Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán Rióban

2014.06.21. 18:30 | Proszektura | 7 komment

Címkék: Orbán Viktor Rio L. Simon László Puskás kultusz Maracana

Orbán Viktor saját költségén nézőként részt vesz a futball vébé döntőn a legendás riói Maracana stadionban. Ami persze csak az útiköltséget jelenti, a többit a FIFA állja.

Ha a miniszterelnökünk ideje engedi, talán az egyik elődöntőt is megszemléli.

Legalább lesz magyar résztvevője is a világbajnokságnak.

Gondolom, ha már ott lesz, a képernyőre is kerül majd, ahogyan idehaza is mindig mutogatták, amikor csak kilátogatott egy-egy felcsúti vagy székesfehérvári meccsre (az MLSZ társadalmi munkás elnöke, Felcsút társadalmi munkás polgármestere vagy éppen a társadalmi munkában Vidi drukker - Kovács Ferenc társaságában).

Szóval szinte biztos vagyok benne, hogy Orbán a döntőn is ott kolbászol majd valahol a kamerák közelében, sőt minden bizonnyal a díszpáholy azon részén, ahol a kupa és a díjátadás is történik. Talán még néhány kézfogást is sikerül majd a győztes csapat tagjaitól kieszközölnie.

Nekünk pedig végtelen hazafiúi büszkeség öntheti el a szívünket, amikor feltűnni látjuk Platíni mellett ezt a kissé már megereszkedett, pohos, kedélyesen szotyolázgató ötvenes, korpulens urat, akiről persze néhány milliárdnyi tévénéző azt hiszi majd, hogy talán az UEFA elnök valamiféle samesze vagy a díszpáholy egyik londinere. Esetleg az albán labdarúgó szövetség alelnöke.

Ami elég nagy szégyen lesz a világ népeire nézve, hogy nem ismerik fel monsieur Ohbant, a Nagy Rendszerváltót.

Akitől a félelmetes kommunista diktatúra urai is annyira betojtak anno, hogy inkább Oxfordba küldték tanulmányútra, csakhogy megszabadulhassanak tőle.

 

Biztos vagyok egyébként abban, hogy a Nagy Stadionépítő figyelemmel kíséri a világbajnokság már most folyó mérkőzéseit is. Csak nem tudom, látja-e mindazt, amit mi látunk? És ha látja, mit gondol felőle?

A vébén résztvevő játékosok többsége olyan, mintha valami testépítő verseny résztvevői lennének. A kondíciójuk, állóképességük, gyorsaságuk is fantasztikus.

A hazai sztárjainknak a sérójuk és a telitetovált karjaik mutatnak ezekkel legfeljebb némi hasonlóságot, de a játéktudást tekintve hozzájuk képest génhibás korcsok vagyunk, hogy finoman fogalmazzak

Most látszik igazán, hogy mennyire elszaladt a világ futballja mellettünk.

Ma már ott tartunk, hogy annak is örülni tudunk, ha a világranglista 124. helyén álló Kazahsztánt idehaza sikeres tolódással néhány szerencsés góllal le tudjuk győzni.

De nem csupán a focitudásban maradtunk le nagyon. Még a szurkolásban is.

Nézem a meccseket és nem látok nézőtéri botrányokat. Nem hallottam például olyan kórust, hogy svájci cigányok, b… átok az anyátok! Nem huhognak, a himnuszok alatt nem fütyülnek, nem robbantanak kilós petárdákat, nem gyújtanak az egész stadiont füstbe borító görögtüzeket, és meccs után sem verekednek össze, nem zúzzák szét a metró kocsikat.

Mind ehelyett láttam festett arcú szurkolókat, lelkes biztatást és hullámzást.

A hazai foci súlyos problémáit persze az Orbán által erőltetett Puskás kultusz nem oldja meg. De ezen a helyzeten bizony még L. Simon László egyéni képviselői indítványa sem tud segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr996396665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2014.06.21. 20:24:39

Elmegy a brazilokat szotyizni tanítani.

István Tamasi 2014.06.21. 21:38:06

@maxval, a gondolkodó birca:
Mivel Brazíliában megtelnek a stadionok szurkolókkal jó sok szotyit lehet majd eladni nekik.

felcsutisuttyo 2014.06.22. 07:57:40

de jó lenne ha lenne ott a díszpáholy környékén majd egy -két Iráni vagy valami arab szabadnapos terrorista...:D
..és csak úgy.."szorgalomból" felszabadítaná Magyarországot a Nemzeti Szarjankótól!

nandras01 2014.06.23. 14:09:59

távol álljon tőlem, hogy egy pillanatig is kétségbe vonjam, hogy orbán valóban a saját költségén időzik a kies távolban, hiszen szerénysége és a felelősségteljes, minden felesleges pazarlást elutasító habitusa széles körökben ismert.
(szerénység. ha van valami, amit szeretek magamban, akkor az a szerénység...)

s.g.l. 2014.06.25. 12:31:06

" Szóval szinte biztos vagyok benne, hogy Orbán a döntőn is ott kolbászol majd valahol a kamerák közelében, sőt minden bizonnyal a díszpáholy azon részén, ahol a kupa és a díjátadás is történik. Talán még néhány kézfogást is sikerül majd a győztes csapat tagjaitól kieszközölnie. "

Aztán a képernyőn megjelenik:

Mr Ferencz Gyurcsany Prime Minister Hungary
süti beállítások módosítása