávéskanállal ássák-e a sírunkat, vagy teljesen hiába, mert úgyse tudnak minket belefektetni.
Azt nem tudom, hogy világszerte mit gondolnak erről, de itthon már szinte az a furi, ha valaki kételkedik ebben a dologban.

zila5 2013.12.25. 18:10:54

@Dezső Németh:
Értem.
Én mindenesetre minden esetben neöljista vagyok.
A Dezső 20-ból meg Szabó. :)

Hertelendi 2013.12.25. 18:11:01

@♔bаtyu♔: "Viszont attól mindenki nagyon fél, hogy esetleg Orbán megbukik és újra a magadfajta jön. "

Nem mindenki fél majomka, csak ti féltek...

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.12.25. 18:15:39

@Lindalinda: Legalább egy dolgot mondj, amiben jobb vagy, mint bármelyik zsidó.

@♔bаtyu♔: Most éppen más dugja a barátodat, hogy újra itt vered magad, troll?

Különben mindketten hülyék vagytok, mert bájer zsóti nem csak piros könyves kommunista volt, hanem ráadásul kampós orrú zsidrák is, azért utálja annyira a saját népét. Nézzetek csak rá, totál biboldó képe van. Fogadni mernék rá, hogy a farka is meg van blankolva. Oszt' ez vezeti az agyatlan zombik békamenetét, amelyik mindig megvédi a maffiát...

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 18:23:15

@kutyás majmok: És te? Vagy te hivatalból? Majd épp téged kérdezlek meg jöhetek e. Jelents fel, úgyis a véredben van.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 18:24:06

@Hertelendi: Igen, csak "mi" félünk. Szerencsére sokan vagyunk.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 18:25:41

@kutyás majmok: Menjél gyorsan és töltsd ki a kérdőívet, hogy mekkora antiszemiták vagyunk.

Hertelendi 2013.12.25. 18:38:46

@♔bаtyu♔: majomka az majd jövőre kiderül hogy sokan vagytok-e

brumeszkosz 2013.12.25. 18:58:18

bayer orbán seggnyalója, felhúzni mind a kettőt!!!!

MACISAJT 2013.12.25. 19:04:57

"Vajon Bayer Zsolt szerint kik is azok, akik ezeregyszáz éve próbálkoznak a magyart elpusztítani (persze mindeddig sikertelenül), és akik ugye semmi fáradtságot nem is sajnáltak ezért?"

Soroljam? A teljesség igénye nélkül:

1. tatárok.
2. törökök
3. osztrákok
4.oláhok

És még valami . A ma sokak által kasszírozott (és elherdált) Herder-díj névadója,Johann Gottfried Herder jóslata szerint „A magyarok, mint az ország lakosainak legcsekélyebb része, most szlávok, németek, románok és más népek közé vannak beékelve, s századok multán talán nyelvüket is alig lehet felfedezni.” (1791)

U.I. Ha már Bayer,Fortunatustól Kun Bélákig, a Jászi Oszkároktól a mai "kohnbanditákig" tartó "fáradságokat" is belevehetjük.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.25. 20:27:57

@Hertelendi:

A magadfajta kis MSZP buziknak nagy lesz a szomorúsága jövő tavasszal, mert az MSZP-s kis diktátoraik csúfosan kiszopnak majd.

tollas 2013.12.25. 20:54:48

Nem a karácsonyfát kellett volna díszíteni az értelmetlen írás helyett?

Kámasuka 2013.12.25. 21:00:15

@tollas: Nem mindenki ünnepel ám karárcsonykor.

Kandeláber 2013.12.25. 21:03:44

'95 körül egy Török András nevű szadeszes kultuszminisztériumi államtitkár egyenesen új himnusz megalkotására akart pályázatot kiírni, mondván a régi elavult és pesszimista.
Neki sem sikerült, mint ahogyan anno Rákosinak sem.

Kámasuka 2013.12.25. 21:07:34

@Kandeláber: Hát még ha kiderülne hogy Kölcsy antiszemita vót!

k0008 2013.12.25. 21:57:48

Farizeusok = hitetlenek.
Európai alapkultúra. Ezt felesleges volt kicifrázni.

fefe79 2013.12.25. 22:55:00

@Kandeláber: ez egy nagyon nehéz ügy. Egyfelől hozzánk nőtt, és amikor az ember meghallja a Himnuszt, azt nem tudja mással helyettesíteni. Nem lehet kidobni. Másfelől eszméletlenül sulykolja a pesszimista, lúzer magyarságérzetet, és az meg nem jó. Születésünk óta azt veri belénk a Himnusz, hogy a nemzeti létezésünk kudarc és szenvedés, ezt a részét utálom. Tisztán emlékszem rá gyerekkoromból, hogy a Szózattól egyenesen féltem, a harmadik sor temetői zenéjétől. Jól meg is tanultam, hogy magyarnak lenni szopás, hiszen ezt közvetíti.
De amúgy lehetne ezen segíteni. Pl. a Himnusz legújabban javasolt, verbunkos zenéje nekem kimondotta tetszik. Sokkal derűsebb, mint a régiek.

nyehehe 2013.12.25. 23:01:23

@csorsza: ne csodálkozz, neki a Szenteste nem ünnepnap.

delano 2013.12.25. 23:10:36

Lefordítom én szépen, h mire gondolt a bayerzsóti, azzal, h végig kell menni az úton. Arra gondolt, h akármilyen szarul kormányoz a fidesz, akármennyi pénzt és nemzeti vagyont lopott el, akármekkora kárt okozott ennek az országnak és a lakosságának, akkor is rájuk kell szavazni, mert különben visszajönnek a szocik, és azzal az a legfőbb baj, h akkor én a bayerzsóti, sokkal szarabbul fogok élni. Még az is lehet, h el kell mennem majd dolgozni, és azt nagyon nem szeretném.

Ennyi a cikk lényege, a többi csak belemagyarázás.

delano 2013.12.25. 23:13:03

@nyehehe: az miért baj, ha valakinek a szenteste nem ünnepnap? itt németországban van pármillió török, akinek szintén nem ünnepnap. A németeknek meg nem ünnep a ramadan. ünnepelje mindenki, amit akar.

tisztapista 2013.12.25. 23:18:41

Bayer akkor borul a megváltó lába elő, amikor gonoszságai miatt szörnyethal. No, akkor aztán eljő a pokol tüze, és szépen megpörzsöli Zsótika nyelvét. Azt a kétágút.

Kandeláber 2013.12.26. 09:37:50

@delano: Ne bújj a törökök mögé.
Igen, tudjuk hogy kik nem ünneplik Jézus születését, de engedtessék már meg hogy Karácsonykor ne ők legyenek a középpontban.

Kandeláber 2013.12.26. 09:44:02

@Kámasuka: Itt már lassan mindenki az lesz, akiről egyesek azt állítják.
@fefe79: Nem kötelező magyarnak lenni.
Lásd Kertész Ákos, Dániel Péter.
Senkinek sem hiányoznak innen.

mortullus 2013.12.26. 11:07:03

@MACISAJT: meg németek, oroszok, velenceiek, Fuggerek
a XX-XXI. században meg bizonyos "vezetőik" is segítenek belülről...

mortullus 2013.12.26. 11:12:57

@Kandeláber: ők legalább elhúztak innen jó messzire, de a többi sehogy sem akarja követni őket...

delano 2013.12.26. 12:40:51

@Kandeláber: "Igen, tudjuk hogy kik nem ünneplik Jézus születését,"

Én is tudom: a világ lakosságának kb. 80%-a. Aki viszont ünnepel, annak a családja van a középpontban, és nem itt fórumozik. Tehát te sem ünnepelsz.

Kandeláber 2013.12.27. 10:22:34

@mortullus: Ja. Pedig volna rá igény hogy kövessék őket még jó néhányan.
@delano: Miért, a fórumozás nem egyeztethető össze a Karácsony megünneplésével? :D

Kandeláber 2013.12.27. 10:37:35

@delano: A matek nem lehet az erősséged, és az ismereteid is hiányosak.
Kb. kétmilliárd keresztény él a Földön, ezzel számbelileg simán megelőzik a muszlimokat, buddhistákat, hindukat, stb...
Az emberek kb. 30 %-a keresztény.

delano 2013.12.27. 11:16:28

@Kandeláber: Ez igaz, de sokan közülük nem akkor ünneplik, amikor mi. Az ortodoxoknak mindig később van. Oroszországban pl . minimum 2 hét csúszás van mindig. És ők nem kevesen vannak.
süti beállítások módosítása