Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Magyarország régen is jobban teljesített

2014.02.11. 12:22 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Paks Magyar Hírlap Schmidt Mária Gábriel arkangyal Boros Imre

Nem szeretném, ha az a vád érne, hogy el kívánom terelni a figyelmet Simon Gáborról és más hasonló igen fontos napi történésekről, mint például arról a nagyszerű, örvendetes hírről, hogy a Magyar Csapat tagjainak létszáma egyre jobban közelít a százezer felé. De Boros Imre legutóbbi megnyilvánulását nem tudom szó nélkül hagyni.

Boros Imre elmondhatja magáról, megjárta a hadak útját, MSZMP alapszervi párttitkárként kezdte az MNB-ben, majd a rendszerváltás után kisgazda képviselő és tárca nélküli miniszter, később MDF-es országgyűlési képviselő, jelenleg pedig Fideszes sztárközgazdász, újságíró. Szóval, volt ő már minden, csak akasztott ember nem.

Amit persze, félreértés ne essék, nem is kívánok neki.

Ez a sokoldalú ember most legújabban immár történészként „Osztrák harag” címmel írt vezércikket a Magyar Hírlapban, amelynek lényege, hogy bebizonyítsa, eddigi történelmünk folyamán az osztrákok, amióta csak a világ világ, mindig gonoszul kihasználtak, elnyomtak bennünket. Sőt, a teljes megsemmisítésünk is régóta a céljaik között szerepelt, már a honfoglalás korában is.

„A had a magyarok kiirtásának küldetésével tört be hozzánk. Létről vagy pusztulásról szólt a 907-ben magyar győzelemmel megvívott pozsonyi csata, amit a honi történetírás az emlékezetből is kitörölt. Ezerszáz éves évfordulóját 2007-ben még megemlíteni is elfelejtette.”

Természetesen a „honi történetírás” nem feledkezett meg soha erről az eseményről, csak árnyaltabb megközelítésben tárgyalta, mint Boros és a hozzá hasonló felfogású szélsőjobbos, nacionalista történetírók. Mint pl. Fekete Pál, történész, 56-os elítélt, aki a pozsonyi csatára emlékezés kapcsán 2007-ben Szegeden azt fejtegette, miszerint „sok nemzet máig nem nyugodott bele, hogy ez a szilaj nép itt letelepedett, és azóta is gyakran ellenünk törnek.”

Aki azt hinné, Szakály Sándor speciális szóhasználata, Schmidt Mária sajátos történelemfelfogása, Orbán Viktor Gábriel arkangyalt és a német birodalmi sast ábrázoló emlékműterve egymástól elszigetelt jelenségek csupán, az nagyot téved.

A szemünk előtt formálódik, alakul az új történelemszemlélet. Amihez most kapcsolódott Boros Imre is.

Ebben a történelemszemléletben az a közös, az a törekvés, hogy bebizonyítsa, Magyarország jobban teljesített. Nem csupán az elmúlt néhány évben, hanem az elmúlt 1100 esztendőben is.  Csak a gaz komcsik ezt megpróbálták mindig jól letagadni vagy legalább is méltatlanul elfeledni.

Ám a magyar népbe már nem lehet ám lépten-nyomon belerugdosni, hogy bűnös nemzet, utolsó csatlós, meg ehhez hasonló aljas vádaskodásokkal illetni.

Vége ennek az időszaknak. Merjünk nagyok lenni a múltunkban is.

Eme, a szomszédjainkkal is konfrontálódó, öntömjénező történelemfelfogás viszont érthetően nem nyerte el sem a környező országok, sem a hazai baloldal, és különösen nem a hazai zsidóság rokonszenvét és egyetértését. Ők ugyanis nem hajlandóak elfogadni, hogy újdondász történészeink azokat is megpróbálják teljesen tisztára mosni és áldozatként feltüntetni, akiknek jelentős része nem volt kimondottan egy Gábriel arkangyal. Sőt, ellenkezőleg.

Boros Imre cikkében kiemelten szóba hozta az 1848–49-es szabadságharcot is, amikor „már csak a külső intervenció tudta kisegíteni az osztrák uralmat.”

És igazából itt lepleződött le ennek a kocatörténésznek az igazi szándéka.

A gonosz osztrákoknak besegítő, „külső intervenciót” végrehajtó országot ugyanis „elfelejtette” írásában megnevezni. Jóllehet az a bizonyos külső intervenciós hatalom sem bánt ám velünk sem akkor, de később sem mindig kesztyűs kézzel. Hogy nagyhírtelen csak a málenkíj robototra elhurcoltakat és az ötvenhatban kivégzetteket említsük,

Csak hát most Paks miatt mindezek emlegetése nem időszerű. Sőt, ha szükséges, még a történelmünket is átírjuk majd miatta. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr755809185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.12. 16:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.11. 13:28:17

A világ legprimitívebb dolga ez a sarlatán áltörténelem.

wizes1 2014.02.11. 13:32:23

Boros Imre D008-as 3/3 is volt.

lehet, hogy akasztva is, csak a kötél elszakadt.

Hohenstaufen 2014.02.12. 04:19:27

Hihetetlen primitív, ténykiforgató, sarkító, rosszindulatú, egyszóval gonosz írás, amelyre méltán teszi fel a koronát a rosszindulatban és aljasságban eszme- és erkölcsrokon egyetlen hozzászólás.

beflower 2014.02.12. 05:16:43

Már kommenteltem az eredeti cikket is.Mindez a választási kampány része,hiszen van mivel elterelni a figyelmet napi gondjainkról.Bajorországban élve,egyre jobban tudatosodik bennem:-Tényleg le kellet "lépni",hiszen visszatért a tömény marxizmus is!De miért?A gondoskodó állam cimszóval meg lehet nyerni a választást.Jobboldali szavazóként soha nem tudtam elfogadni az unortodoxiát,történelem hamisitást.Pedig ez már napi szinten folyik.A megosztó múltat le kell zárni!Egy nemzeti minimum kialakitása szökséges,úgy mint máshol.Lásd:Német nagykoalició.Sajnos ez a mindkét oldalon létező jelentős számú IDIOKRATA miatt csak vágyálom!

Vidéki 2014.02.12. 08:53:57

Nem tudni konkrétan kikre gondol a szerző, amikor ujdonász történészekről regél eképpen:

"újdondász történészeink azokat is megpróbálják teljesen tisztára mosni és áldozatként feltüntetni, akiknek jelentős része nem volt kimondottan egy Gábriel arkangyal. Sőt, ellenkezőleg."

Talán Szakály Sándort, vagy Schmidt Máriát akarja ilyen gondolatok gyanújával beszennyezni?

A szerző szerint: "Eme, a szomszédjainkkal is konfrontálódó, öntömjénező történelemfelfogás viszont érthetően nem nyerte el sem a környező országok, sem a hazai baloldal, és különösen nem a hazai zsidóság rokonszenvét és egyetértését. Ők ugyanis nem hajlandóak elfogadni, hogy újdondász történészeink azokat is megpróbálják teljesen tisztára mosni és áldozatként feltüntetni, akiknek jelentős része nem volt kimondottan egy Gábriel arkangyal. Sőt, ellenkezőleg."

A szerzőnek viszont nem szabadna elfelejteni, hogy azok akikre hivatkozott nem Gábriel arkangyalok.

Vannak olyan külső és belső erők, amelyeknek érdekében áll Magyarország lejáratása, megbélyegzése bűnös nemzetként-

Ezek jelenik meg beteges látomásaiban Magyarország a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként.
Ezért csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Számura kifizetődő annak a téveszmének általános elterjesztése,
miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.
Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Ennek hangoztatására idomították be őket.

Vidéki 2014.02.12. 09:01:42

@maxval a gondolkodó birca:

A fasisztázás csodafegyverét, már jó régen alkalmazták a megszállókkal kollaboráló urak és elvtársak.

Rákosi és Gerő Ernő mindketten zsidó emberek, a szovjet megszállók által helytartóként a legmagasabb pozíciókban szolgálták a megszállókat.

Sikerült nekik kimutatni, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai

valamennyien Gestapo ügynökök (tehát fasiszták) voltak

és

hogy a sok ezer zsidót megmentő Raoul Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők.

Gerő Ernő Rákosihoz írott, 1953. március 1-jén kelt feljegyzésében olvasható:

"A kihallgatások anyagából világos, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai valamennyien Gestapo ügynökök voltak. (…)

A tárgyaláson majd ki fog derülni, hogy nem antiszemitizmusért tartóztattuk le őket, hanem

mert Gestapo ügynökként a szegény zsidók gyilkosai és amerikai imperialista kémek."

Gerő elgondolásából eredt az a fantazmagória is, hogy (a szovjetek által 1945-ben elhurcolt)

Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők". (Wikipédia)

A szovjet megszállókkal kollaboráló történészek rút fajtája nem halt ki sőt virul!

Ezek jól megéltek a magyargyűlöletükből. A megszállók tenyerükből etették őket

Ezek az alakok, a szovjet megszállók parancsait teljesítve meghamisították a történelmet és a "bűnös nemzet" teóriáját terjesztették kelettől-nyugatig.

Legtöbbet a múlt változott interpretálásukban.

Magyargyűlölő mentalitásukat, mondanivalójuk lényegét jól tükrözte Kertész Ákos, akit Demszky, Budapest díszpolgára címmel, Gyurcsány pedig Kossuth-díjjal jutalmazott.

Budapest díszpolgára a Kossuth díjas Kertész Ákos magyargyűlölő esze kereke ilyen vágányon járt:

Kertész Ákos: genetikusan alattvaló, bűnös nép a magyar.

"A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős "
süti beállítások módosítása