Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán beszíd

2014.02.16. 16:47 | Proszektura | 15 komment

Címkék: évértékelő székelyvicc Orbán EU zászló

Az évértékelő beszédből ezúttal sem hiányoztak a már megszokott Orbán-panelek. Székelyvicc, latin idézet, egyéb tréfás népi bölcsességek.

A fő gondolata a szónoknak mindenesetre az volt, hogy a legutóbbi választáson valójában megtörtént a második rendszerváltás. S ezt kell megőrizni.

Csak nehogy ő is úgy járjon ezzel az újabb rendszerváltással, mint a székely gyerek apja járt a szekérrel.

-Kípzelje szomszéd, főborút a szekír!

-Oszt apád tudja-e?

-Biztos tudja, mert alatta van.

Ami még föltűnt, hogy miniszterelnökünk most is elég sokat kommunistázott, legalább tízszer használta a posz’kommunista kifejezést.

Persze, amikor az átmentett hatalmú kommunistákról beszélt, talán megemlíthette volna a Fideszben és a KDNP-ben található egykori MSZMP tisztségviselőket, tagokat is. Bár lehet, hogy azért mellőzte, mert emiatt túlságosan elhúzódott volna az évértékelés.

Sok mindenről beszélt a miniszterelnök úr, Devecsertől az árvíz elleni sikeres összefogásig.

Ám most viszont azért nem mondott olyan emlékezeteset, hogy három szoba három gyerek, négy kerék. Bár a mai viszonyokhoz egyébként is jobban illett volna, az a szöveg, miszerint három szoba, három gyerek, három kerék.

Vagyis, aki három gyereket vállal, annak nincs ki a négy kereke.

Az évértékelés külsőségei egyébként igen sokatmondóak voltak.

A narancsszín nyakkendőt viselő Orbán Viktor most nem katonák gyűrűjében beszélt, s a kamerák elől az öregeket is ügyesen eltüntették, rendre csak – feszülten figyelő – fiatal arcokat mutattak.

Kevés kivétel volt ez alól, pl. amikor Simicskó István államtitkár úr átszellemült arcát pásztázta a kamera.

Szerintem komoly jelzésértéke volt annak is, hogy Orbán háta mögül eltűntek az EU lobogók. Kétlem, hogy ez véletlenül történt volna így. És feltételezem nem is azért, mert Gaudi-Nagy Tamásék azokat a beszédet megelőzően kihajigálták volna.

Szóval a raktárban maradtak a csillagos kék lobogók, igaz egyelőre nem került a helyükbe a székely zászló sem.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr435817009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.17. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chang Beer 2014.02.16. 19:34:56

orbán Hitler és Kádár János különös reinkarnációja a 21.század Magyarországában. Elvakult antikommunizmus, ami átcsap fasiszta propagandába, majd a kádári MSZMP kongresszusának feelingjét lehet újra átélni az elért eredmények megemlítésekor. Nos, ezek a fényes szelek: egy beteg elme beteg gondolatai.

toportyánzsóti 2014.02.16. 19:52:30

Moszkovityenka elqrta nem kicsit választás előtt 2 hónappal putyinpincsivé süllyedt,ráadásul akkorát seggszájkodott amit azért a Moszkva teret is átnevező hívei sem fognak benyalni.Katyni NKVD gyilkosok utódjával bizniszelt.Ép elme választások előtt ilyet csak akkor tesz,ha biztos vereség várható,nem pedig négyötödös ujrázás,ami után megint azt csinál amit akar?!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.16. 21:36:23

Profi beszéd volt. Egyetlen ismérvet kell nézni: hasznos-e a beszéd a Fidesz kampányának. Igen, az. Más szempontot nézni abszurdum.

Doberdo 2014.02.16. 21:44:14

A szokottnál is unalmasabb beszédet mondott.
Akkor ébredtem fel, amikor befejezte, hogy fújjátok
meg a kürtöt. Nem véletlenül az szivárgott ki az amerikai követségről tőle, miszerint: Ne azt nézzék, hogy mit mond...
Nos ezért nem is mond semmit. Minősíthetetlen.

program készítő 2014.02.16. 22:37:36

Simicskáék lovakat vesznek az apródon,holnap nyeregbe szállnak,és megindulnak-remélem csak Felcsútra és ott is maradnak.

pilincka 2014.02.16. 23:57:23

@toportyánzsóti:Nekem úgy tűnik, mindenki azzal számol, hogy tiszteséges választás lesz. Meggyőződésem, hogy nyerni fognak, - tehát tök mindegy milyen beszédet nem mond, hanem olvas -mert a levélszavazatokat úgy fogják gyártani nagyüzemben , ahogy kell. És ezzel döntik el a választás kimenetelét.

toportyánzsóti 2014.02.17. 05:53:22

@pilincka: Nemzeti oldalnál évszázados hagyomány a választás megbugázása,ez hitük szerint,joguk és kötelességük.Külföldi szavazatok 2-3 mandátumot döntenek el,gyakorlatilag a külföldi magyarság felszámolását kezdték el a választójog megadásával.

toportyánzsóti 2014.02.17. 06:00:40

@maxval a gondolkodó birca: Kilógsz itt is az ép elmék közül kérődző.

hammurabbi 2014.02.17. 12:31:29

Úgy van Orbán ezzel, mint az öreg székely, akitől megkérdezték, hogy hova visz ez az út?, mire csak annyit mondott, hogy nem visz ez sehova, mi megyünk rajta. - soha nem volt semmi terv, gondolat mit kellene csinálni. Rögtönzés erkölcs, stratégia, megfontoltság nélkül - ezért is megy Keletre, amikor a Nyugat már szóba sem áll vele.
Lejáratja magát az hagyján ,de a Magyarokat is ez aljasság.
A "szokásos" hablaty. Ez van az ígért eredmények helyett. Az aprópénzt meg a zsebünkben keresi. Rébuszokban mindenről, mindenkiről.
Orbán már nem képes nyíltan, őszintén beszélni. Ennek a Horthyt majmoló hatalomnak már fújhatják a kürtjeit éjjel, nappal, akkor sem lesz belőle munkahely, népjólét, demokrácia.
Az a helyzet, hogy ha FideSS&Jobbik politikusokról van szó, nincs megújulás. Ha megnézzük aktív résztvevőit, ezek politikus dinasztiák, hiszen a gyermek a szülőtől hamar megtanulja, hogy munka nélkül, mások pénzén a legjobb élni. Tehát az, hogy megújuljon, az enyhén szólva is idealista tévképzet.
Az embereket kirabolja,korlátozza kevésbé azt a kevés jogot, ami megilleti őket az adófizetésen kívül.
Churchill mondta, hogy a fasiszta Németország legyőzéséért az ördöggel is cimborálok. Én osztom ezt a logikát.
Ma Orbán egy egyszemélyes diktatúrát épít, terrorral fűszerezve, mert különben mire kellene a TEK? Az alkotmányt eltiporta, az országot romlásba döntötte (hány ember menekült el innen az "elmúltnégyév" alatt?), nemzetközi szinten úgy gazdaságilag, mint politikailag bóvlikategóriába süllyesztette, és mindezek megkoronázásaként eladta az országot az oroszoknak. Az embereket egymás ellen fordította, de ami a legrosszabb, ellopta a jövőnket. Az enyémet, a tiédet, a gyerekeinkét.
A hatalma megdöntése megéri, hogy Gyurcsányon át az Összefogásra szavazzak.
Ennyi és ettől senki nem tud eltántorítani!

v.peti 2014.02.17. 13:36:14

@Doberdo: Hallgasd Gyúrcsányt mert öt is leköpték
és akit lesza....nak az ne ugráljon

Doberdo 2014.02.17. 14:52:06

@v.peti: Gyurcsányt is meghallgattam. Ő legalább papír nélkül is
igyekezett a tényekről beszélni. (Nem mellesleg nem volt unalmas.)

Vidéki 2014.02.17. 14:56:50

@Chang Beer:

Írja: "Elvakult antikommunizmus, ami átcsap fasiszta propagandába",

Az olyanfajta magyargyűlölő alakok fasisztázása nem új
dolog.

Vannak olyan külső és belső erők, amelyeknek érdekében áll Magyarország lejáratása, megbélyegzése bűnös nemzetként-

Ezeknek jelenik meg beteges látomásaiban Magyarország a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként.

Ezért csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Számukra kifizetődő annak a téveszmének általános elterjesztése,

miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Ennek hangoztatására idomították be őket.

Előveszi a fasisztázás csodafegyverét, amit elődei Rákosi és Gerő elvtársak is előszeretettel forgattak.

A fasisztázás csodafegyverét, már jó régen alkalmazták a megszállókkal kollaborálók.

Rákosi és Gerő Ernő mindketten zsidó emberek, a szovjet megszállók által helytartóként a legmagasabb pozíciókban szolgálták a megszállókat.

Sikerült nekik kimutatni, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai valamennyien

Gestapo ügynökök (tehát fasiszták) voltak

és hogy a sok ezer zsidót megmentő Raoul Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők.

Gerő Ernő Rákosihoz írott, 1953. március 1-jén kelt feljegyzésében olvasható:

"A kihallgatások anyagából világos, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai valamennyien Gestapo ügynökök voltak.

A tárgyaláson majd ki fog derülni, hogy nem antiszemitizmusért tartóztattuk le őket, hanem

mert Gestapo ügynökként a szegény zsidók gyilkosai és amerikai imperialista kémek.

Gerő elgondolásából eredt az a fantazmagória is, hogy (a szovjetek által 1945-ben elhurcolt)

Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők." (Wikipédia)

Vidéki 2014.02.17. 15:04:42

@toportyánzsóti:

Írja: "Nemzeti oldalnál évszázados hagyomány a választás megbugázása,ez hitük szerint,joguk és kötelességük."

Éppen fordítva van!

Ries István egykori igazságügyminiszter bűne az volt, hogy 1947-ben a kékcédulás választások elleni tiltakozásul lemondott

DK alelnöke Bauer Tamás Bauer Miklós ÁVH-s vallató tiszt fiacskája!

"Péter Gábor, a szervezet leghírhedtebb vezetője, a „legjobb munkaerők” között tartotta számon...

Az Andrássy út 60-beli kihallgatásai során a foglyok beszámolói szerint előszeretettel alkalmazta a körömletépést, mint eszközt a kívánt vallomás kicsikarására, innét ered gúnyneve is: „körmös Bauer”.

Részt vett Ries István egykori igazságügyminiszter (bűne az volt, hogy 1947-ben a kékcédulás választások elleni tiltakozásul lemondott) kihallgatásában. Az eljárásba kéthónapos kínzását követően, Ries 1950. szeptember 15-én belehalt. Bauer (állítólagos) saját bevallása szerint helyben agyonverte.[3]"
(Wikipédia)

A BM Vizsgálati Főosztályának jelentéséből kiderül, Ries István ügyében Bauer Miklós folytatta le a vizsgálatot.

Az 1950. július 22-én készült jegyzőkönyvben Bauer maga írja le Ries kihallgatásáról:

„Az őrizetes beismerő vallomása előtt sírása,

piszkossága és bevizelése általi megalázottságot

leszidással, leköpésekkel és pofonokkal igyekeztem fokozni.”

toportyánzsóti 2014.02.17. 18:06:22

@Vidéki: Olvass kicsit Móriczot és rájössz,jelenleg ti vagytok a KGB kapcarongya,ti rendezitek a kékcédulás választást,csak szólok.Moszkovitya pincsi ne erőlködj,pávatáncolj el szépen az azeri búsba vityenkával együtt.

Szúrófény 2014.02.27. 10:38:37

@Chang Beer: Az elmúlt nyóc...

évhez képest, mindennap melegebb van! A hőmérő is jobban teljesít! A statisztika, és a hazugság vélt eredményei mindennap jobbak! Mindenki derül! Jobblétre, vagy napfényre, mikor itt van az ideje! A gondokat, felhőket elűzzük, ma tolcsy eltolja még ma! A gondok felhője nem tűrhető meg! Vár építéssel kívül rekesztjük a munkahelyet, ostromló tömegeket! Hazánktól távol tartjuk őket! Kenyeret még nem tudunk adni, de futballcirkusz arénákat építünk, népünk és vezérünk igényei szerint! A kórházak pusztuljanak! Éhen! Csak fogyasztják, a stadionépítéshez szükséges pénzt, akadályozzák a nyugdíjkifizetések csökkenését! Legjobban az öndicséret bűze növekszik! Ebben mindenkit meg kell előznünk, hogy a választáson mi győzzünk! A tét a kőtségvetés! Nehogy már más arassa le, az általunk elvetett sulykot! Mi termésünket, mi akarjuk megenni! A népnek meg a kínai „nép termését" intézzük! Holmi levitézlett proletárhitűek mellettünk nem rúgnak labdába, Hát narancsba rúgnának mindennap! A mi narancsunk ezt is kibírja polgártársak! A rágalmazás penésze támadja csak, ami belülről támadja, de mi kiállunk saját kórokozóink mellett! Egy FIDESZES nem tolvaj, csak firneses! Ellentétben (pop)simon elvtárssal mester(házy) nagyérdemű helyettese és tanítványával! Egyszóval senki a nyomunkba se léphet! A tévhite szerint jobbik, a balfácánok gyülekezete! Lehet Minden Paraszt polgár errűl álmodoznak a máshonnan kiszorult alkalmatlanok, miskárolt kanok! A mi eredményeink mindenben meghaladják elődeinkét!
Lehallgatta (szatirikus véleményét lerajzolta) göre gábor
süti beállítások módosítása