Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány, aki már hazudni sem mer

2014.03.18. 19:30 | Proszektura | 19 komment

Címkék: Gyurcsány Bajnai Ron Werber kampányvideo kormányváltók

Alig került föl a netre, a kormányváltás kampányfilmjét máris jó néhány kritika érte. Leginkább azért bírálják, mert hosszú – egyhangú, unalmas –, ráadásul mindemellett inkább melankolikus és szomorkás, mint szavazásra mozgósító.

A hír24 választási oldalán Tóth Richi jellemzi ekképp: „ettől a videótól nem szavazni van kedve az embernek a változásra, hanem elbújni valahová és sírni.”

http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/03/18/mindenki-iger-valamit-a-baloldalon-video/

Hát szerintem is elég vérszegényre sikeredett, nyakam rá, hogy nem Ron Werber ötlete volt, vagy ha mégis, akkor már a Simon ügy tutira őt is megzakkantotta kissé, a civil szereplők pedig olyanok, akár egy magyar szappanoperából léptek volna elő.

Aki tud a sorok között is olvasni, még több furcsaságot is felfedez e három perces filmecskében.

Ami talán a legérdekesebb: soha nem az érintett személy panaszkodik, hanem a nevében mindig valaki más.

„A barátaim fele már külföldön dolgozik, mert itthon nem kapnak munkát”, panaszolja egy csini fiatal leányzó. Vagyis nem ő. „A Családban van, aki két éve vár arra, hogy megműtsék a térdét, és még legalább egy évet kell várnia”, mondja egy középkorú úr. Vagyis nem neki kell várni. „Nekem ugyan van munkám, de így is alig jövök ki a fizetésemből. Mit mondjon az, aki minimálbérből él”, sápítozik a melós. Vagyis nem ő munkanélküli, s nem is ő él minimálbérből. Egy idős hölgy arról beszél: „megszakad a szívem, amikor a barátnőm meséli, aki tanárnő, hogy több olyan gyerek is van, aki otthon éhezik.” Vagyis nem ő tapasztalta ezt. A vállalkozó pedig azt hánytorgatja föl, hogy a barátai „fuldokolnak, annyi terhet raknak a nyakukba, hogy képtelenek kitermelni”. Vagyis nem ő fuldoklik.

Nekem ezek közül egyébként a tanárnős sztori a kedvencem.

A kamuhírek szokásos technikája: az ismerősöm azt mesélte, hogy neki azt mondta valaki…

Miért nem a tanárnő beszél erről? Vagy miért nem az éhező gyermek szülei?

A másodkézből származó, éppen ezért kicsit papírízű panaszokra a kormányváltók vezetői igyekeznek egyébként megnyugtató, határozott válaszokat adni. Már amennyiben ezek a válaszok megnyugtatóaknak tekinthetők.

Nekem például Fodor Gábor szövege inkább fenyegetőnek tűnik: „A kormányváltás után mindenki megkapja a neki szükséges kezelést.” Felvillan emlékeimben, hogy jó néhányan milyen kezelést is kaptak eme kormányváltók némelyikétől 2006 októberében.

A választási ígérgető kormányváltók között feltűnik persze Gyurcsány Ferenc is. Amíg azonban a többiek – Mesterházy Attila, Szabó Tímea, Fodor Gábor, Bajnai Gordon – konkrét, sokszor összegszerűségében is pontos ígéreteket tesznek, igencsak kirívó Gyurcsány sajátos szóhasználata. „Azt szeretnénk, ha a mikro-vállalkozások teljes egészében leírhassák a közterheket a társasági adóból”…

Mi az, hogy azt szeretnénk?… Hát szeretni akármit is lehet. Azt is tudnánk ám szeretni, ha egyáltalán nem kéne adót fizetni.

Szegény Gyurcsány, ő úgy látszik újabban már hazudni sem mer.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr855868436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.03.19. 04:39:30

Nem számít? - alapvető kérdések a szocialista párt szavazói számára
„2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET!
— Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben?
— A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
— Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
— Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
— Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
— Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
— A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
— A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
— A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
— A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
— Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
— Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
— A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?

wantaan 2014.03.19. 07:11:50

Gyurcsány a hibás!!! ...Bajnai a libás!!! A PROSZEKTURA. blog + segget nyal.

Már megint!

Kedves ELVTÁRSAIM jól van ez így? ... mert a rezsim seggét NYALNI jó lesz félnetek nem kell.

,,,,,

Satyala 2014.03.19. 07:20:30

@sziklamolnár: Te szegény! Mi köze van ennek bármihez is, 2014-ben?

hammurabbi 2014.03.19. 07:23:35

@sziklamolnár:
Miről fröcsögsz kis égetett cserépedény?...erről ugyi:
"Négymillió magyar létminimum környékén és alatta, Európa-rekord infláció, 40 új adó, 27 százalékos áfa, Horthy-szobrok, Wass-Nyirő-Tormay az alaptantervben, Fekete György, mint kulturpápa, Kerényi Imre festményei, Tokody Ilona alázása, közös önkormányzati irányítás a Jobbikkal, József Attila és Károlyi Mihály eltávolítása, Kossuth tér 1944, újabb lejárató kampány Gyurcsány és Bajnai ellen, a Sukoró-botrány Gyurcsány hazug megvádolásával, Budai és Papcsák ámokfutása, a fideszesek elleni feljelentések polti visszaverése, Szájerné, Szalai Annamária kinevezése, hiába nyer frekvenciát a Klub Rádió, egypárti OVB, választási csalást előkészítő regisztráció, egypárti alaptörvény saját asztallal, CÖF és Békemenet rejtélyes százmilliókból, szétvert határon túli magyar pártok és szervezetek, teljes nemzetközi elszigeteltség, szabad a baltás gyilkos, cimborák, rokonok földhöz juttatása, törvények órák alatt, megsemmisített Alkotmánybíróság, az MNB elfoglalása, ellopott és felélt 3 ezer milliárdos magánnyugdíj, megbukott diplomácia, leállt magyar filmgyártás, alternatív színházak felszámolása, Dörner nyilas színháza, bóvli, majd bóvli alá, recesszió, zuhanó ipari termelés, brutális tandíj és egyetemi keretszámok, kivándorló fiatalok, növekvő műtéti várólisták (rákos betegeknél is!!), orvos- és nővérhiány, bezáró kórházak, szétzilált mentőszolgálat, komisszárok a közoktatásban, kötelező hit-vagy erkölcstan, értelmetlen és káros államosítás, bankadó, kivételezés a devizahitelesek között, stagnáló munkanélküliség, 47 ezerből meg lehet élni, 47 ezer a közmunkás bére, vegzált rokkantak, hajléktalanok, nyugdíjasok, visszamenőleges törvénykezés, uniós eljárások Magyarország ellen, milliárdok haveri kutatócégeknek, a kormányapparátus költségeinek növekedése, a bankok visszavágják a hitelezést, a sajtószabadság korlátozása, cenzúra és egyoldalú hírszolgáltatás a "köztévében és a közrádióban", házi Videoton, milliárdok a futballba, miközben pár százan ülnek lelátókon, választási ígéretek teljes semmibevétele, Alföldi Róbert megtámadása, lex-haverok Vajnától, Járain át Borkaiig, eladósított önkormányzatok, ügynökakták zárolása, az ügynökök mentegetése, a tévés éhségsztrájkolók megtámadása, Matolcsy tündérmeséje, Orbán szabadságharca, fülkeforradalom, Nemzeti Együttműködés Rendszere."?

hammurabbi 2014.03.19. 07:29:40

Orbán úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket. Idős, magatehetetlen embereket segítenek halálba a törvények. Pedig azért amiért végig dolgozták az életüket, nem ezt érdemelnék. Sokszor sok helyen leírtam már. Egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól, ez ügyben.
Mi más ez, ha nem diktatórikus kormányzás? Ami oly szélsebesen takarítja el útjából a jogi akadályokat, hogy már a kormány második embere sem képes követni.
A jogsértő kormányunk mindenhol alkalmazza a visszamenőleges hatályt.
A rokkant nyugdíjasok, és korkedvezményes nyugdíjasok törvényben kapott státuszukat semmissé tették, és visszamenőlegesen eltörölték a nyugdíj státuszukat.
Ez szinte az összes emberi alapjogot sérti, mert a nyugdíj egy státusz, amit a törvény garantál, azt nem lehet elvenni, megszüntetni, átnevezni, megadóztatni.
De kívánom mindenkinek ezeket az elvételeket, aki felállva tapsolt már a korkedvezményes nyugdíj elvételénél. Én már akkor mondtam, hogy ez csak a kezdet, ha a nép nem áll ki a rendőrségéért, akkor saját magáért sem fog. Az unió és az európai bizottság tehetetlen, bár megállapították, hogy alkotmányellenes, és emberi alapjogokat sértő intézkedések történnek Magyarországon, még sincs semmilyen eszköz a kezükben, hogy megakadályozzák. Aki figyelemmel kíséri a bizottsági közvetítéseket, annak világos lesz miről beszélek.
Sajnos az alkotmánysértő, alapjog sértő kormány még hatalmon van ,remélem egy hónap és végük.

hammurabbi 2014.03.19. 07:33:47

@sziklamolnár:
Nem megy ez neonácik -bírósági döntés van arról jogos a Jobbikos neonácinak nevezni mielőtt hörögni kezdenél-,tönkrebatta Orbán az országot azért is gyáva kiállni vitára,mit is ígért 2010-ben a Fidesz? Ha kárörvendő lenne az ember, elkezdené az egymillió új munkahely emlegetését, az adók csökkentését, a nyugdíjak értékének a megőrzését, az ingyenes oktatást, a jobb egészségügyi ellátás és a többi felemlegetését. Akkor szinte semmilyen ígéret valótlansága nem számított, mindennel lehetett nyerni egy választáson. De ez nem az ő erősségüket jelentette, hanem az akkori kormány népszerűtlenségét. Hogy nem volt programjuk, azt senki nem kérte rajtuk számon akkor, kaptak egyfajta bizalmat a jövőre nézve. Azonban az idő bebizonyította, ezzel nem éltek, hanem visszaéltek az emberek nagy része ellen. Mert minden amit azóta megcselekedtek, azok ellen tettek volt akiknek segíteni kellett volna. Azt a részét a terveiknek mégsem mondhatták el a választóknak, itt bizony nem lesz adócsökkentés, hanem adóemelés következik, méghozzá vagy negyven új formában. Azt sem mondhatták el senkinek, a programjuk arról szól, közgépesítsék a közpénzeket. Nem beszélhettek arról sem, folyamatosan azt fogják állítani, a multikat meg a bankokat adóztatják meg, de tisztában vannak vele, azok azonnal áthárítják a terheket az emberekre. Arról sem beszélhettek, fel fogják osztani a jelenlegi jövedelmező piacok nagy részét, és ebből ők fogják nyerni a legtöbbet a maguk érdekében. Arra sem volt programjuk, mit kezdjenek az ellátásra szorulókkal, hiszen egyszerűen elvették az addigi támogatásukat, mert az szerintük nem jár nekik, hiszen csalók, és nem is akarnak dolgozni sem. Arról sem beszéltek lesz új alaptörvény, amit mindig módosítanak majd az érdekük szerint
Orbán Viktor egy gyáva, alattomos, sunyi kis mitugrász, aki csak a sajátjai előtt nagymenő. Arról sincs benne szó, a FideSSnél mindenki annyit ér, amennyije van, és Mészáros Lőrinc a nemzet gázszerelője, aki földet vesz el másoktól. Simicska Lajos meg napi másfél milliárdot kap közpénzből, mert jobban teljesít.
Székről szónokolt Orbán Viktor Pécsett....hööö..hordót a pocakos alá!.

Na ez megér egy misét www.bama.hu/galerialp/68246

hammurabbi 2014.03.19. 07:37:04

Kormányváltók!
Lépjetek át a Fidesz 2010-el azonos újabb választási sárdobáló ámításán-emlékeztetőul:Sukoró,tábornokok,Hunvald ügy stb utólag derült ki mind-mind ártatlanok - Simon ügyön hamar kipukkadt az őszödi beszéd,még hamarabb a Zusi ügy ,de még ezek előtt nem jött be rizsacsökkentési ámítás ,hát beújították a Simont,de így ugrott a pártpénz variáció amit a FideSS rá akart húzni az MSZP-re.
Most ezzel mint anno Szabadival ,járatni fogják Simont mindennap szíjon a választásokig ,oszt jónapot!...pianó...
A Fidesznek nincs halván fingja sem,terve se,ahogy még senki fidióta nem tudott válaszolni,nyertek ok,mit csinálna a pangó ,leépült gazdasággal,amit csak az autógyárak tartanak fent a víz felett a megfulladástól,vagyis az államcsődtől,a nem hitelező bankokról ,ezek mind Orbán miatt nem működnek,a munkanélküliséggel,a csúcs államadóssággal,a minus GDP-vel,a szegénységgel,a kimenekült dolgozókkal,a dollárhitelekről és most hozzá a 25 évre az atomerőmű miatt még jobban eladósított országgal.
Na és az Orbán miatt megromlott EU és USA kapcsolatokkal?
Mert eddig még senki nem válaszolt,előre szólok ,hogy a"szebb jövőt"nem nyerő..
NOS?"
Ezeket mégeccer SOHA!
Simonnak jobb lett volna Kaya Ibrahim útlevelét használni, abba nem mert volna a magyar ügyészség belekötni.... csak hát Kaya útlevele valamelyik Fideszpártvezető széfjében csücsül..

www.youtube.com/watch?v=_hQh4262aDc

Jó lett a klip mindent elmond múltról jelenről ez van sajnos...ennek kell véget vetni ápr.6-ával .
1998 tavasz - nyer a Fidesz - felélik,szétosztják a Bokros csomag eredményeit,becsapják a népet a devizahitelekkel ,a 12 állami gazdaság lenyúlásával kezdődik a szabadrablás.
2010 tavasz - nyer a Fidesz lásd a manyuptól a trafik,föld takarék ,KÖZGÉP,stadion mutyisztán,rizsacsökkentés böff,a háromszoros bóvli ,Paks,történelmi csúcson az államadósság
2010 ősz - ÖNK. nyer a Fidesz - vörösiszap ár,közmunka,Mészáros Lőrincek,Papcsákok ,Rogánok,Kósák magukévá tették a városokat ,adósságok milliárdjaival amit ma velünk fizettetnek meg.

2014 tavasz - nyer a Fidesz - ??????? ár??????

Mi lesz az ÁR vajon ???
Vegyétek már észre balfäsz/birka magyarok hogy Isten nem írhattya fel az égre, felhőkkel szájbarágósan hogy ebbe "beledöglesz magyar!"
Ő JELEKET szokott küldeni... ennyi intelligenciát feltételez...
Orbán meg békamenetes horda bekaphattyahahahaaaaa......

hammurabbi 2014.03.19. 07:41:26

Mfor.hu: "A keddi dollárkötvény-kibocsátásunk fényében úgy tűnik, 4 éves csúcsra emelkedhet a GDP-arányos adósságunk. Vagyis legutóbb 2010 második negyedévében, pont a választásokat megelőző időszakban volt a mostaninál magasabb. Az év végi 79,23 százalékról számításaink szerint ugyanis 84,4-re ugorhatott a ráta." ---- oszt jónapot...a minemadósodunkel mi csökkentjükazadósságotsohasemhazudok :"Gyurcsány: "A történelem poklára kell küldeni ezt a hatalmat"

hammurabbi 2014.03.19. 07:45:50

A schegnyaló Proszek erről adjon hírt:
úgy bizony...
Egy örömhír! Tyirityán Zsoltot is kitiltották Románia területéről!!!! Eddig Zagyva Gyulát ( HVIM) és Szávay Istvánt ( Jobbik) tiltották még ki ! Gratulálunk Románia ők legalább tudják hogy kell elbánni a nácikkal!!!
Nem mint Orbán aki kitartja,felhasználja a neonácikat voksokért!

hammurabbi 2014.03.19. 07:50:15

@sziklamolnár:

No kis vagy neonáci: lenyeglato,Gőre Gábor ,szúrófény,a szokásos Jobbikos trükk egy szemét-nem elírás-több néven ír,hogy többnek látszanak ,így nem igaz a Jobbik előretörése .

hammurabbi 2014.03.19. 07:53:04

@sziklamolnár:
Óh kimaradt ez a genny is tetyűnáci

feladó: gabor.bekes@gmail.com

hammurabbi 2014.03.19. 09:02:51

Hadat üzent a CÖF? Azt mondja a nagyonokos vezetőjük, hogy ha 29-én rosszindulatú plakátokat látnak, akkor 30-án az ellenzéki demonstráción viszonozni fogják ( Híradó )
Szerintetek?
Biztos vagyok benne, hogy a provokátorok már készülnek!!!!!!!
Ugyanolyan "spontán" balhéra készülnek mint 2006-ban.
Érzik, hogy nagy bajban vannak. Ha másképp nem, akkor polgárháborúval akarják megtartani a hatalmukat!

PAPÓ38 2014.03.19. 11:29:48

@hammurabbi: Sorold fel a másik oldal tevékenységét is! Akkor szavahihetőbb leszel.

PAPÓ38 2014.03.19. 11:30:52

@hammurabbi: Vándorolj ki Romániába. Fizetem neked az odautat.

PAPÓ38 2014.03.19. 11:32:01

Apám, te komplett megzakkantál!. Tényleg kár, hogy bezárták az OPNI-t.

Zsuzsanna Lévay 2014.03.19. 11:47:37

@PAPÓ38: Románis nektek való hely a fidesznyikek és a jobbikosok számára. orbánt ott legalább megfingatnák.
Emlékszem Victor Ponta sértésnek érezte hogy orbánhoz merik hasonlítani, és igaza is volt. orbánhoz fogható mocskos politikus még nem volt széles e hazában.

Doberdo 2014.03.19. 13:10:53

Mi lenne abban az- alig elképzelhető- esetben, ha április 6-án a
Fidesz elhasalna. (Megmondom: Ők lennének a "bukott jobb
oldal" ? "Selmacza" után szabadon.)

hammurabbi 2014.03.19. 18:54:54

@PAPÓ38:

Pici bogár,a tetű is bogárféle a felsorolt tényekről mi a véleményed add elő lécci ha leállt a vicsorgásod.

polaris_minoris · http://polarisminoris.blog.hu 2014.03.19. 21:49:54

A 3 baloldali ciklus közül - minden megszorítása ellenére - a Horn-Bokros kormány volt a legjobb!Egyedül akkor történt 1989 után strukturális gazdasági reform, amelyek az I. Orbán kormány, ha nem csinálunk semmi különöset, akkor is elvagyunk éveit megalapozta. Ha az I. Orbán kormány és a 2002-2006 közötti szoci kormány nem babéron üléssel, meg osztogatással tölti az időt, hanem belefog az eü-i reformba, az önkormányzati, állami szektor reformjába (3-4%-os növekedés mellett sokkal könnyebb leépíteni 1-200ezer embert) , akkor lett a versenyképességünk sokat javult volna, lásd szlovákok, akik már rég túl vannak ezen. A mostani Orbán kormány, ahelyett, hogy utolsó esélyt megragadva levitte volna 70% közelébe az államadósságot és belefogott volna valami strukturális reformba, gyakorlatilag felélte az utolsó tartalékunkat, 5-9% kamatokkal (rövidesen beütő) államcsődbe vitte az országot, amit a feleslegesen erőltetett Paks II. törlesztései csak erősíteni fognak. Mit akar a Gyurcsány? Leszerepelt már! Egy ilyen maffiózóval, mint az Orbán, nem fog tudni megbirkózni!! Az ország mint jogállam megszűnt, egyre másra hallani olyan híreket, hogy fenntartásokkal, vagy egyáltalán nem kötnek pl. német cégek magyar cégekkel szerződést, mert MO.-on nem garantált a jogállamiság, hogy a Magyar Állam nem avatkozik bele egyoldalúan magánszerződésekbe.... Eláshatjuk magunkat.
süti beállítások módosítása